Hemmafru?!

Jag har kommit till att bli något av en hemmafru, vilket jag inte alls känner mig särskilt tillfredsställd med. Jag som person vill ha mer saker att syssla med än att tvätta, städa och hålla det prydligt.

Så..jag sysselsätter mig så gott jag kan! Igår t.ex. städade jag hela köket, och då menar jag verkligen HELA köket. Torkade av ovansidan av köksluckorna tom.. Därefter bakade jag en Fransk chokladkaka som jag serverade tsm med hallon och grädde, den blev väldigt uppskattad här på kollektivet!

Senare under dagen kom Veronica på besök. Vi snackade lite skit, åt kaka och därefter klippte jag henne. Vi blev båda två väldigt nöjda (bild kommer i slutet av inlägget).

Så igår lyckades jag hålla mig någorlunda sysselsatt som hemmafru, men idag då? Vad fasen ska jag göra idag? Alla andra jobbar, det är ruggigt väder ute och jag är för jäkla trött på art städa. Ser ut att bli en bokläsar-dag. Det får väl gå an.

Måtte Gud skänka ett jobb till mig snart. Amen.


Hola sötnosar!

Har ätit frukost, klippt Jennifer E och ska snart ta trikken ner till stan för att fika med söte jenter. Kos på deee!


:)

Haha åh, kan man känna igen sig mer?


Mondayyy

Jaha och så var det måndag igen då. För mig innebär det dock inte ny arbetsvecka, utan ännu en vecka utan jobb. Börjar faktiskt bli lite tråkigt. Men jag vet ju att jag har jobb fr.o.m. 5 maj så det går ju ingen nöd på mig direkt, det är väl mer att jag känner att jag inte gör någon nytta ungefär.

Men men, idag tänkte jag iafl träna, kanske ta en långpromenad och sedan städa lite. Perfekta hemmafruschemat. Haha jag som inte vill vara hemmafru, Johanna do you remember? ;) Träning är ju dock sjukt kul, så det ska bara bli roligt. Visste ni förresten att rolig på norska inte betyder skojig, utan lugn? Haha lite kul; "Hur hade du det på festen igår?" "Den var skitrolig!" Haha.

Nehe, har nyss ätit frukost iafl. Kaffe, vitaminer, kiwi och knäcke med makrill. Gott!

Dags att klä på sig och göra mig i ordning, så ska jag gå ut och gå en promenad.

Ciao! :)


Fler bilder från helgen

OBS!: Varning för..jaa..fula bilder? ;)


Hellu :)

Igår var en himla lyckad kväll! Vi hade lite förfest här på kollektivet, vi spelade kort, drack och hade riktigt, riktigt kul!

När det sedan var dags att gå ut drog vi till ett ställe som hette Tempest. Egentligen skulle vi gått till Jackell & Hyde, men alla var fulla och ingen visste exakt vart det låg så det fick bli ett spontant ställe. Vi som gick vidare tillsammans var Anna, Matthias, Odin, Emil och Adde. Riktigt kul!! :D

Idag är det slappisdag till 100%! Har köpt godis och cola som jag ska njuta av sen. Nu ligger jag i sängen och vilar, ska nog ta mig en dusch snart.

Bye the way, har typ ont i hela kroppen idag, vad fasen gjorde jag igår?! Min högra fot är sjukt svullen, är helt blåslagen på vänster knä och mitt högra lår är på gränsen till att krampa hela tiden, så jag måste stretcha det regelbundet. Haha aja, det är det värt! Hade som sagt en RIKTIGT kul kväll, haha!

Ciao!


Slingar håret

Hejsan, har vart på Vinmonopolet (Norges systembolag) och köpt vin. Emil hängde med och visade vart det närmaste låg, schysst. :)

Nu håller jag på och slingar håret. Slingade det brunt tidigare i veckan, men då tog jag mestadels underhåret för att jag fortfarande ska uppfattas som blond. Detta innebär ju att utväxten fortfarande är kvar, så för att bli av med den håller jag alltså på att slinga mestadels överhåren/kronlinjen nu. Vi får se hur det blir efteråt, jag är nyfiken! :)


Nemen hallå där!

