När lusten att uttrycka sig, infinner sig.

Plötsligt blev jag fruktansvärt sugen på att rita lite. Har inspirerats rätt mycket på sista tiden av vänner jag har som ritar/målar, bl.a. juliart.blogg.se och www.mondoblog.se/barbiespussy. Jag har även varit inne på lite olika bloggar och googlat lite konst, och har känt mer och mer hur mycket jag saknar alla bildlektioner på högstadiet. Då man fick tid att sitta ner och skapa varje vecka. Jag kommer ihåg hur vissa hatade den timmen. Men jag älskade den.
Så nu, denna tisdag, började jag rita lite. Med bläckpenna till och med haha. Såhär blev det:

Att lägga undan pengar...

Ringde nyss till det lokala bankkontoret, känner att jag behöver lite konsultation. Det handlar om sparande. Jag vet att jag borde spara och jag vet att jag har pengarna till det. Men det är ju så svårt. Att veta hur mycket man ska spara. Vad fonder/aktier är och hur de fungerar. Hur jag ska göra för att låta bli de pengar som jag sparar. Hur jag ska göra för att känna mig motiverad till att fullfölja sparandet.
Dessa frågor har jag suttit och tänkt på idag (man blir rastlös när man är sjuk). Så därför ringde jag nyss till banken. Ska bli uppringd när det är "min tur i kön". Kan ju ta lång tid det där så vi får väl se hur länge jag får vänta. Känns i alla fall skönt att ha tagit ett steg i rätt riktning. De hade dessutom en bra funktion på deras hemsida, där man kunde välja hur mycket man vill ha ihopsparat, och hur mycket man är villig att lägga undan varje månad. På det sättet fick man det uträknat för sig hur lång tid det kommer att ta.
Till exempel räknade den där makapären ut åt mig att om jag vill spara ihop 20 000kr, och är villig att lägga ca 1500kr i månaden, kommer det ta ett år och en månad att spara ihop detta. Så egentligen, varför sparar man inte mer? Eller det kanske bara är jag som har svårt för det där med sparande? Som lever utifrån hur stor lön jag får? Jag har alltid pengar, men nästan inget överskott. Är jag ensam om detta?
Hur som helst vill jag ändra på mina ovanor, jag är ingen tonåring längre. Måste ju faktiskt se till att ha en buffert om något skulle hända. Så förhoppningsvis kan man komma fram till något under det framtida möte jag har tänkt boka.

Halsont och Mia Skäringer

"God morgon"!
Klockan är 13.07, så givetvis är det inte morgon längre. Dock vaknade jag bara för en liten stund sedan. Vaknade och mådde dåligt. Ont i halsen, huvudet och helt slut i kroppen. Ingen energi över huvud taget! Usch vad jag hatar att bli sjuk, man känner sig så svag och utom förmågan att prestera. Tråkigt, men ibland är man ju sjuk. Har lättare att acceptera det nu, liksom är jag sjuk så stannar jag hemma och ser till att kurera mig. Stannar hemma tills jag är 100% pigg och åter på banan. Annars blir man sjuk på 2sek. igen, och det är det inte värt.
Så idag har jag inte så mycket att skriva om. Ska kura upp mig i soffan med lite c-vitamin (i form av clementin och citronvatten) och läsa lite Mia Skäringer. Sjukt vad den kvinnan är bra! Jag skulle verkligen vilja träffa henne, diskutera med henne om olika glädjeämnen och andra livsfrågor. Hon är så sund, hon har verkligen ett hjärta. Blir så tagen av det hon skriver, och jag kan läsa hennes bok om och om igen. Tror jag har läst den tre gånger nu. Har ni inte läst den än så gör det!
Här är ett citat från hennes bok "Dyngkåt och hur helig som helst" som jag fastnade för igår:
"Jag hatar skuld. Skuld som går runt. I familjer. Igen i barn, igen i barnens barn. Dåliga samveten. Vidare, djupare tills alla går böjda och tittar i marken. För vad? Det har de glömt. Det vet de inte längre. Kanske har de aldrig vetat. För de är barn. Och barnen får bära. Alltid. Tills en dag då någon modig jävel bryter mönstret."
Tack och hej för mig, vi hörs kanske senare!

2011-11-27

Bilder från kvällens lussebullsbak och valpmys!

1:a advent

Hejsan alla sötnosar! :)
Idag är det första advent, och självklart har jag en fin julljusstake som vittnar om att julen nalkas. Så mysigt!! Har faktiskt lite julkänsla, trots att snön inte har infunnit sig ännu.
Var på Vimpeltorpet i fredags, sa ju att jag skulle ta lite bilder på valparna, men batteriet på kameran tog precis slut. Mamma tog dock lite bilder, får se om jag kanske kan ladda upp lite från hennes dator.
Igår hade jag och Adrian lite syster-och-bror-dag. Vi åkte och handlade på Maxi till mig, sedan lagade vi lunch, därefter tittade vi på Baksmällan 2 och åt godis. Supermysigt. :) På kvällen svirade jag om till festkläder, då det stod party på schemat. Det var jag, Louise, Viktoria, Alice och Simon. Hade jättekul igår, verkligen en lyckad kväll. :) Här kommer lite bilder från gårdagen:
Me and Louie :)
Vad fan hände?
Puss
Sötis
Viktoria, jag och Alice. :)
Ank-posen!
Simon och Alice :)
Alice och Viktoria
Som sagt, väldigt trevlig kväll. :) Nu ska jag gå och göra mig i ordning, sedan väntar lussebullsbak hemma hos mamma och pappa! Ikväll kommer Hanna hit och umgås lite. Hon är hemma från Växjö över helgen, så det ska bli trevligt att umgås lite. Ciao!

