-

God natt!

.

Nu är det kväll. Och jag är trött. Inte trött på ett "nu-ska-jag-sova"-sätt, utan mer på ett "jag-är-uttråkad-och-less-på-att-vara-sjuk"-sätt. Och det suger.

Min lillebror Adrian har kommit in ett par gånger och försökt vara lite sällskap åt sin sjuka syster, men efter ett par minuter tröttnar även han att vara sällskap åt en snorig och hostande madame som bara ligger i sin säng och dricker varm nyponsoppa. Jag klandrar honom inte, jag skulle också flytt fältet.

Min älskling är upptagen ikväll, han leker med sin killkompis. Jag tycker han borde kramas med honom istället då, annars går ju oanvänd kärlek till spillo, och det vill man väl inte? Dock resonerar inte min pojkvän likadant, han säger att det aldrig skulle komma på fråga. Men varför inte egentligen? Tjejer kramas och pussas ju hej vilt, oavsett om det är med eller utan några promille i kroppen. Så varför skulle inte killar lika gärna kunna visa sina känslor för varandra lite mer öppet?

Ja, det var lite utav mina kvällstankar, som ni märker - jag har för mycket tid att spendera med att göra ingenting. Käre Gud, gör mig frisk!!

annalinneanicole rekommenderar

Innerst inne är jag en liten boknörd. Nu när det har varit sportlov har jag haft extra tid att kunna läsa, utan att behöva tänka på skolarbete och sådant tråkigt. Läste ut en bok i fredags som jag fick låna av min käre vän Elin. Tänkte att jag kunde ge er en minirecension ifall ni är sugna på att hitta en bra bok!



"Innan jag dör" - Jenny Downham

Detta är en bra, men tragisk bok. Bokens huvudperson lider av cancer, leukemi, och har fått diagnosen att hon ska dö. Hon vet att hon har en begränsad tid kvar att leva. Så hon bestämmer sig för att verkligen leva. På riktigt och fullt ut. Hon gör saker som hon alltid har velat göra.

Hon gör upp en lista över olika saker som hon ska göra innan hon dör (därav titeln "Innan jag dör"). En dag får hon bara säga ja vilket resulterar i en hel del galna saker, hon testar droger m.m. Jag rekommenderar denna bok eftersom den inte lämnar någon oberörd. Man både skrattar och gråter när man läser den, och jag brukar inte gråta när jag läser böcker. Denna bok är något för dig som inte bara vill läsa om det glamourösa och flärdfulla livet, utan även få perspektiv på saker och ting i livet!

7k

Ja, jag är sjuk. Idag också. Åkte till stan i tron att jag skulle klara av att göra anställningsintervjuer på tom mage och en olustkänsla i hela kroppen. Kunde inte äta något till frukost, så jag beställde en juice och en cheeseburgare på Mc donalds. Jag som älskar mat över huvud taget kunde inte få ner den där burgaren, utan fick istället tvinga i mig den.

Om Nicole inte kan äta, då är något väldigt fel.


Jag och Fredrik bestämde oss för att inte gå på 5000 jobb eftersom jag inte mådde bra. Så jag tog bussen hem, gick och la mig och så sov jag fyra timmar i sträck. Vaknade pigg och alert och tänkte att jag skulle vara kapabel till att hjälpa min bror och Maria med flytten, men nej.

Så ja, vad gör man en söndagskväll, ensam, uttråkad, skruttig? Äter Nesquick-puffar med mjölk såklart! Och läser andra bloggar...och läser vanliga böcker. Det kan vara kul att vara sjuk någon dag, det är sådär mysigt och skönt. Men när man legat däckad i sin säng som en strandsatt val i tre dagar, ja då börjar det krypa i en.

Så, jag måste underhålla mig själv lite innan jag börjar tugga sönder inredningen på grund av tristess. Böcker, bloggar och Nesquick-puffar får duga denna söndagskväll!

Take care. /aln


5000jobb.se

Idag ska jag gå på en rekryteringsmässa i Kalmarsalen, där man kommer möta olika företag som man ska speeddata. Sjukt kul! De söker säsongsjobb, och själva eventet heter "5000 jobb".

