HIT eller SHIT

Hfcaoheaorh!½

Sommaren är kort - DET MESTA REGNAR BORT!

Fan vad Tomar Ledin talar sanning... :( Önskar att han ljög.

Jag är så arg och besviken, vad är det här?! Det är sommar; ge mig sol, bad, svala sommarkvällar och paraplydrinkar. Inte maskar, gummistövlar och lockigt hår. Inte regnkappor, inständga människor och vattenpölar.

Jag och regn har aldrig fungerat ihop, det förstör humöret, planerna, och HÅRET. Mitt lockiga hår som jag plattar är inte så förtjust i regndroppar som kommer och löser upp bindningarna i vätemolekylerna som befinner sig i hårcellen.

En annan tråkig grej med kombinationen regn och sommar är att man inte har lika stort urval när det handlar om att välja vilka skor man ska ha på sig.

Sandaler - Nej.
Högklackat - Nej!
Flipflop - Hehe, nej?
Gladiatorsandaler - Nej!!
Gummistövlar - Ja, okej då...


Regn gör mig arg och ledsen, och därför - SHIT!

Tjena hejsan hola god dag!

Hur är det med er, bloggläsare? Jag vet inte vilka ni är, men jag hoppas att ni mår bra i alla fall... Det gör jag! :) Jag har jobbat hela dagen lång, men känner mig ändå full av energi. Det är bra det där, trots att man har gäster hela dagen, så blir man ändå inte slutkörd efter jobbet, utan det är faktiskt rent ut av lite kul när det är tempo.

Det underlättar mycket att man har bra arbetskamrater, tycker om alla på jobbet. Det är ett ungdomligt, roligt ställe! Har ni aldrig varit där och käkat? - Gör det! Placet heter Le Croissant och ligger längst in i Baronens köpcentrum.

Så sätt på dig skorna (alternativt gummistövlarna en dag som denna) och traska ner mot Baronen. It'd be nice to meet you!


Just smoke my cigarette and hush

Egentligen tyckte jag inte om Alejandro, sjungen av Gaga, men liksom alla hennes andra låtar växer de för varje gång man hör dem. Så nu gillar jag Alejandro, och jag går runt och sjunger på den hela tiden.

Don't call my name, Alejandrooo!


Gutten tag!

Denna helg har varit rolig och händelserik, fredagen började - som ni vet - med marknad och shopping på stan. Sedan åkte jag och Fredrik hem till mig för att äta middag med Carlos, Mikaela och Malin. Skitroligt att träffa dem igen, var verkligen längesen sist! :)

Igår jobbade jag 12-16, därefter åkte jag hem och duschade och gjorde mig i ordning. Efter ett tag kom Amer hem till mig, och vi spelade spel och tittade på tv. Sedan tyckte vi det var hög tid att ge oss iväg, and so we did.

Väl inne i stan hämtade vi mina cider, och lämnade min väska. Vad som var lite klantigt av oss (mig?) var att vi glömde kvar presenterna till Maja och Elin i min väska. Typiskt! Men men, vi hade lite problem att ta oss till den där lokalen, dels för att det var så sjukt dåligt väder, så varje gång man ändrade färdsriktning så blåste man iväg åt ett nytt håll, dels att vi inte riktigt hade koll på vart det låg.

Så efter att ha yrat runt i regnstormen som ägde rum, hittade vi - tack vare Elins vägledning via telefon - fram till lokalen. Det var så himla kul att träffa alla! :) Många som man saknat, som man inte hunnit träffa under lovet. Speciellt Annie och Elin då, såklart..:) <3

Efter ett par timmar begav jag mig till fest nr 2, som ägde rum i min bror Alexanders lägenhet. Där möttes jag upp av min vän Mikaela och Fredrik som påstod att de skulle till The Rock. Jag var snabb med att informera dem om att The Rock är en bar i en källare som luktar latrin, och att de enda som går dit är personer som inte vet hur de ska underhålla sin egen personliga hygien, och därför trivs i odören.

De gick inte dit till slut.

Vi stannade kvar på festen ett tag, därefter gick vi ned mot Larmtorget. Inne på Krögers träffade vi mamma, pappa och Carlos. Kul att sitta och prata med dem lite. Efter ett tag fick jag och Mikaela dock myror i brallan (playsuiten). Vi ville dansa, så vi sprang rakt över torget, in på Bistro och dansade av oss lite. Tråkigt nog var det lite folk och dålig musik. Dock fick vi smutta på lite champagne, som en kille som fyllde år bjöd oss på. Ironiskt?

