Redo inför utlandssemestern!

Nu har jag allt jag behöver inför Cypern!
T V Å  D A G A R  K V A R  B A B Y !!

Valpträffen i Malmköping och besök hos mormor och morfar på landstället

Jag har varit iväg på en liten tripp till Malmköping och Addarsnäs mellan söndag-tisdag. Det var först valpträff hos Selmas valpuppfödare, där Selma fick träffa stora, tjocka släkten. Det var kul att se dem busa runt, och även mysigt att gosa med andra söta vovvar.
Efter att ha varit på hundträffen åkte vi till landstället utanför Sthlm. Mormor och morfar var där, även min moster kom i måndags och hälsade på. Det var jättemysigt att träffas och prata lite. Jag och morfar (som är 80 fyllna år) tog oss en promenad runt i en slinga som han BRUKARTVÅ-TRE GGR PER VECKA. Hurtig morfar? Här kommer lite bilder från dessa dagar:
VALPTRÄFFEN I MALMKÖPING
Min älskade vovve
Mamma och "Bibi"
Bibi igen, så söt!
Maria, Selmas valpuppfödare
Josefine, en utav hundägarna
Jag och Selma
En utav hundägarna
Selmas mamma
Kan man vara sötare?
Den här hanen var väldigt förtjust i både mig och Selma
Att försöka få ihop ett släktfoto med hundar är lättare sagt än gjort!
:)
Uppställning :)
Mysigt
Fina mamma <3
HOS MORMOR OCH MORFAR I ADDARSNÄS



Morfar och Selma :)
Selma hade med sig sin korg, som vanligt :)
En ekorre i fågelbordet :)
Jag och mamma åkte till Norrtälje på måndagen. Vi gick i lite affärer och åt lunch. Det var mysigt. :)

Sunny Saturday

Hola, hola hej hej!
Idag steg jag upp tidigt för att skjutsa iväg Fredrik som ska till Mallorca i en vecka. När han sedan kommer hem är det min tur att bege mig till varmare breddgrader. SKÖNT!
Efter att ha släppt av honom körde jag till vimpeltorpet och pratade lite med mami. Hämtade en resväska och IKEA-katalogen <3! Har gjort en vacker "Ingen reklam, tack!"-skylt på vår brevlåda, så hade inte fått nån IKEA-katalog. Och de som känner mig vet att jag älskar IKEA. Om jag fick skulle jag kunna bo där. Allt finns ju där, eller hur?
Ska tydligen bli väldigt fint väder idag, upp mot en 25 grader? Härligt! Jag ska dock inte lägga mig och glassa, ska passa på att bada Selmis, för imorgon åker jag, mami och Selma på valpträff. Och då är det klart att hon ska vara lite extra fin. :) Efter valpträffen ska vi även hälsa på mormor och morfar. <3 Det är verkligen glädje och saknad. Tycker om dem så mycket!
Nehe, enough said, dags att bada hunden och börja packa lite smått inför imorgon. Ciao!
Detta är Selma som valp, nu är hon hela sex år och snart fem månader. Tiden går fort!

EN VECKA KVAR!!

Only one week left baby - om en vecka åker jag och mina tre vänner till Cypern för sol, bad och fest! Kommer bli riktigt, riktigt kul, och nu börjar det äntligen kännas påtagligt. Vi bokade resan i april, maj där någon gång och då var det fem månader kvar tills vi skulle åka. Men nu, nu är det bara en V E C K A ! Första gången på länge som det känns positivt att tiden går fort. Hoppas den saktar ner lite och går i normaltakt när vi är iväg sen bara. Man vill hinna med allt det roliga ju. :)
Har redan skrivit ihop en liten (okej, stor) packningslista så att jag inte ska glömma något viktigt. Men läste i nån tidning att man ska lägga fram allt man har tänkt packa med sig på golvet, och sedan ska man plocka bort 60% utav det. Hur ska jag lyckas med det? Känns som jag har skrivit ner en realistisk packningslista redan, då kan jag ju inte plocka bort mer än hälften utav det.. Men samtidigt, oftast tänker man ju att man kommer behöva jättemycket kläder för att man kanske inte vill ha samma kläder då man går till stranden varje dag. Men jag tror faktiskt man kommer strunta ganska mycket i det när man väl är där. Då är ju inte kläderna det relevanta, utan att njuta av själva resan. Dock kläder till kvällen känns lite viktigare. Men det ska nog lösa sig. :) Som tur är är vi ju fyra tjejer, som kan låna kläder av varandra. Pju. :)
S J U  D A A A G A R  K V A A A R ! Wihoo!

Livet leker med oss älskling

Hej igen!
Tog ut Selma på en runda nyss, gick lite i skogen. Det är mysigt att gå i skogen när det är lite regnväder sådär, för då låter träden på ett speciellt sätt, allt känns så levande på något sätt. Sedan tycker jag det luktar skog när det är lite fuktigt. Haha, jag vet jag är weird, men tycker faktiskt det är en rätt härlig känsla. :)
Jag och Louise kom fram till att vi ska åka och träna ihop istället. Det är så roligt att träna ihop, för man sporrar varandra till att prestera bättre. Eller så drar den andra med en när man känner att "idag har jag verkligen ingen lust att träna". Det är det som är så skönt med träningskompisar. Var inne på Stadiums hemsida och tittade lite på träningskläder och löparskor. Min bror jobbar på Stadium, och han säger att jag borde "investera i ett par riktigt bra löpardojjer". Eftersom att jag nu har börjat jogga på bandet på gymmet, och inte vill skada mitt knä skulle det alltså vara väldigt bra, påstår han. Och jag tror honom, för mina nike-gympadojjer som jag har haft i två och ett halvt år nu har börjat ge med sig.
Nehe, time to make some lunch. Ciao!