Hej!

På tre dagar har jag sökt 29 jobb, jag ligger i allt vad jag kan. Jag har lämnat in CV:n i butikker, gjort spontanansökningar via internet och sökt på specifikt ledige stillinger på företagens hemsidor. Har gett allt med andra ord!!

Igår på kvällen gick jag och Jennifer E och tränade Step puls, det var skitkul. Säga vad man vill om Friskis men det märks att SATS är ett dyrare gym där de anställda får pengar. Det märks på kvalitén på passet, lokalerna, maskinerna osv. Nice! Har faktiskt sökt ett jobb som receptionist på SATS nere vid Solli Plass. Hope I'll get it!! :)

Efter träningen gick vi och köpte sushi. Efter middagen tittade vi på film och åt godis. En jättemysig kväll verkligen! :) Dock hände en mindre rolig grej, Matthias externa hårddisk åkte i backen och gick inte att få på igen. :S Ooops! Usch har så dåligt samvete, men har sagt att jag betalar reparation om den inte går att få på.

Idag blir det att handla lite, slinga håret (bilder på det kmr nog sen) och en la noche blir det fiestaa en mi casa! :) Kul!

Ha en bra lördag alla, vi hörs. Ciao! :)


Glad tjejjjjj

Det blev inte Zumba igår, vi gick på ett pass som hette Shape. Det var verkligen SJUKT jobbigt! Helt stört. Idag är det jobbigt att ställa sig upp/sätta sig ner. Men det är det värt, skönt när första träningspasset är avklarat. :)

Idag har jag sökt massa jobb hemifrån på datorn, sedan vid kl 17 mötte jag Veronica. Vi är gamla barndomsvänner, gick lekis-tvåan ihop. Det var verkligen ett kärt återseende. Känns som att vi träffades igår ungefär, var hur enkelt som helst att prata. Sånt är kul! :)

Har nyss blivit bjuden på mat av min rumskompis Matthias, sjukt gott! Nu ligger jag i sängen och chillar, ska la borsta tänderna och sova snart kanske?

Ha det så bra nu kära vänner! Ciao! :)


Brownies och Zumba

Jag och Jennifer L har bakat Brownies!! Det luktar ljuvligt i hela kollektivet. Typiskt bara att den måste svalna, annars hade jag satt tänderna i den direkt. ;)

Har vart nere på stan och sökt massa jobb idag, käkat lunch också. Vid kl 17 ska jag och Jennifer E gå och träna gruppass på SATS. Jag tror det blir Zumba!! :D


Frukost på Uranieborgvein


Klago-inlägg

Hellu :)

Dagen på jobbet igår var inte som jag hade tänkt mig. Det var värre än vad jag hade tänkt mig. 10 ggr värre än vad jag hade tänkt mig faktiskt. Det kändes inte alls bra. Jag fick lära mig allt; kaffet, kassan, kakorna, salladerna osv. Jag gjorde inte en enda felbeställning och på slutet av dagen tog jag kunder som de andra i personalen.

Jag tyckte alltså att jag skötte mitt jobb bra.

Men tydligen spelade det ingen roll. Skiftledaren skrek "Tempo!" och "Spring!" om vartannat, och även om man stod och städade och småpratade med en kollega så skrek skiftledaren till en att man skulle göra nåt annat.

Det var kunder på Bit från det att jag började, till det att jag slutade. I nio timmar. Minns tydligt på intervjun att hon sa att man max jobbade 8 timmar per dag. Allt kändes som något jäkla maskineri, allt skulle gå så FORT som möjligt, och det spelade ingen roll hur mycket man ansträngde sig, man kunde alltid ge lite mer. De skrek och klagade. Jag klarade dessutom av att göra en frappe på första försöket, som inte är jättelätt att komma ihåg alla ingredienserna på. Men istället för att få beröm för de så klagade skiftledaren på att det "såg för jäkligt ut på bänken". Men vad skulle jag göra, det var skitlång kö med kunder som stod och väntade på att få hjälp, då ansåg jag att det var bättre att hjälpa dem än att ställa mig och börja städa bänken kliniskt rent. Dessutom finns det hela tiden en som har uppgiften att städa och fylla på mat, kunde inte hon göra det istället?