Extra kul tycker jag det är att de fokuserar på ungdomar och skapar möjligheter för oss att ge oss ut och skaffa oss erfarenheter (och ja, pengar såklart!).

Just nu ligger jag i sängen och vilar, har inte mått så bra inatt. Tror jag har drabbats av matförgiftning av något slag, blä. Tänker inte gå närmare in på det... :P

Måste gå och göra mig i ordning nu snart, annars kommer jag inte hinna. Har inte hunnit sminka mig, fixa håret eller välja kläder. Men jag tror att det hela handlar om att verkligen vara sig själv. För det är ju dig de anställer, ingen annan.

Har inte hunnit bli nervös än, men det kommer väl. Har aldrig varit på en anställningsintervju tidigare, vilket skruvar upp nervositetsskalan ytterligare. Spännande, spännande!


Kan inte bestämma mig...

Min storebror har verkligen blivit stor, för imorgon flyttar han och hans flickvän Maria till en lägenhet vid Palace. Han flyttar hemifrån. Oh my god, det känns verkligen konstigt att tänka tanken! Jag har levt tillsammans med min storebror ända sedan jag föddes. Det kommer kännas lite jobbigt i början tror jag.

Men allting dåligt för ju (som ni vet) alltid med sig någonting bra! Och i detta fall innebär det att jag ska flytta in i Adrians (min lillebrors) rum, eftersom  han kommer flytta in i Alex (min storebrors) rum. Och vad är det för bra med det? Jo, jag ska tapetsera om rummet och inreda det! Finns det något roligare? Nej, jag kan då inte komma på något.

Men det kan ju också vara för att jag har fått lida med mina tapeter som jag valde år 2000, när vi byggde detta hus. "Så farligt kan det väl inte vara", tänker ni då. Men jo! Det är hemskt! Jag har mörkblå tapeter med en papegoj-bård. Vem fan väljer en bård med papegojor på?! En Nicole vid 9 års ålder, tydligen...

Men men, efter 10 år av lidelse har jag äntligen friheten att återigen få tapetsera om mitt rum. Och den här gången ska jag verkligen se till att det blir ett par tapeter som jag kan stå ut med de ytterligare åren som jag kommer bo kvar i detta hus.

Därför tänkte jag att ni kanske ville hjälpa mig? Jag velar fram och tillbaka mellan två olika förslag:


1. Antingen denna - en lila/vinröd (min mamma och jag har delad uppfattning om vad det egentligen är för färg) som fondvägg, och en vitsilvrig tapet på de tre resterande väggarna.

Eller:


2. En svart/grå fondvägg och ljusgrå på de tre resterande väggarna.

Hittills har tapet nr 1 en röst och tapet nr 2 två röster. Vad tycker ni?

När jag är med dig

i huset mittemot kan jag se deras värld genom ett fönster
genom ett fönster, med vita kanter, kan jag se hur de äter en middag tillsammans
tillsammans, kvinna och man, sitter de och ser varandra djupt in i ögonen
att känna denna intimitet, fast ändå vara så långt ifrån är en konstig känsla

men denna känsla är bara några mil ifrån mig
du är där, och jag är här
i fem myror och fyra elefanter beskriver de detta fenomen så bra
inte förstod jag innebörden då
hur stor skillnaden verkligen är på att vara här, eller att vara där

att du är där och jag är här känns tomt

saknar en djup blick
saknar din varsamma hand runt min midja
ditt skratt klingar inuti mig än
och det är då jag vet
att jag är som mest levande,
när jag är med dig



Magkänslan säger allt

Har gått hela dagen och tänkt att "jo men jag blir nog bättre under dagens lopp, jag behöver inte stanna hemma från jobbet." Men vid en tidpunkt insåg jag att detta inte kommer att ske. För hur många huskurer och hur många glas whiskey jag än försöker proppa i mig så verkar min förkylning ha bestämt sig för att stanna kvar i min arma kropp.

Och inte blir det bättre av att veta att arbetsstyrkan på jobbet är under all kritik. Det finns ingen förutom jag som kan jobba ikväll! (!) Jag känner mig verkligen skyldig... :( Vet inte vem som kommer vara tvungen att jobba, men vem det än blir så är det ju inget roligt. Chefen ska t.ex. på kalas och bandyturnering, en annan kille på jobbet ska ha födelsedagsfest eftersom han fyller år imorgon, och de andra två tjejerna ska redan jobba idag.