En sann mardröm?

Hallådu!
Vaknade av att jag hade en mardröm. En mardröm som med stor sannorlikhet hade kunnat vara sann om jag hade varit socialdemokrat och befunnit mig på Utöya för en månad och tre dagar sedan. Jag drömde om att jag var på ön och bland en massa andra ungdomar, och tillsammans blev vi beskjutna av Anders Breivik. Det är så sjukt, för när jag vaknade pustade jag ut och tänkte "det var bara en dröm". Men det hade lika gärna kunnat vara sanning. Världen är allt bra konstig.
Den här vägen tog han över hela ön och besköt alla som kom i hans väg.
Usch, man måste ha känt sig så otroligt hjälplös, på en ö där man inte kan springa iväg och gömma sig någonstans. :(

I ett regn av sorger hittar vi lyckan

Hejsan!

 

Ikväll har jag, Fredrik och hans kompis Danne ätit renskavsgryta med potatis. Jättegott! Efteråt blev det kaffe och ballerina. Suttit och slöat och snackat lite. Fredrik har börjat bli lite halvsjuk nu igen, vilket inte är särskilt kul. Främst för hans del, men sedan vill ju inte jag bli smittad heller, hehe. Gjorde i ordning en huskur till honom iafl, som är väldigt effektiv om man känner att man är på väg att bli sjuk. Rekommenderar den! Det här har du i:


Hett vatten

Honung

1-2 pressade vitlöksklyftor

 

Rör om och drick direkt. Inget att sitta och smutta på, utan bara att svepa! Smakar inte jätteäckligt, men är inte heller särskilt gott. Men som sagt - väldigt effektivt. But you won't smell that nice, though.

 

Som jag sa tidigare så har jag suttit och tittat lite på olika produkter som jag skulle kunna tänka mig att ta med mig hem från ansiktsbehandlingen som jag ska på på fredag. Det är främst dessa två jag har tittat på (texten kopierade jag direkt från http://makeupstore.se/sesv/home.php):



Eye Foam Remover

 

"Ett mjukt fylligt skum, Eye Foam Remover är vår ”snällaste” rengöring. Produkten är helt oljefri, men tar effektivt bort de starkaste pigmenten såsom kajal samt mascara. Denna oparfymerade makeup remover har en mild och lugnande formula som inte sliter på den känsliga huden kring ögonen.

nyckelingrediens

  • Aloe Vera: Stimulerar cellproduktion, skyddar, lugnar och är läkande (antioxidant)."
BASE PREP
"Base Prep har en utjämnande och silkig formula för att dölja mindre hudproblem, rodnader och mörka fläckar. Base Prep har även en lätt skimrande ton och ger dig en felfri hy fylld av lyster. Applicera innan din bas med svamp eller rena fingrar."

Come on, let's see what life has to give us

Nu har jag ringt till min ev arbetsgivare, och jag tror att det gick rätt bra. Förhoppningsvis får jag jobb där, vill inte avslöja något mer. Ringde även till Make Up Store och bokade tid för ansiktsbehandling. Fick ju ett presentkort igår så att jag kan gå och göra det. Spännande! Har redan varit inne på deras hemsida och tjuvkikat lite bland produkter som jag kan tänka mig att ta med mig hem. Får se vad det blir för något, hihi..
Ska snart iväg till polisen för att hämta passet (har inte gjort det än!!). Sedan blir det nog en sväng förbi bibblan. Ska lämna tillbaks de böcker jag lånade i början av sommaren, och så ska jag låna en pocket som jag kan ta med mig till Cypern. Bara nio dagar kvar nu!! Wihoo. Sedan ska jag även passa på att skriva ut lite saker från datorn på bibblan, har ingen skrivare här hemma i lägenheten, så det är ju jättesmidigt när jag ändå ska dit. :)
Ciao!

Jag och mitt fina presentkort ;)

Gör mig lycklig nu

God morgon!
Klockan är nu 10.29 och jag vaknade för ett bra tag sedan. Men har legat och dragit mig i sängen med lite tvtittande och bara tagit det lugnt. Det är så sjukt skönt, och ingen lyx man kan vänja sig vid då man jobbar/går i skolan. Men eftersom jag nu är arbetslös kände jag att jag kunde ta mig friheten att sträcka på tårna lite extra denna morgon. Skönt!
Ska snart hugga in i frukosten som står färdig och väntar på mig. Gottt! Pratade lite med Hanna i tfnen nyss. Hon har flyttat över sina saker till Växjö då hon ska börja studera där, och den 29e flyttar även hon. Det kommer kännas lustigt nu när så många vänner har flugit iväg och hittat sig ett nytt bo. Men det är ju lite det som är meningen, att man ska förflytta sig och uppleva nya saker. Så för den sakens skull är jag ju glad.
Efter frukosten ska jag ringa till en potentiell arbetsgivare. Hoppas det går bra, håll tummarna för mig!! :)
Hörs snart igen!
Dagens frukost:
kamomillte
kokt ägg
ostsmörgåsar
yoghurt med corn flakes och hasselnötter
gott! :)

Jag tror du söker efter mer än du ser, men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar

Nyss hemkommen från stad och gym. Var med mamma till Make Up Store där hon fick sin sminkrådgivning. Gulle henne som gav mig presentkort på ansiktsbehandlning, så ska dit nån gång snart framöver och bli fin även jag. :) Kul! Efter sminkningen gick vi till Café Nilssons och åt varsin sallad, mamma åt en parmasallad med soltorkade tomater och jag en grekisk sallad.
Har även tränat idag ju, innan jag åkte in till stan körde jag lite kondition, gick på bandet och sprang, körde lite crosstrainer också. Efter att ha varit i stan körde jag lite styrka. Fick bli armar, insida och utsida lår, rygg och mage. Skönt att träna igenom lite. Ska nog köra lite styrkeövningar för just knät imorgon. Trots att det var drygt fyra månader sedan jag opererades behövs det fortfarande träning så att knät håller sig starkt och stabilt.
Nu ska jag göra lite fruktsallad, sedan blir det hopp ner i badkaret. Ha en bra kväll!
En snygg, nysminkad mamma på café Nilssons!