Nä fyfan, det kändes som att det var nåt jäkla kastsystem, där jag var lägsta kastet. Så oavsett hur mkt jag ansträngde mig el hur duktig jag var så spelade det ingen roll. Usch!!

Så sa till innan jag gick igår att jag inte tänkte komma tillbaka. Om det kändes så jävligt första dagen (på en måndag dessutom då det inte är så mkt folk) så tror jag inte att det skulle ha känts bättre att komma tillbaka idag.

När jag kom hem igår frågade Martina som bor här på kollektivet hur det hade gått. Jag kunde inte ens svara, utan började istället att gråta. Var helt slut, ledsen och besviken. Jag hade ju hoppats att det skulle vara ett jobb som jag skulle trivas på. Så jag bröt helt enkelt ihop.

Men idag känns det bättre. Visst, jag går miste om pengar. Men om jag ska må så dåligt på jobbet att det går ut över min hälsa, då är det fan inte värt det!! Dessutom har jag ju jobb på Trollcruise fr.o.m. maj.

Så mitt slutgiltiga tips till alla er som funderar på att flytta hit till Oslo och tjäna pengar: SÖK INTE JOBB PÅ BIT. Det är INTE värt det, jag lovar!!

Tack för mig, nu signar jag ut.


God kväll!

Nu är det dags att sova. Imorgon kl 9 ska jag på upplärning på Bit. En kille som heter Christian ska möta upp mig där. Han ska visa mig hur allt fungerar. Spännande! Hoppas det ska gå bra, men det tror jag det gör. Har ju erfarenhet från den sortens yrke så tror inte det ska vara några problem. :) Får skriva hur det gick imorgon.. :)

Nu: SÄNGEN!!


Lite bilder från denna helg

Har haft ännu en förträfflig helg, i fredags var det fest för fulla muggar, igår var det en chill&filmkväll och idag har jag och två jag bor med vart på Peppes och ätit pizza. Har även vart lite tjejfix här hemma. Några har färgat håret, jag och Eva la ansiktsmask. Mysigt. :) Känner mig lite halvdan i halsen, men hoppas det blir bättre. (Fokuserar på det positiva.)

Fick i fredags veta att jag fått heltidsjobb på Bit, så imorgon börjar jag jobba. Yes, de känns riktigt niceee! :D


Fredag den 13:e

Woo, spooky - fredag den 13:e. Inte så värst va? Tycker det känns som en helt vanlig dag om jag ska vara ärlig. :)

Imorse gick jag upp tidigt för att vara i tid till skatteettaten. Man måste gå dit för att få ett skattekort, D-nummer och för att så småningom kunna öppna upp ett norskt bankkonto osv. :) Viktigt att gå dit med andra ord!

Det tog inte alls lång tid eftersom jag var där precis när det öppnade, så nu är jag hemma igen.

Måste bara slå ett slag för vitaminer och mineral i form av kosttillskott. DET FUNKAR TAMIGFAN! Det jag var helt övertygad om skulle bli en halsfluss har nu vänt och börjat lägga sig.

Halleluja, thank you Lord!

Däremot fick jag veta igår när jag skulle köpa en ny flaska mivitotal, att Norges mivitotal innehåller mkt mindre vitaminer och mineraler än vad det gör i Sverige. Tydligen får de inte ha samma koncentrerade dos. :S Dåligt!! Får be den som kommer och hälsar på mig från Sverige först att köpa med sig ett par flaskor! Kommer garanterat fortsätta med det iafl! :)

Nu ska jag chilla lite, sen äta lunch. Efter det ska jag träffa en kompis som bor i stan. Det blir kul. :) Ikväll blire feerrrreee. Haha!..