Alltså finns det i princip ingen som kan jobba. Visst, sjukdom är en bättre anledning att inte jobba än att festa, men eftersom dagen har gått rätt långt och klockan snart är tre, så har min stackars chef gått och trott att jag skulle jobba. Men nej, det går inte.

Jag tror man måste försöka lära känna sin egen kropp, säga nej när man känner att kroppen antingen inte vill mer eller inte klarar av mer. Och det är det jag känner nu, jag klarar inte av mer. Jag måste sätta ner foten och säga nej.

Jag har en närstående i min släkt som drabbades av depression på grund av att hon inte kunde säga nej. Allt blev för mycket, vardagen överkokades, hennes fritid var icke existerande, och till slut - boom - en diagnos som sa henne att hon skulle vara sjukskriven i alla fall ett par år.

Så, vad föredrar man egentligen?

Att balansera upp sitt liv så att det känns lagom och bra? Eller att jobba på och stressa runt i ett så ohälsosamt tempo att man till slut inte ens orkar resa sig upp ur sängen?

Jag anser att det är viktigt att ta hand om sig själv, och även om jag idag känner mig väldigt skyldig eftersom det inte finns någon som kan jobba i mitt ställe, så känner jag ändå djupt inne i mig att det är rätt.

Rätt.

sábado

När jag stod och lagade frukost denna morgon hörde jag plötsligt min hund Selma pipa på ett sätt som jag aldrig hört tidigare. Blev självklart jätterädd och sprang för att titta vad som stod på.

När jag öppnar badrumsdörren, där pipet kom ifrån, hittar jag mamma och Selma därinne. Tydligen hade Selma fastnat i mammas strumpbyxor med sin klo. Eftersom hon inte kunde komma loss så drabbades hon av värsta paniken, så det hela resulterade i att en rädd Selma låg gömd under badkaret.

Ja, så kan det gå. En lite oväntad start på dagen, hehe. Idag mår jag bättre, har gått över från "feber-och-svag-i-kroppen-stadiet" till "snor-kli-i-halsen-och-slem-stadiet". Kanske inte låter så mycket bättre, men hellre en rejäl förkylning än feber och en orkeslös kropp! Hur gick det över så fort då?

Jo, jag drack whiskey och åt huskurer. Huskurer, haha, gillar inte det ordet egentligen. Det låter som en liten häxa som är instängd i sin källare och brygger ihop olika trolldrycker. Men så är det inte i detta fall!

Min första huskur som jag testade igår är väldigt enkel att göra. Du tar en kopp varmt vatten, ca 1 msk honung och hackar en vitlöksklyfta. (Drick det snabbt, då eftersmaken från vitlöken inte är himmelriket..)

Den andra huskuren smakade faktiskt inte så illa som den första. Du brer ett knäckebröd med smör, skivar över tomat och strör över grillkrydda. Till sist skivar du en vitlöksklyfta och fördelar ut över hela knäckebrödet. Om du äter det tillsammans med tomaten och grillkryddan så känner man inte smaken från vitlöken lika tydligt.

Sen är ju självklart apelsin och citron en av de bästa saker som finns, eftersom (som ni vet) de innehåller c-vitamin.

Hoppas denna förkylning går över snart...har mått bättre!

Selma, hunden som lyckades fastna i en strumpbyxa..

Slå klackarna i taket...

...ska jag inte göra ikväll. Mår ju inte så bra. Däremot har det blivit dags att se på Let's Dance. Titta på tv är en perfekt sysselsättning när man är skruttig som jag. :)


Snygg man lagar mat


friday afternoon

Klockan är 14:37 och här ligger jag i min säng, sjuk. Nyss hemkommen från Oskarshamn. Vaknade vid klockan nio ungefär av att jag kände mig konstig. Inte konstig på ett vanligt, konstigt sätt, utan konstig på ett sjukt sätt. Svalde och kände hur mina halsmandlar var dubbelt så stora, hostade och hörde hur det rosslade till.