För jag ramlar och fumlar, men för dig jag alltid reser mig upp igen

Inte hunnit med så mkt fix som jag hade planerat, har egentligen bara gått och slängt lite sopor och plockat undan lite i lägenheten, haha. Men det är ingen stress, kan göra det senare idag.
Snart ska jag nämligen iväg och träna, och därefter ska jag följa med min mamma till Make Up Store. Hon ska på Makeup-rådgivning. Jag och mina bröder gav henne det i morsdag-present, hon blev jätteglad! Dock kände hon att hon behövde lite stöd i form av en dotter för att vilja gå dit. Klart man ställer upp!
Senare ikväll ska jag även prata med min kära vän Emma på Skype. Har börjat sakna henne riktigt mycket nu, man har börjat inse att hon faktiskt är iväg nu i ett år framöver. Men det är kul att följa hennes liv via facebook, skype och hennes blogg! :)
Ciao!

Emma, som för tillfället befinner sig i USA som Au Pair


Wohoo

Hej alla glada fiskar!
Idag är det en fin dag, sol och blått på himlen, what more can you ask for?!
Igår jobbade jag, idag är jag arbetslös, käns väldigt lustigt. Har haft jobb i fem år tillbaka, så jag vet redan nu att jag kommer att bli relativt rastlös inom en snar framtid. Har redan skrivit upp olika ställen som jag skulle kunna tänka mig att jobba på, har fått lite nr av min kompis som jag ska ringa och sådär.. Men nu tänker jag inte tänka mer på det idag!
Har nämligen lite andra saker att fixa med idag. Har tänkt åka och hämta mitt pass! Det blev klart för ett ganska bra tag sedan, men har jobbat rätt mkt så har inte hunnit hämta det för det. Och nu är det ju dags, för om  T I O dagar åker jag till CYPERN och solar, badar och festar! Kommer bli helt fucking awesome....:) Om jag inte hade haft en resa inbokad hade jag nog känt mig lite ledsen över att sommaren i princip redan är slut, men nu när jag vet att jag ska till varmare breddgrader är det ingenting som rör mig ryggen om jag ska vara ärlig. Det känns bara helt sjukt nice! :)
Nehe, nu ska jag klä på mig lite och ut och rasta doggen. Sedan får det bli lite plock och fix.
Bye!
Ser det inte rätt härligt ut?

Good morning beautiful

God morgon!

Sitter och äter frukost i form av gröt och kaffe, och ska strax börja göra mig i ordning och bädda undan. Har sovit jouren på jobbet inatt, och denna morgon är det sista jag jobbar här (för denna sommaren iafl). Jag har trivts så bra, och när jag sa "Hej då" till Marlene och Ann-Christin var det inte bara jag som blev lite vemodig, haha! Nej, men det är ju bara att komma och hälsa på, och det fick jag lova att göra också.

Än är det lugnt och skönt, sitter som sagt och äter lite gröt med mjölk och lingonsylt. Vissa reagerar på att man äter lingon till gröt, men har du inte testat det, så gör det. Smakar jättegott! Tycker nästan att annan sylt är för söt, och kanel och socker känns för "juligt". Äppelmos eller skivad banan är också gott.

Nehe, dags att sluta prata och äta upp gröten innan den kallnar. Ciao!


Hej hej hej

God kväll!
Slutade jobba vid kl 21 ikväll, sitter här nyduschad framför datorn och bara njuter av att känna mig fullkomligt fräsch. För det gör man inte ofta på jobbet. Trivs kanon på jobbet, men fräsch, det är man icke.
Börjar jobba imorgon kl 10, så jag ska i princip bara hoppa ner i sängen och dra täcket över mig och somna in i en (förhoppningsvis) djup sömn. Behöver det. Igår var det tjejkväll hemma hos Ellinor. Det var jag, Ellinor, Matilda, Hanna och Sofie. Det var trevligt, vilket innebär att det också blev rätt sent. Kom inte i säng förrän tolv/halv ett. Så har varit rätt trött idag. N e e d  m y  s l e e p .

Imorgon är det jobb som sagt. Mitt sista jobbpass på sommarjobbet. Efter det är jag "arbetslös". Jag vet redan nu hur rastlös jag kommer blir redan efter ett par dagar. Men jag kommer fixa det!

Saknar mitt år som företagare...

Saknar mitt UF-företag, Made With Love UF. Det var verkligen kul och givande, jag lärde mig så mycket och jag kände mig så levande när jag arbetade med det. Det är något som jag känner mig riktigt, riktigt stolt över. Vissa frågar om jag har lagt ner företaget. Jag svarar: "Jag har lagt ner företaget, men företagandet kommer jag alltid att fortsätta med."
Här på en julmarknad den 20 november, 2010.