Ha de, ciao!


Lite tankar kring jobb

Hej bloggen!

Nu händer det mycket igen här.. Har varit på tre intervjuer inom loppet av en och en halv vecka. Har tackat ja till ett av jobben, medan de andra två ska höra av sig snart.

Igår när jag satt hemma och mådde väldigt dåligt passade jag på att söka lite jobb, när jag ändå mest satt hemma och glodde. Imorse när jag gick upp hade jag fått TVÅ mail från hemlig butik att de vill kontakta mig eftersom jag är "intressant for stillingen". Woooo? Vad hände där liksom?

Känns som allt rörs om i mitt huvud, det är svårt att reda ut vad jag vill. Sedan är det ju inte heller säkert att de andra ställena är intresserade av mig. Det ända som är spikat för tillfället är att jag ska börja jobba i maj på ett cruisingfartyg. Resten är liksom nån slags diffus röra som jag försöker bli klok på.

Haha, men känner mig ändå väldigt positiv och bra till mods. Trivs med att vara här och det verkar som att det inte blev nån halsfluss denna gång. Kanske är mivitotal och probifrisk bra trots allt? :)

Jaha, nu idag ska jag gå och handla. Sedan funderar jag på att gå och söka ytterligare några jobb. Min strategi är: "Den som söker, den finner." Så om jag söker ännu fler jobb som jag tror skulle passa mig borde ju chansen att få det jobb jag vill ha öka rent procentuellt.

Ha de, ciao!


Jomenjo

Hej!

Tycker jag börjar må bättre nu, förhoppningsvis fortsätter det att gå åt den riktningen. Håll tummarna!

Här kommer lite bilder på mitt lilla krypin, i Persbrandts lägenhet, vårt rum heter "Tre solar". Såhär ser det ut:



Hej!

En rätt så ledsen Nicole skriver till er här idag. Har sovit så länge jag kunde och direkt när jag vaknade testade jag att svälja för att se hur kändes. Tyckte det kändes rätt bra.

Gick upp och gjorde i ordning frukost; kaffe, varma koppen och två knäcke med baconost på. Två som bor på kollektivet kommer in i köket, jag börjar prata med dem. Upptäcker DIREKT att min hals inte är okej. Låter jättelustigt när jag pratar. Alldeles tjock i halsen liksom.

Gick in på mitt rum och tittade med ficklampsappen i halsen, upptäcker att det inte alls har blivit bättre sen igår. Snarare värre.

Ignorerar det, äter upp min frukost och fortsätter prata med vännerna. Sedan går jag och duschar, tänker att jag kanske kommer känna mig piggare om jag tar en dusch. Och ungefär DÄR känner jag hur luften går ur mig. Jag orkar inget mer. Helt slut i kroppen, trots att jag sovit i tolv (!) timmar och nyss har vaknat.

Fan. Fan. Fan.

Vill inte bli sjuk. Vad är det för fel på mitt immunförsvar? Inget, enligt läkaren som tappade upp sex provrör med mitt blod i höstas för att undersöka hur jag mår. Tydligen är alla mina värden kalasbra, dessutom ser jag så himla hälsosam ut. JAHA! Och det hjälper mig hur?

Inte ett skit, eftersom jag fortsätter att bli sjuk, gång på gång. Senast jag fick halsfluss var vid nyår, efter det valde jag att testa lite vitaminer. Så har ätit Probi Frisk och MiviTotal sedan dess och har tyckt att det funkar bra.

Men ja.. Det är ju ändå bara fyra månader sedan nyårsafton var, vilket innebär att det inte är normalt att få halsfluss igen. Kanske borde jag operera bort mina mandlar? Har övervägt det flera ggr då jag legat och mått såhär dåligt, men så fort jag blivit frisk har jag inte reflekterat mer över det.

Men det kanske vore en långsiktig investering för min hälsa att se till o bli av med de här jäkla mandlarna. För de gör ju inte någon nytta direkt. Usch. Blir faktiskt ledsen.