Vi gick tillbaka till Krögers där de andra förberedde sig på att gå vidare. Vi gick mot Harrys. och jag tänkte att det är inte ens någon idé att jag försöker ta mig in här. Det är ju 22+ på Harrys. Eller något sånt där. Men vad som var konstigt var att när jag, Fredrik och Mikaela kom fram till vakten, släppte han bara förbi oss. Vi behövde varken visa leg eller betala inträde. :S Skitkonstigt!

Jag vet inte, men det kan bero på att det var en man därinne som var helt övertygad om att Fredrik var en professionell fotbollsspelare. Fredrik spelade med, och medgav att - ja - han var en fotbollsspelare. Det kanske vakten också trodde? ;)

Det var faktiskt kul på Harrys, vi dansade loss till lite goa, svenska låtar, haha! När klockan blev två gick vi mot Olgas för mat. Mikaela ville ha korv med ost. Nej, jag skrev inte fel, hon ville ha korv MED ost. Så det fick hon. Dock var det ett jäkla problem att betala, då kortmaskinen inte fungerade. Efter tjugo minuters försök att betala med mitt, Mikaela och Fredriks kontokort kom jag på att jag hade kontanter. Haha, klant.

Väl i Fredriks lägenhet krävde Mikaela mer fyllemat, så Fredrik ställde sig och kokade nudlar. Inom loppet av tre minuter hade Mikaela dock somnat, vilket innebar att hon inte alls ville ha några nudlar längre. Hon var dessutom omöjlig att väcka. Fredrik testade alla knep han hade för att förflytta henne från sängen till soffan;

Han petade och ruskade om henne, han försökte tala med henne i lugn och tyst ton, hög ton, han satte till och med på förstärkaren till sin elgitarr och började spela för att få henne att vakna, men en gång däckad, alltid däckad, så det var bara att försöka med ren fysisk kontakt leda över henne till soffan.

När vi hade lyckats med det somnade vi alla tre lika snabbt, slut efter nattens bravader. Idag gick jag upp och jobbade vid 10. Inte så farligt jobbigt att gå upp som jag trodde att det skulle bli, dock var det väldigt mycket folk på jobbet idag. Men men, det är bara kul, för då går tiden fortare!

Så sammanfattningsvis kan man säga att jag har haft en helt förträfflig helg, med alla ingredienser som krävs för en lyckad sådan!

Just gonna stand there and watch me burn

Idag har jag varit ledig. Jag har spenderat dagen tillsammans med Amer och Jessica. Har köpt kläder, smycken och presenter till morgondagens födelsedagsbarn. Vi har gått på Kalmar marknad i regnet.
Nu är jag i Fredriks lägenhet, han duschar. Vi ska snart hem till mig, där våra familjekompisar från Stockholm är. Vi ska äta middag, och efter middagen ska jag klippa mina kära bröder. Hehe.
Imorgon väntar en rolig dag. Först är det jobb från tolv till fyra, efter det ska jag hem, duscha och göra mig i ordning, för att sedan bege mig hem till Annie. Därefter ska vi på 18-årspartaj. Hoppas det blir roligt!
Ha en bra helg nu gott folk! :)

Slutresultatet

Kanske är lite svårt att se hur det blev när jag tar kort med min webbkamera, men bättre än ingen bild alls, ju! :)


Slingar mitt hår

Är mitt uppe i att slinga mitt eget hår, hur det går? Ptjaa...det får vi se. Haha!

Såhär ser jag ut för tillfället!


L-o-v-e is just another word I've never learned to pronounce

Hejsan!
Nu sitter jag i Fredriks lägenhet och dricker Varma koppen till frukost. Jag känner mig så glad och lycklig för tillfället. Jag trivs jättebra på jobbet, jag har verkligen jättegoa arbetskompisar, och chefen och hans flickvän är också hur bra som helst.
Om jag jobbar med chefen ensam någon dag känns det inte som att man har ögon i nacken, utan som vem som helst på jobbet. Det är skönt tycker jag.
Det händer rätt mycket för tillfället. Idag är jag ledig, så vad jag ska göra är att gå till körskolan ett tag, slinga håret, städa mitt rum (kommer antagligen inte bli av) och ikväll ska jag till Hanna som har förfest. Har inte bestämt mig om jag ska följa med ut än, får se.
Imorgon jobbar jag mellan 10-16, på fredag är jag ledig och då ska jag försöka ta med mig någon på Kalmar marknad. Haha, jag vet att jag är nördig, men marknader är så SJUKT roliga. Tycker jag. ;) Sedan kommer det några familjevänner från Stockholm som ska äta middag med oss och sådär.. Kul kul.
På lördag jobbar jag mellan 12-16 och efter det ska jag träffa Annie och Elin som kommer in till Kalmar, de är sjukt efterlängtade måste jag bara tillägga! Vi ska till Elin och Majas 18-årsfest. Kul kul. :)
På söndag jobbar jag också, så ja, fullt upp hela veckan. Det är lite tråkigt att jag inte hinner uppdatera så mkt, men jag försöker skriva så mycket och så ofta jag hinner, kan och orkar.
Ha en bra onsdag!