I ain't no superman, but baby I can fly

Helt plötsligt kände jag mig en aning ledsen. Inte ledsen som i börja-gråta-och-aldrig-mer-bli-glad-ledsen, utan mer vemodig. VARFÖR är jag det. Det kan fan komma när som helst. När jag är som gladast kan jag bli ledsen. För att vissa saker är som de är, och hur mycket man än försöker kommer det aldrig gå att rucka på. Det gör mig arg, och ledsen. Och eftersom det är jobbigt att gå runt och vara arg och ledsen konstant så bubblar dessa känslor ibland, när man som minst förstår varför.
Men jag vet varför. Allt har inte alltid varit lätt, och det är det fortfarande inte. Innan kunde jag bara vara arg, det var som ett skyddsnät, ingen kunde komma förbi det. Men nu när jag bestämt mig för att sluta vara arg eftersom det inte löser någonting, blir det helt plötsligt jobbigt. För jag vill bygga upp en bra relation mellan oss, jag vill det. Jag vill kunna ringa er och säga: "Hej, jag är ledig idag. Jag kommer över en stund och bara umgås och myser lite." Men det tar emot. Något fruktansvärt. Därför att jag är en person som vill ha rättvisa. Ibland är jag millimetersrättvis, och det kan ibland vara till min nackdel, men i sådana här lägen vet jag inte om det är bra eller inte. För man ska ju inte glömma saker som har hänt. Man kan förlåta, men vissa saker går inte att glömma.
Jag menar, hur ska man kunna glömma någonting som fortfarande är aktuellt i ens liv? Ni vill inte ändras, ni har alltid rätt. Bla bla bla. Orkar inte, men samtidigt som jag känner att jag vill lägga ner allt, känner jag också att jag vill. För jag har insett att det är viktigt det här med att vårda sina relationer. Man ska inte kasta bort dem utan anledning. Och jag är ingen människa som gör det, men ibland får det faktiskt vara nog. Det får det verkligen. En människa tål inte hur mycket som helst.
Så det är väl det jag egentligen söker. Rättvisa. Justice. Hoppet att ni någon dag ska komma till mig och säga: "Förlåt Nicole, vi hade fel. Vi är verkligen ledsna för allt som har hänt, men vi är beredda att försöka på nytt. Vill du försöka?"
Åh. Förstår om jag gör vissa utav er förvirrade nu, men jag känner inte att jag måste förklara allt heller. För även om denna blogg är tillgänglig för alla, så skriver jag ju främst för att ventilera och rensa ur det som behöver komma ut ur mitt huvud. Och det är jäkligt fullproppat kan jag lova.
Men, för att avsluta detta inlägg någorlunda positivt måste jag ändå säga att allt dåligt medför verkligen något bra. Jag har lärt mig att allting ordnar sig, ALLTID. På ETT eller ANNAT sätt. Det kommer alltid finnas människor som STÄLLER UPP. Det gäller bara att inse vilka dessa människor är när man ligger där sårad på botten. Öppna ögonen för de som kommer finnas vid er sida, i alla lägen. Det är de personer ni ska lägga energi på.

It feels like more than distance between us

Förra veckan fixade jag mitt hår, och det är vissa som har undrat hur jag har gått tillväga. Det är inte så svårt egentligen, det handlar bara om att träna och att våga! Jag slingar det med H&Ms egna slingmedel, det är väldigt bra. Det kostar endast 59kr; ett schysst pris om man inte känner att man har råd att gå till frisören varje gång och betala nästan tusen spänn.
När jag har slingat det/fyllt i utväxten tvättar jag ur färgen och ser hur det ser ut. Oftast bleks det ordentligt på ca 30-40 minuter (men det beror ju på hur håret ser ut från början och hur jag vill ha det). Jag sköljer som sagt ur färgen, och sedan brukar jag slänga i ett par omgångar silverschampo för att ta bort de gula pigmenten som gärna vill göra sig synliga. Jag använder TONI & GUYs silverschampo, och jag tycker det fungerar jättebra. Brukar även blanda 50/50 med schampo ibland när jag känner att jag bara vill pigga upp färgen i hela håret lite. Jag och Sofie använde Paul Mitchells silverschampo på henne i onsdags, och det var lite starkare än detta. Man får vara försiktig och titta hur resultatet blir efter varje sköljning.
När det sedan är blött och jag har sköljt ur all färg och silverschampo, så schamponerar jag håret som vanligt och lägger i hårinpackning. Därefter klipper jag håret. Mitt tips där är att ta det lugnt och tänka att "om jag klipper nu är det permanent, det är inget som går att ändra sedan". Så var noggrann och försök dig inte att klippa ditt eller någon annans hår om du inte känner dig relativt säker på vad du gör.

Än är du saknad, i min famn ett hål nu finns

Hejsan gott folk!
Idag är en fixdag. Har åkt till affären och handlat skölj- och tvättmedel, diskat och ska senare i e.m. tvätta också.. Ska äta lunch strax och sedan bege mig bort mot gymmet för lite träning. Vet inte om jag vågar mig på att springa idag, stukade nämligen till knät i förrgår när jag gick över en tröskel. Det var en konstig rörelse som man inte alls trodde skulle resultera i nu snart två dagars smärta. Men det gjorde det. Jag tror det var min kropp som påminde mig om att jag inte är hel ännu. För trots att 90% av styrkan är tillbaks i knät, så betyder det att 10% fortfarande saknas. Antar att det var de 10% som gjorde sig hörda helt enkelt.
Tror det får bli styrketräning, både över- och underkropp (med fokus på rumpa och mage). Och sedan köra ca 20min på crosstrainern. Det blir nog ett rimligt träningspass.
Igår fixade jag Sofies hår. Slingade hennes utväxt och klippte det. Hon blev så himla nöjd, hon upprepade hur glad hon var och hur fin hon kände sig. Tycker det är så kul när man fixar någon annans hår, och denne känner sig nöjd efteråt. Det är kul. :)
PS: Jag och mamma ska upp till Malmköping på valpträff nästa helg. Selmas valpuppfödare bor där, så vi ska åka upp med henne för att träffa hennes "släkt". Hundsläktträff liksom. ;) Sedan ska vi förhoppningsvis också åka till vårt landställe utanför Stockholm och hälsa på mormor och morfar. Jag som har tyckt det varit så tråkigt att jag inte har kommit iväg till landet denna sommar heller, trots att jag hade bestämt mig för att hinna det. Men nu verkar det som att det kanske löser sig trots allt. :)
Egopic