Jaja, take care. Ciao!


Bra och dålig dag

Hej finisar!

Idag har varit en bra och en dålig dag. Bra därför att jag varit på intervju och dessutom har en ny inbokad intervju på torsdag. Bra därför att jag har umgåtts med härliga människor. Bra därför att jag trivs med att vara här.

Men som sagt, den har varit dålig också. Dålig därför att jag vaknade med en ond hals. En hals som har utvecklats till en vit sådan. Vill. Inte. Ha. Halsfluss. Går och lägger mig nu med hoppet av att vakna med en jättefin rosa hals imorgon, att de vita prickarna är ett minne blott.

Amen y ciao!


Hihihi

Gah mkt som händer nu. Fick nyss ett samtal från ett café som vill ha mig på intervju imorgon. Hoppas jag hittar dit och att det går bra!! Lite nervös är jag allt, det måste jag medge. Det ultimata vore att få jobba heltid fram tills maj och sen i maj få jobba ca 15-20 timmar i veckan. Det vore verkligen hur bra son helst! :)

Nu tänker jag bara fira att jag ska på intervju imorgon, det känns nice! Puss:)


Bilder från i helgen


Söndag

Hej!

Får bli ett lite snabbt kvällsinlägg här, ska strax släcka lampan och sova.

Denna helg har varit super, i fredags var umgicks jag med Jossan ett tag. På kvällen hade vi fredagsmys här i lägenheten, vi åt tacos och spelade kort. Det var jättetrevligt. Framåt 22-23tiden gick jag ner på stan och mötte upp Jossan, Sara och Emma som satt på Hard Rock vid Karl Johan. Vi gick vidare därifrån till en bar som var lite 50-talsinspirerad. Mysigt!

Igår var jag först på stan med Eva, därefter grillade jag i Frogner-parken tsm med Annie, Sara och Jossan. Det var mysigt, man fick faktiskt lite vårkänslor. Därefter hann jag knappt hem förrän det var dags att duscha och svira om till "aftonklädsel". Det var nämligen påskmiddag hemma hos Elin. Vi var en sju, åtta stycken som åt massa god mat och efter det vankades det FEST. En riktigt rolig kväll måste jag säga, borde göras om fler ggr!! :)

Så har min helg sett ut, idag har jag vilat, umgåtts med dem här hemma och sett på Bridget Jones dagbok tillsammans med Eva och Jenniferx2.

En riktigt rolig och fartfylld helg, för att sammanfatta det hela. Imorgon har jag varit här i en vecka och det känns redan som att det har hunnit hända så otroligt mycket! :)

Hoppas ni alla har det bra, god natt. Ciao!


Tröööött

Hellu!

Ligger i sängen, helt död! Har nyss vart ute på en joggingrunda. Väldigt skönt såhär efteråt måste jag medge. :)

Det är nån som duschar för tillfället så måste vänta tills den är ledig. Det är väl kanske en av nackdelarna med att bo såhär. Att man inte kan gå på toa/ställa sig och duscha precis när man vill. Men måste ändå säga att hittills tycker jag att fördelarna väger tyngre. Man har alltid nån omkring sig, när man kommer hem på kvällen är man inte själv, man måste inte sitta och snacka hela tiden men man har känslan av att ha sällskap. Det gillar jag! :)

Åh shit, känner verkligen hur jag tog ut mig nu, shit alabama! Men som sagt, skönt såhär nu efteråt. Idag ska jag träffa Jossan och ev Annie. Ska se hur Jossan bor och ev gå hit en sväng också. Ikväll vankas det fredagsmys här hemma i kollektivet, jag föreslog tacos, vi håller tummarna för att det blir så! ;)

Ni får ha det så bra alla! Påskpuss!


Yesterday

Hej!

Igår var jag och delade ut massa cv:n, men efter ett tag såg jag mönstret. Alla chefer har tagit påskledigt! Så tror det är ett bättre drag rent strategiskt att vänta ut påskhelgen, o söka allt jag kan på tisdag igen.