Så, jag hade onda föraningar, och rätt hade jag för det har bara blivit värre. Skulle jobbat 18-02.30 ikväll, men som tur var så kunde en annan hoppa in och jobba. Imorgon blir det däremot svårare, finns ingen annan än jag som kan jobba då, vilket innebär att om jag är sjuk så blir jag illa tvungen att åka in till sibylla och steka hamburgare oavsett hur jag mår. Life is life, nanananaaa...

Jag på jobbet för 1,5 år sedan, haha ;)

19:57

Sitter här skrynklig som ett russin och gnuggar mitt hår med en handduk så att det ska torka. Fredrik skalar räkor och Maria betalar räkningar. Det är en mysig torsdagskväll. Jag har lite ångest, vill inte jobba imorgon. Men det är väl meningen med jobb. Att det ska vara JOBBigt... Annars kanske det skulle ha hetat "semester" istället.

Var som sagt i Oskarshamns innerstad och tittade runt. Hittade ansiktsmasker som var gjorda av honung och gurka. Köpte en fotscrub och ett lypsyl som luktar jordgubbe. Härlig torsdag. Vandrade vidare till Sibylla där Maria jobbade. Delade på en cola och drack varsin kaffe.

Fredriks kompis Viktor ringde och undrade vad vi gjorde. Han frågade om vi ville följa med honom hem och hälsa på ett tag. Väl hemma hos honom hittar vi Emma i duschen, paff över det oväntade besöket. Vi stannade där i en fyrtio minuter, en timme. Tittade på youtube-klipp och letade film som vi ska se ikväll.

Blev hemskjutsade och sedan hoppade vi ner i badet, därav russinfingrarna och det våta håret. Filmen som ska ses ikväll heter "När mörkret faller", och är en riktigt bra - men hemsk - film. Det är en film indelat i tre olika historier; den första handlar om kvinnomisshandel, den andra om hedersmord och den tredje homoäktenskap. Det handlar om orättvisa, tragiska skeden i människors liv och det eviga hoppet som aldrig försvinner.

Jag och Fredrik någon gång i höstas.


tors e.m.

God morgon, eller god middag kanske vore mer passande! :)

Idag tog jag och Fredrik en rejäl sovmorgon, vilket kändes alldeles berättigat. Fifan vad skönt med lov! Jag låg kvar och vilade, medan Fredrik gjorde pytt i panna med fetaost, bacon och ägg. Till det fick jag kaffe och Oboy med grädde. Måste ju erkänna att jag inte är helt missnöjd över hans kockkunskaper.

Nu har vi gjort oss i ordning, och ska snart iväg till Ohamns "stad" (se: INOM SITUATIONSTECKEN "STAD".) Vi ska gå runt och hitta lite olika prylar till vår spadag som vi ska ha idag. "Jaha," tänker ni, "och vad är en spadag?" Jo kära vänner, det är när man badar i badkaret i flera timmar och har ansiktsmask, hårinpackning och filar fötter och sånt där. Eller nåt...

Haha, ha en bra dag kära vänner, pusse!

ons kv

Situation: Hemma hos Fredrik i Oskarshamn

Det första vi gjorde när vi kom hit var att bowla, vilket inte gick särskilt bra... Har ju spelat bättre innan om man säger så. :) Jag fick ungefär lika mkt poäng som Fredriks yngste kusin Adam - och han fick använda en bowlingställning OCH "kanter" som gjorde att klotet inte kunde åka i rännan. Säger nog mer om mitt bowlingspelande än om Fredriks kusins... ;)

 Men det var kul i alla fall, spelade tillsammans med Fredriks kusiner och sysslingar, och jag vet inte vad. Det finns nog ingen som har en så stor släkt som Fredrik. I alla fall inte en så stor släkt där man träffar allihopa regelbundet. Blir lite förvirrad ibland, hehe. :)

Nu umgås vi med Fredriks familj, älskar hans småsyskon. Så söta! (Maria är också söt.)

Nu blir det blåbärspaj och "Vi hade iafl tur med vädret igen".

Ha en bra kväll!