En semestertripp till Möja

Denna sommar har främst bestått utav jobb, men jag har även hunnit vara lite ledig då och då. Bland annat så passade jag och Fredrik på att åka till hans sommarstuga som ligger i Möja, Stockholms skärgård, då vi båda var lediga. Vi bodde i en stuga tillsammans med hans familj i ca en vecka och gjorde allt från att sola, bada och fiska. Det var enormt skönt och avkopplande, och när vi sedan kom hem kände man att man hade fått ytterligare energireserver. Jag lever på den resan än kan jag säga. :) Här kommer bilderna:


Fredrik och Selma vid hamnen, i väntan på Vaxholmsbåten :)
Selmis :)
Framme i Möja
Fredriks lillasyster Hanna :)
Martina :)
Pretty nice view :)
Stek på klipporna
Hanno :)
VIP-platsen på filten
Vackert :)
Wilhelmitos, som han kallar sig själv :)
Ut med båten på fisketur
Mina blommiga gummistövlar användes flitigt på Möja :)
Hej du ;-)
Anders :)
Havet :)
Det var precis så vackert som det ser ut. Man blev så lugn av att bara vara. Sola, bada, fiska lite, laga mat tillsammans, sitta och prata... Det är så det ska vara på sommaren!

Please don't talk to me, I fall in love so easily.

Nu ska vi prata lite träning. Jag har fått ett löpträningsschema som jag ska följa, så att mitt knä blir så starkt som möjligt. Såhär ser det ut:
Vecka 1: Promenad 5 min. Lätt jogg 1 min. Upprepa 2-4 ggr. Frekvens 3ggr/vecka.
Vecka 2: Promenad 5 min. Jogg 2-3 min. Upprepa 2-4 ggr. Frekvens 3ggr/vecka.
Vecka 3: Promenad 5 min. Jogg 5 min. Upprepa 2-4 ggr. Frekvens 3ggr/vecka.
Vecka 4: Som vecka 3.
Vecka 5: Promenad 5 min. Jogg 10 min. Upprepa 2 ggr. Frekvens 3ggr/vecka.
Vecka 6: Som vecka 5.
Vecka 7: Jogga 15-20 min. Frekvens: 2ggr/vecka med minst 1 dags mellanrum.
Vecka 8: Som vecka 7.
Vecka 9: Jogga 20-25 min. Frekvens: 3ggr/vecka med minst 1 dags mellanrum.
Vecka 10: Jogga 30 min. Frekvens: 3ggr/vecka med minst 1 dags mellanrum.
Jag ökar tiden för varje vecka som går, så att det inte blir någon chockstart för knät, utan att det hela tiden går successivt framåt. Jag har tänkt att göra ett realistiskt schema som passar in i min kalender. Jag kommer ju till exempel resa iväg till Cypern en vecka, och då har jag ju inga planer på att träna direkt. Så tanken är att göra ett schema som känns möjligt att klara av.
Detta ska jag kombinera tillsammans med den styrketräning som jag har kört under hela sommaren, det vill säga styrketräning både för knät, men även för resten av kroppen. Kommer även fortsätta med lite cykelträning och crosstrainern. Cyklingen kommer jag att göra eftersom det är en del av styrketräningen för knät, och crosstrainern tycker jag är så skön, så den kör jag lite innan och lite efter passet.

Om min morgon inte kändes så oändlig, då är ensamhet ett ord som inte finns

Hej och god morgon!
Vaknade nyss, sitter och äter frukost och ska strax bege mig ut för en liten promenad med Selma. Håller på och försöker göda henne samtidigt som jag ger henne extra motion. Hon är så himla mager, så istället för att ge henne ett ganska stort mål en gång om dagen har vi nu börjat ge henne två aningen mindre mål; ett vid lunchtid och ett framåt sju-åttatiden. Hoppas att det fungerar!
Igår var jag på Öland, det var jag Ellinor, Johanna och Matilda. Vi planerade lite inför Cypern, som vi ska åka till om snart T R E  V E C K O R! Kommer bli sjukt kul!
Vid 10 kommer min bror, jag ska klippa honom. Det blir trevligt att snacka lite med honom också, var ett tag sedan jag träffade honom. :)
Bye!