Rymdvarelser

Tror du på rymdvarelser? Det har jag aldrig gjort, men efter kvällens film, "The Fourth Kind", så är jag inte lika övertygad längre... Se den!

Bortslösande av värdefull tid...

Jag har gått omkring och funderat lite på olika saker som man gör, bara för att man alltid har gjort det. Varför blir man sån, en vanemänniska? Jag kan tycka det är lite läskigt.

T.ex. jag har alltid ett vattenglas/vattenflaska vid sidan av sängen när jag sover, ifall jag skulle vakna törstig. Denna vana har jag successivt utvecklat då jag kanske under ett par nätter vaknat och känt suget efter vatten.

Sedan dess har jag alltid ett jäkla glas ståendes på mitt nattduksbord som står och väntar på att bil uppdrucket. Men det blir det inte. Morgonen efter står det bara ett glas med gammalt vatten i, och så håller det på.

Ett annat exempel är MSN, jag menar, VEM använder den tjänsten fortfarande? (Nu menar jag MSN Messenger, och inte mailen.) Jag kommer ihåg på högstadiet, då kanske det var en 90 st online samtidigt, om man hade - som jag - ca 350 kontakter, men i dagsläget? 15 online om det är en vanlig dag, 25 om dett är en "extra fullsatt" dag.

Det sjuka är att jag oftast loggar in som "visa som offline", det vill säga att jag aldrig loggar in och chattar med någon. Jag bara loggar in, konstaterar att facebook-världen fortfarande har överhanden, och sedan loggar jag ut igen.

Varför kan man inte sluta med sådana här onödiga grejer?

Dags för förändring

Ja, precis som det står i rubriken så tycker jag att det är dags för förändring och omstrukturering här i min blogg. Jag ska lägga till lite olika kategorier som jag hade på min förra blogg, jag ska så småningom införskaffa mig en ny kamera och jag ska försöka fiffla lite med layouten här på bloggen.

Men tjena!

Idag mår min hals liiiite bättre än föregående dag, det gäller att se det positivt - det blir ju i alla fall bättre! Idag ska jag göra lite små grejer såsom att sitta på körskolan och svettas, införskaffa mig en ny kalender och lite annat tråkigt som inte är så kul för er att veta.

Erkänn att det är kul att köpa ny kalender? För en person som jag som nyttjar den sjukt mycket, tycker jag nästan att det är som att införskaffa sig sin nya, personliga bibel. Och man gör det ju bara en gång om året, vilket gör det lite extra ordinärt och sällsynt. Kul kul!

Idag är det inte lika soligt som det var igår, i och för sig är klockan bara halv nio så mycket kan förändras, men ja ni vet. Igår var det ju galet varmt! Vi hade 34 grader i skuggan utanför vårt hus, helt SJUKT!

Så istället för att lägga mig och svettas och jäsa som en valross så väljer jag istället att göra lite andra grejer. Men jag tror ju inte att jag kommer att svettas och jäsa mindre bara för att jag inte ligger och pressar. Mina kläder lär nog vara fastklistrade längs med kroppen, och håret kommer ligga i blöta slingor längs med pannan när jag kommer hem. Underbara sommar!

Förresten, jag funderar seriöst på att införskaffa mig en kamera snart, eftersom det är lite tråkigt att aldrig låta er se någonting kul som händer. Dessutom vill jag inte låna min kära mammas kamera hela tiden. Måste skaffa mig en egen som jag kan ha med mig överallt och vara på rätt plats vid rätt tidpunkt ;)

Små spår av sommar

Nu är det verkligen sommar, och hur kan jag vara så säker på det?

- Man skippar täcket och sover endast med påslakanet
- Man har myggen surrandes i öronen precis innan man ska sova
- Fötterna är sådär härligt smutsiga
- Man håller sig inne för att det är svalare där
- Man är inte sugen på nån tung mat, snarare en fräsch sallad och en svalkande juice
- Man glömmer bort vilken veckodag det är
- Man orkar inte bry sig om vilket plagg som är snyggast, utan letar istället efter det som är svalast och luftigast
- Solen är en vän som hälsar på regelbundet, och i princip 24/7
- Man äter jordgubbar och mjölk som dessert efter att ha ätit grillat med vitlökssmör och potatissallad! (!!!)