På kvällen tog jag, Matthias och Eva bussen till Aker brygge, därifrån gick vi en långpromenad, som slutade hemma hos oss. Hade tänkt gå ut och jogga men tyckte det fick räcka med en dryg timmas promenad. :)

Väl hemma i lägenheten kände jag och Eva oss allmänt sugna på att hitta på ngt. Vi ville liksom inte sitta inne hela kvällen när alla ändå var lediga dagen efter.

Så vi öppnade upp min box, bytte kläder och lyssnade på musik. Därefter gick vi till Radisson Blu Plaza, som är ett hotell. Vi åkte upp till 21:e våningen, även kallad "Sky bar". Där mötte vi upp Evas kompis Mia och en kompis till henne. Där satt vi och pratade och skrattade, plus den sjukt fina utsikten. Hela Oslo var mörkt, så det man såg var alla lampor och belysningar som var tända. Vackert! :)

Nu ska jag strax äta lite frukost och klä på mig. Sen ska jag och Jennifer gå runt lite här i Oslo och kolla potentiella ställen att lämna in cv:n på. Men som sagt väntar jag nog tills efter påskhelgen. :)

Ha de, puss och klem som vi säger här i Norge!


Mina första dagar i Oslo...

Hejsan!! :)

Har inte skrivit på några dagar här nu, har varit så himla mycket nya intryck och roliga människor att lära känna att jag helt enkelt inte haft tid!

Kan börja med att säga att jag har det BRA, trivs kanon i det kollektiv jag bor i. Delar rum tillsammans med en kille som heter Matthias och en tjej som heter Jennifer. Sammanlagt är vi elva personer som bor här, killar och tjejer, många olika nationaliteter - ja en salig blandning av människor kan man säga. :)

Bor väldigt centralt, mer centralt än vad jag hade trott. Tar ca 20min. att gå till sentrum. Igår var jag på arbetsintervju vid Aker brygge. Det är ett jobb på ett cruisingföretag, som har olika båtar ma åker ut med i fjorden. Har funderat fram tills idag och bestämde mig faktiskt för att tacka ja!!

Så nu vet jag vad jag ska göra mellan maj-augusti iafl, då det är ett säsongsbetonat jobb. Men imorgon ska en tjej som heter Jennifer (inte hon jag bor i samma rum med) visa mig till lite olika ställen som hon vet har lediga tjänster. Så förhoppningsvis kan jag skaffa mig två jobb. :)

Nu ligger jag i sängen på mitt rum och chillar lite. Jag, Matthias och en kvinna som heter Eva tänkte ta oss till Vigelandsparken snart. Det är tydligen en jättestor park med massa statyer osv. Det blir kul. :)

Tänkte visa lite bilder från de första dagarna här i Oslo. Enjoy! :)


Sentimentalt

Imorgon åker jag! Det är blandade känslor. Kommer sakna många, samtidigt som jag är så exalterad och glad över att jag verkligen ska åka!

De man tycker om och saknar håller man ju dessutom kvar kontakten med, det är det som är de fina. Just nu befinner sig mina närmaste vänner i Indien, USA, London, Öland, Kalmar och Växjö. Egentligen bara två personer som bor i min närhet här i Kalmar.

Det jag vill förmedla till er som läser är att jag håller kontakten med alla de ovanstående personerna. Vi skypar, skriver pm på Facebook, läser varandras bloggar och på de sätt vi kan, uppdaterar oss om varandras liv och ser till att vi håller vänskapen vid liv. Möten med människor är ändå det mest värdefulla här i livet, enligt mig. Det är något man ska ta vara på och vårda.

Kommer sakna er så mycket; vänner, bekanta, nyblivna och gamla arbetskamrater, hela gemenskapen på Friskis, SELMA och de andra hundarna. Vackert är det ordet jag letat efter, det känns vackert i mitt hjärta med alla er där inuti.


RSS 2.0