Someone told me long ago, there's a calm before the storm

Hallå på er!
Det har varit full rulle dessa tre lediga dagar som jag snart har avverkat. Har därför inte haft så mkt tid till att skriva här. I måndags var jag först på banken och löste ut inbetalningen som jag har fått. Därefter handlade jag lite smågrejer som jag behöver (typ roliga grejer som schampo och strumpor...) Sedan cyklade jag iväg till nya polishuset för att ta pass. Jag var förberedd på en kö som hette duga och att få sitta där och vara otålig i ett antal timmar. Man har ju hört folk som fått sitta och vänta hur länge som helst på sitt pass liksom. Men jag kunde bara gå rakt in - behövde inte ens ta en kölapp - fick visa ID, säga hur lång jag var, lägga mina pekfingrar på två rutor för att få mitt fingeravtryck, ta bild och sist skriva min namnteckning. Sedan var det klart! Galet smidigt! På kvällen kom Ellinor hem till mig. Vi fikade, snackade skit och bara hade det nice.
Igår var jag först på ungdomsmottagningen, därefter åkte jag hem och åt lunch, sedan åkte jag till sjukgymnasten. JAG MÅSTE BERÄTTA NÅGOT KUL! Jag har återfått 90% av min styrka i vänster ben!!!! :D Glad_tjej_91 är jag! Så nu har jag fått ett löpschema som jag ska komplettera med de tidigare styrkeövningar som jag har kört hela sommaren. Förstår ni vad det innebär? Jag får börja jogga och/el springa igen!! Jag är så glad!
Efter att ha kommit hem från sjukgymnasten skypade jag med min kompis Emma som är på andra sidan av detta klot. I USA. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och det kändes så konstigt att sitta och prata med henne i telefonen som att hon var i sin lägenhet här i Kalmar. Kändes väldigt surrealistiskt. Men kul!
Hanna kom hem till mig senare igår kväll, hon har kommit in på Socionom i Växjö! Hon fick en liten grattis-present utav mig i form utav en glasskål inslagen i rosa papper och cellofanplast. Hon blev glad. :) Sedan åt vi melon, snickerskaka och tittade på Benjamin Button. Längesen jag såg den!
Idag vaknade jag vid halv nio av mig själv och kände mig allmänt jättepigg. Gick upp och kissade och kände mig nästan lite stolt över att jag var uppe så "tidigt". Men så gjorde jag synden att lägga mig i sängen igen bara för att "vila ögonen". Och vad hände tror ni? Ja, självklart somnade jag om, och jag vaknde inte förrän två timmar senare. Men som en slagen krigare som modigt reser sig upp efter att ha fallit begav jag och Selma oss till Sofie för att äta lite frukost. Kaffe, yoghurt med specialK red berries och mackor gjorde susen! Vi snackade lite skit, och sedan var hon tvungen att göra sig i ordning inför jobbet.
Cyklade nyss hem till lägenheten där jag befinner mig nu, för att göra lite mindre roliga saker. Har precis betalat min telefonräkning som faktiskt inte alls är särskilt hög. Har bytt från 3 (som by the way suger) till Telenor, och denna månaden lyckades jag pressa ner den till 241kr. Inte så mycket tycker jag, om man ringer och smsar i princip hela tiden. Sedan har jag även lånat om mina böcker från biblioteket. Orkar inte åka dit och lämna tillbaks dem, hehe.
Nehe, nu ska jag äta lite lunch och sedan ska jag ha lite egentid. Tycker det är bra för själen när man är ledig och så, att faktiskt vara lite för sig själv och göra något som är bara för sitt ego. Så efter lunchen ska jag lägga ansiktsmask, slinga håret, fixa naglarna osv... Mysigt! :)
Ha det bra!

Midsommarfirande i Helsingland

Midsommarafton firades för första gången tillsammans med min pojkvän och hans släkt. Man kanske kunde tro att vi firade antingen i Kalmar eller i Oskarshamn, men icke, vi åkte ända upp till Helsingland för att fira denna högtidsdag! Här kommer lite bilder:

På väg upp till Oskarshamn för att hämta upp Fredriks familj
Om man ska till ett ställe som ligger ca 10 timmar bort gäller det att hålla sig sysselsatt!
Tjuuu?
Dags att skapa vackra midsommarkransar :)
Vackra systrar :)
Pyssligt värre :)
<3
Jag och min krans :)
Uppresandet utav midsommarstången
Skytte :)
Lite kubb spelades det också
Anders, Maria och Lukas
En söt kille
Vi fick smaka något som hette Kålbulle, väldigt gott!
:)

Tror du vi kan ropa efter nån av förstånd som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar

Hejsan!
Vaknade upp för en stund sedan och insåg ganska snabbt vilken fin dag det är. Fort, kaffe, youghurt och mackor, sedan ska jag och Selma gå och hämta min cykel som står hemma hos Hanna. Efter det ska jag lösa in min check, och därefter blir det troligen att sitta och vänta på att få ta pass. Just det! Att ta pass = Göra sig fin. Fjolligt, kanske ni tycker, men för att förstå mitt uttalande måste jag förklara lite. Mitt förra passfoto (som togs när jag gick i åttan och för övrigt var så mycket fjortis man kan vara) är inte precis ett charmerande fotografi på mig. Jag var spacklad från topp till tå; foundation och puder, mascara, kajal och eyeliner, ögonskugga, rouge och solpuder. (Hade säkert läppglans också). Som om detta inte vore nog trodde jag även att man var tvungen att visa öronen, och detta problem löste jag genom att platta allt mitt hår och sedan "slicka" det bakåt med hjälp utav ett tjockt diadem.
Ni kan ju själva föreställa er hur det såg ut.
Jag har fått visa upp det där passet många ggr på förfester och andra tillställningar som i någon form utav ett partytrick, då folk har tyckt att detta kort har varit så förtjusande roligt. För förtjusande vackert är det verkligen inte, mina kompisar säger att jag ser ut som en rysk prostituerad. T a c k < 3 Schyssta vänner man har liksom. ;)
Nä, så förhoppningarna är då alltså att hinna få ett pass innan jag åker till Ayia Napa och ett pass som är någorlunda bra bild på mig. Man kan ju hoppas! ;)
Nu ska jag äta upp min frukost och sedan klä på mig. Kommer lägga upp lite bilder från midsommarafton senare idag förresten, så håll er uppdaterade om ni är nyfikna!
Selmis :)