Sommar, sommar, sommar alltså! :)


Miss Understanding vs Missunderstanding

Ja, idag är jag Missunderstanding, för det var det första som hände mig när jag vaknade. Jag fick ett sms av min chef klockan 10.04 där det stod: Antar att du är på väg? Jag gäspade, sträckte på mig och såg mig omkring - var jag på väg? Nej? NEJ!!!

Fan! Det tar ju alltid ett litet tag att komma ikapp vart man är, vad det är för veckodag, om man är frisk och om man är ledig eller inte. Så jag rannsakade hela mitt hjärn-arkiv och insåg rätt snabbt att min chef tog för givet att jag skulle komma till jobbet, trots att jag har varit sjuk och legat i sängen sedan i onsdags. No-no.

Jobb varken fanns eller finns i mina tankar idag, då mina mandlar har bestämt sig för att fortsätta vara jobbiga och motsträviga. Usch, jag fick dåligt samvete och kände mig korkad som inte hade ringt honom och sagt att jag fortfarande inte hade blivit frisk, men jag tog för givet att han inte räknade med mig.

Alltså - vi tog båda varandra för givet.

Nåja, jag har bett om ursäkt och han vet om att jag inte gjorde det med meningen. Men det är ju så pinigt när det händer, eller hur?

Planning on getting a tattoo...

Har intuitionerna att tatuera mig i sommar, vet inte riktigt vad eller vart än. Det kanske får bli en sån här?


Åh!

Nu är jag trött på den här skiten, och behöver skriva av mig. Jag är inte den sortens person som ligger och är bitter bara för att jag råkar ha lust för det, men nu har jag faktiskt legat i min säng sedan i torsdags, och det är typ det enda jag kan göra.

Det är fint väder ute, folk klipper gräset, äter jordgubbar i solen och småpratar med varandra. Man åker till Öland, campar, solar och badar. Men jag kan inte, och jag är så sjukt trött på att känna denna känsla.

Jag har slitit hela veckan på jobbet, och när det äntligen blir dags för helg, så blir jag sjuk. I min hals. Igen. Kan inte oturen försvinna någon gång? Efter alla dessa gånger då jag varit sjuk, har jag iafl lärt mig att timing är ett begrepp som baciller inte förstår. De ska alltid hoppa fram när man har något kul planerat, något viktigt som står inprentat med röd penna i kalendern, tre prov under samma skolvecka, och så vidare...

Är det någon som känner igen sig, eller är det bara jag?

I'd rather be with you

Hola!

Vaknade vid sju imorse och hade feber och svullen mandel. Nej nej, tänkte jag och ringde till vårdcentralen. Fick komma dit vid nio, de tog nya prover och konstaterade att det är en virusinfektion i halsen som jag har.

Det innebär alltså att jag inte kan ta något pennicillin för att bli frisk, utan jag måste istället vänta ut viruset, anpassa mig och låta det frodas, tills det slutligen bestämmer sig för att försvinna. Fyfan!

Jaja, så är det. Och det suger, för imorgon är det en stor släktfest som jag skulle gått på. But not any longer, som ni förstår.

En sommarhälsning

Hejsan!

Har tagit ett litet sommaruppehåll här med bloggen, i cirka (ganska exakt) en vecka och två dagar. Känner att det är mycket annat kul som har hänt, plus att det har varit för vackert väder för att sitta inne och blogga. Så är det när det är sommar! :)

Vad har jag haft för mig denna vecka då?

- Jag har hängt mycket på körskolan (snart är det ju banne mig dags)

- Jag har jobbat väldigt mycket, dinero me gustaaa!

- Varit på grillkväll hemma hos Sofie :)

- Gått på Zpanska Flugan och Eclipse med Fredrik :) <3

- Badat och solat så mkt jag har hunnit (vilket har blivit ungefär tre dagar, hard work work)

- Provåkt vår nya cabbe! En finfin Saab, kan inte bärga mig tills den rosa plastbrickan är min och jag äntligen får ge mig ut på vägarna med pärlan. ;)

- Gått och blivit sjuk. :/ Denna punkt borde egentligen inte få vara med på denna lista, för detta är ju som det står i rubriken en sommarhälsning, men ja, jag har blivit sjuk. Surprised, någon? Men jo så är det, var på vårdcentralen idag. Det är nämligen så att min hals har börjat spöka igen. Det de såg än så länge var att det antingen är virus eller ett tidigt stadie av körtelfeber. HOPPAS PÅ DET FÖRSTNÄMNDA!

Men förutom den sista punkten så har jag hittills haft ett helt underbart sommarlov, och jag hoppas det fortsätter i samma riktning framöver! :)

Njut av sommaren kompisar, som Tomas Ledin sjunger i sin fina sommarlåt: "Det mesta regnar bort". Så därför, ta vara på dessa stekar-dagar! ;) Pussi pussi

RSS 2.0