Kladdkaka och coca cola

Ja, det är mina två kompisar denna tisdagskväll. Fan, satt nyss på bussen på väg hem från s. Helt plötsligt stannar bussen och plockar upp sju, åtta äckliga tonårspojkar. Störiga och allmänt jobbiga tonårspojkar. Som skriker och gormar med sina målbrottsstämmor. Som inte kan sitta still. Som måste slåss. Som måste försöka vara macho.

Döda!!

Missförstå mig inte, jag är ingen aggressiv person. Egentligen. Det är bara det att när man jobbat hela kvällen och är väldigt trött, då vill man komma hem så fort som möjligt, och den tid som man är på väg hem vill man ha någon jävla ro!

Så, om ni pojkar läser detta - jag önskar er all olycka i livet.

God natt!

-

"jag har en längtan
en längtan som tar mig dit jag vill.
ett skogsbryn fyllt med skällsord och hat
förvandlas till lovsång.
ett löfte, fastbundet kring din handled
slits sakta bort.
ett löfte en gång så stort
helt plötsligt obefintligt."


At 's

Sitter på jobbet nu, känns helt okej. Kommer in många korvgubbar och vill ha en bamse med bröd. Oftast med sötstark senap på.

Är det någons facebook som varit konstig idag? Min har nämligen inte gått att logga in på, min pojkvän hävdar att det är någon som har hackat sig in på min fb, men varför skulle någon vilja göra det?

Jaja, så här ska jag vara till kl 23, kom gärna förbi och ta dig en bamsing du med.

Bye!


S

Nu ska jag snart bege mig iväg, dags att jobba på Sibylla där jag har jobbat i drygt 2 år. Skönt med extra pengar nu på lovet, hehe.

Många brukar fråga mig hur det är att jobba på gatukök. För att ge er ett ärligt svar, så måste jag nog säga att det finns både bra och dåliga saker med mitt jobb.

+ Ett socialt jobb, man träffar många människor under ett jobbpass.
+ Min chef. Han är förmodligen världens bästa chef - snäll, förstående och lyssnar alltid. 

- Väldigt stressigt jobb. Man måste vara snabb och alltihop ska helst ske samtidigt!
- Sena arbetstider. Man jobbar ofta helg och på nätter, då man helst antingen vill sova eller vara ute och kalajsa.


-

"Mitt hjärta skälver till i samma takt som lögnen byter skepnad.
I vinterns dova tecken, letar jag förtvivlat igenom det förflutna.
Vad som hade kunnat bli, vad som hade kunnat fungera.
Stanna till, granska, bedöm och förkasta.
Livet, det kommer ingen levande ur."

f

Hejsan!

Dags att sätta igång med bloggen på riktigt känner jag. Tänkte presentera mina vänner, vilket brukar vara uppskattat, varsågoda:

Hanna och Emma.

Hanna, en lugn och snäll vän, men låt inte skenet bedra! Galna kvällar på bistro är inget ovanligt om man slår an med denna madame. Emma är en snäll och pålitlig vän, och även hon har sina galna sidor som tillåter oss att försvinna bort i sommarnatten.

Jag och Ellinor.

Ellinor och jag har känt varandra sedan barnsben, och med barnsben menar jag sedan vi var 4 år. Vi hamnade på samma dagis och samma avdelning i den lilla förlägna orten Köpingsvik. På "Prästkragen" sprang vi omkring och levde loppan, och våra barnasinnen lever kvar än idag. ;D



Jag och Sofie

Jag lärde känna Sofie när jag flyttade till Kalmar. Jag och Sofie var båda två 9 år, och vi visste inte så mycket om livet. Tillsammans växte vi upp på Funkaboskolan och nu idag, 10 år senare har vi både kommit varandra och livet närmare. Det finns så många grejer vi har gjort tillsammans, att jag ärligt talat har börjat fundera över att skriva en bok om alla sjuka grejer vi gjort!

Amer

Denna grabb träffade jag första gången augusti 2008. Vi skulle båda två börja på cis, och vi passade som handen i handsken! Om han är helan är jag halvan, om han är bill så är jag bull. Ja, ni förstår. Vi fungerar inte utan varandra liksom. :)

Tyvärr finns det vänner jag inte har några bilder på, eftersom jag har en relativt ny dator. Men ni vet vilka ni är (Annie och Elin t.ex.:)



-

hej.

RSS 2.0