Joli Garcon et moi

Hemkommen från jobbet, har duschat, sitter nedsjunken i soffan. Dricker te, lyssnar på musik och känner hur ögonlocken vill falla ihop. Trött i både kropp och huvud. För mycket i mig för att kunna gå och lägga mig. Tre lediga dagar väntar nu framför mig, det känns bra. Mycket tråkiga ärenden som jag måste avklara. Till exempel att skaffa pass!! Det börjar faktiskt bli lite brådis med det där jäkla passet, jag har dragit ut på det alldeles för länge. Har hört att det tar ca 2 veckor innan man får det, hoppas verkligen inte att det tar längre tid, då finns risken att jag är körd. Hehe.
Hoppas mitt halsont går över snart så att jag kan träna. Ska till sjukgymnasten på tisdag och jag vet vad han kommer att säga: "Hur har det gått med träningen, hur ofta har du kommit iväg?", osv... Jag har faktiskt varit relativt duktig med att komma iväg och träna, ca 2 ggr/vecka har jag faktiskt lyckats med, men på sistone känns det som att det inte har varit lika mycket. Visserligen har jag ju varit sjuk nu, men ändå. Känns mindre bra, och dessutom känner jag av det i knät. Att jag blir svagare, att det lättare blir påfrestat. Surt är det, men det är bara att bita ihop och fortsätta med träningen. Finns liksom ingen enkel genväg när det handlar om att träna upp muskulaturen. Om man inte vill testa anabola dvs, och det vill ju inte jag...
Nehe, känner att jag trots allt behöver få lite sömn. Min hjärna börjar skrumpna ihop likt ett gammalt äppelskrutt. God natt!

Min examensdag 15/6-11

Tänkte visa lite bilder från min student! Titta och njut!

Jag och Fredrik :)
Min vän Emma, som för övrigt befinner sig i USA som Au Pair för tillfället.
Johannes :)
Mattias :)
Min moster och mormor <3
Min kusin, min bror och Sara :)
Änton och Frida :)
Bläää :P
Anette och Maria :) (Maria har även hon åkt till USA för att bli Au Pair.)
Alex och Sara :)
Fredrik :)
Johannes och Ellinor :)
Underbara Hannis
Sofie och Fredrik
Snygga ;-)
En del av mitt presentbord ;-)
Söta (och goda) cupcakes!
Jag och mitt kusinbarn William! :) Så söt!
Fredrik och Selmis
Jag och Ell :)
Emma och Sofie med lite suddiga människor i bakgrunden
Glad vart jag :)
Jag och min bror körde ett uppträdande för resterande förfestdeltagare ;-)
Denna bild får avsluta min sum-up från studenten. Underbart var det iafl! :)
Åh, jag blir så glad av att titta på dessa bilder! Om det hade varit möjligt hade jag LÄTT velat uppleva den dagen igen, den var så sjukt jäkla underbar! :) Alltifrån champagnefrukosten, uppsamlingen i skolan och utspringet, till att åka flak på stan, studentskivan och utgången på kvällen. En totalt lyckad kväll var det verkligen!! :)

Hello sunshine

God morgon!
Idag är det faktiskt en god morgon, trots att det regnar och åskar utanför mitt fönster. Oops, upptäckte precis att det regnade IN genom fönstret dessutom. Tråkigt, tycker det är mysigt att ha öppet fönster när det är regnigt. Men men...nu kommer jag till det glada!
Jag är frisk idag! :) Ingen feber, inget halsont, endast en gnutta förkylning sitter kvar i min arma kropp. Det känns ju förträffligt måste jag väl vara beredd att erkänna.
Har nyss ätit frukost; presskaffe, yoghurt och skogaholm's med baconost på.
Nehe, tror minsann jag ska krypa ner en stund hos prinsen innan jag klär på mig osv. Ett inlägg från min student kommer även nu! Har lyckats få över bilderna från kameran till datorn. FINALLY, tänker ni säkert och det gör jag med. Tycker det är mycket roligare att kunna lägga upp aktuella bilder. :)
Puss

You smile to my face, then rip the brakes out of my car

Är arg...för att det finns personer som man verkligen inte kan förstå sig på. Som man inte kan förändra, det spelar liksom ingen roll vilka ord jag använder för att försöka få dig att förstå. Allt är mitt fel ändå, allt som är dåligt i ditt liv är på grund av mig. Ja, jag förstår, det är så mycket enklare att skylla över någonting jobbigt på någon annan, men förstår inte hur du inte kan skämmas. Är så fruktansvärd arg.
Är ledsen...för att jag är sjuk. Det suger. Trodde ju att jag skulle palla med att jobba idag, men icke. Vaknade inatt klockan fyra och kände att halsen var genomsvullen. Tittade i halsen med ficklampa och såg vita fläckar och två inflammerade mandlar. Vet ej om det är fluss, men hoppas inte det. Det har lugnat ner sig någorlunda idag iafl. Om inget går åt fel håll är tanken att jobba imorgon kväll, hoppas att det blir så. Blir så sjukt rastlös av att inte jobba el göra någonting.
Är glad...för att jag har så underbara arbetskamrater. Spec. samtliga sommarvikarier. NI ÄR SÅ BÄST!! <3 Vår avslutningskväll kommer att bli så lyckad! Att ha ett meningsfullt jobb med meningsfulla människor runtomkring sig är faktiskt ingen självklarhet, och det är det som gör att jag verkligen måste nämna er här i bloggen. Siri, Therese, Ann och Jessica, you rock girls! <3
Blandade känslor en dag som denna alltså. Frustration, trötthet, ont i leder och muskler. En enda salig röra, halleluja!

Dom kommer peka för alla har hört det

Hej igen!

Nu har jag ringt till bemanningen och friskanmält mig. Man måste nämligen göra det innan kl 14.00 dagen innan man har tänkt bli frisk. Alltså, om jag börjar jobba imorgon kl 10.00 så måste jag veta idag innan kl 14.00 om jag kommer vara frisk eller sjuk. Kanske låter lite krångligt, och det är det också. I alla fall att veta om man kommer att vara frisk eller inte. Men jag tänkte såhär att jag har ingen feber längre, jag ligger inte längre i sängen utan har varit uppe från sängen hela dagen. Killen på bemanningen var så trevlig och tillmötesgående. Han sa att om det skulle visa sig att jag mår sämre imorgon så löser vi det då.
Imorse insåg jag att det inte fanns någon frukost över huvud taget. Inget bröd el youghurt som jag helst äter till frukost. Inget KAFFE eller juice som jag helst dricker till frukost. Det fanns fiberhavregryn så att jag kunde göra gröt, men det fanns ingen lingonsylt/äppelmos/banan hemma som jag kunde ha till. Att bara äta gröt med mjölk till gör mig illamående på två sekunder. Det enda jag kunde komma på att äta till frukost var omelett, men det fanns bara ett ägg kvar. Så jag insåg ganska fort att jag var tvungen att traska ner mot affären. Min cykel är hos Hanna, så det fick bli till fots som jag och Selma begav oss till affären.
Nu är jag hemkommen från affären, så nu blir det snart dags att äta något. Känner att det behövs mer bensin i tanken, hehe. Köpte batterier på affären btw, vilket innebär att jag inom en snar framtid kommer att kunna ta och ladda upp nya bilder här på bloggen. Liva upp den lite helt enkelt! Kul va? :)
Ha det bra! /ALN

Efter ett par dagar i feberkladdiga lakan

Nu var det ett tag sedan ni hörde något ifrån mig, och anledningen är inte så ljuv. Jag har blivit sjuk, vilket är en utav de saker som jag avskyr allra mest. När man blir sjuk kan man inte göra de saker som man hade planerat, man kan inte träffa de personer som man hade planerat att man skulle ha träffat, och kanske värst av allt; man måste leva totalt isolerat från omvärlden. Sedan jag kom hem från jobbet i onsdags morse har jag inte varit utomhus över huvud taget.
Så nu, efter ett par dagar i feberkladdiga lakan börjar jag känna mig allmänt trött och less på att vara sjuk. Det suger så hårt. Det värsta jag skulle kunna göra nu är att låtsas att jag är frisk, för då skulle jag spela ett spratt med min kropp, och den skulle med största sannolikhet kunna slå bakut och bestämma sig för att bli sjuk ett extra tag.
Ah, jag är trött på mig själv. Att umgås med sig själv såhär intensivt i några dagar och inte göra någonting brukar oftast för min del resultera i att jag inte står ut med mina egna tankar. För dem finns det så många utav. Tänker hitåt, tänker ditåt, och till slut avslutas allt i en enda salig röra inuti mitt huvud.
Så nu tänkte jag bli kvitt min galenhet. Det är det jag blir när jag skriver här. Jag får ut alla ord och tankar som jag har inuti mig, för att jag sedan ska kunna bli klok på vad jag egentligen vill och tycker. Visserligen delar jag inte med mig om allt som pågår i mitt liv här, men en viss beståndsdel iafl. Och när jag har kastat, spottat och skrikit lite här, ja, då kan jag sansa mig och absorbera in de bra och positiva sakerna som jag vill behålla inuti mitt huvud igen.
Call me weird, but you're just like me.

Hellu

Hej hej hej!
Jobbat ikväll, det har varit mkt trevligt. Jobbade ihop med Siri och Marlene, det var kanonmysigt! Marlene som kommer ifrån Chile insisterar gång på gång att jag ska prata mer spanska, och jag försöker, men är fortfarande lite trevande. Tycker det är lite jobbigt att prata när alla fraser och uttryck har tagit sommarlov. Men har bestämt mig för att försöka hålla igång de språk jag kan (svenska, engelska och spanska) så mycket som möjligt. Till exempel läser jag ju en bok av Marian Keyes på engelska för tillfället. För att hålla igång engelskan i mitt huvud. Ett sätt att hålla igång spanskan kan ju bli att prata med Marlene så ofta jag kan.
Denna vecka kommer att bestå utav mycket jobb. De ringde till och med från Bemanningsservice och sa att jag inte får jobba så pass mycket som det är tänkt denna vecka, eftersom jag en gång måste ha minst 36timmars sammanhängande vila under en veckas tid. Och det hade jag inte, så imorgon ska vi försöka lösa det. Nu kanske det låter som att jag jobbar som en idiot, och på gränsen snuddar in på arbetsnarkomani, men det är ingen fara. Nästa vecka är jag ledig måndag, tisdag, onsdag och söndag. Så det gäller bara att bita ihop igenom denna jobbvecka för att sedan möta chillveckan som kommer härnäst. Dessutom känns det inte alltid som att man jobbar när jag är på jobbet. Det mesta flyter på och de man jobbar tillsammans med är så härliga att man inte tänker på att man befinner sig på ett "jobb" = "jobbigt". Jag tycker inte att mitt jobb är jobbigt. Jag tycker det är härligt.
Vad finns det mer att säga då? Igår gick jag och Fredrik på bio, vi såg HP (Harry Potter) i 3D-format. Det var, coolt... Nej men allvarligt talat, jag är inget direkt Harry Potter-fan, men jag tyckte ändå väldigt mycket om den här filmen. Så ni som diggar HP eller kanske till och med är något av en HP-fanatiker kanske borde kila upp till Biostaden medan den fortfarande går på bio? Why not liksom?
Nu är klockan 21.55 och det känns som att det är dags att hoppa in i duschen och sedan gå och lägga sig. Måste ju vara pigg och alert imorgon. Hatar att känna mig trött.
God natt gott folk!

RSS 2.0