Hola!

Nu är ännu en jobbvecka avklarad och jag tar härmed helg. Har suttit och betalat räkningar och sett över min ekonomi nu efter jobbet, inte jättekul, men väldigt behövligt! Gillar att ha koll på min ekonomi.
Ska strax ta bussen hem till mamma och pappa, ska vara där ikväll och äta middag och antagligen kolla på Idol. Mysa lite med valparna också såklart! Ska ta med mig kameran och se om jag kan få några bra bilder. :) :)
Nehe, annars händer det inte så mkt ikväll, rätt skönt att ta det lugnt på en fredag. Imorgon blir det andra takter! Ha en trevlig kväll, ciao! :)

Nytränad

Var och tränade innan, och ja, man blir sådär skönt och härligt utpumpad. Kommer sova riktigt gott inatt känner jag på mig. Kan andas sådär tungt och skönt känner jag, ibland när jag är stressad kan jag inte andas "ordentligt". Så när man gör det och känner hur luften riktigt åker ner i magen känns det så himla skönt! Avslappnande...
Ska strax gå och lägga mig, börjar lika tidigt imorgon. God natt!

Ibland är jag sån

Om det någon gång har känts motigt så är det nu. Jag kmr hem, sätter mig i lägenheten. Känner mig glad, och ledsen. Såklart. Måste vara ärlig. Känns lustigt. Hade en jobbig dröm inatt. Drömde att krigslarmet gick över hela landet, och det första jag gjorde var att rota efter mobilen i fickan. För att kunna ringa ett samtal och säga hur mycket en person betyder för mig. När jag vaknar är det endast en minut kvar tills mitt alarm går igång, så denna dröm förföljde mig hela dagen. Har verkligen gått och tänkt. Jag är ju en tänkare! Det är inget nytt för er. Men det är fruktansvärt jobbigt. Ena stunden skitglad, nästa nere på botten. Inte lika farligt som tidigare år, men ändå. Jag är samma person.
Men i alla fall, från en sak till en annan...jag håller på och organiserar min garderob nu. Väldigt behövligt då jag ignorerat att alla mina kläder legat i flyttkartonger och väskor fram tills nu. Har inte orkat, för det är så mycket! Vet liksom inte i vilken ände jag ska börja. Men skönt när det blir klart.
Ska gå och träna om en timme, ett pass! Första passet på VÄLDIGT länge. Har ju inte fått träna gympa, förrän nu. Ska bli himla skönt. Jag slipper tänka när jag tränar, det är bara att köra på. Så förbannat skönt. Bara kämpa, slita, svettas. Och njuta av den utpumpade känslan efteråt. Sedan gå hem och äta, duscha och krypa ner i en varm säng. Eller just det, kall.
Ha en bra kväll alla, hoppas jag inte smittar av mig med min dåliga energi idag!

Hej sötisar!

Har äntligen internet igen, vilket innebär att jag nu kan fortsätta blogga! Har vart lite kaos mitt i inflyttandet ode, men nu börjar jag komma i ordning. Det känns riktigt nice, och jag trivs kalasbra i lägenheten. Den är verkligen jättefin och rymlig. Känner mig glad och uppfylld varje dag efter jobbet då jag vet att jag ska hem igen. Ungefär samma känsla som när man köpt någonting fint på stan och så ska man hem och ta på sig det. Eller när man fått en fin present som man har önskat sig. Samma sköna känsla!
I helgen har jag umgåtts med härliga människor. Louise och Viktoria var här i fredags, chillade och snackade massa skit. Igår på dagen var jag hemma hos Saara och fikade lite, sedan gick vi även en sväng på stan. Köpte hårspray, ljus och lite annat småplock. På kvällen kom Johanna hit till mig och vi bokade resa till Turkiet!!! Förhoppningsvis ska Louise följa med också, kul or what?! Nu har man något kul att se fram emot. :D Idag kom mamma och pappa hit. De hade med sig fika, så vi pratade lite och så. Fick även massa skruvmejslar, tänger och en kniv av pappa, och en adventsljusstake av mamma. Sådana där bra saker att ha, de vet precis vad jag behöver! :)
Nu ska jag laga mat, det blir soppa. Sedan ska jag traska iväg till friskis för lite träning, och sedan väntar lite tv-tittande på Gustafsson 3 tr. :) Ha en bra kväll alla!
P.s. Bilder på lägenheten kommer inom en snar framtid! :)

Så söt bebe

Den här valp-hanen är en riktig sötnos. Ligger på ryggen gör han hela tiden också, så att hans runda bebismage putar ut sådär härligt. Han är så lugn, varm och mysig att jag nästan skulle kunna smuggla med honom i någon utav flyttkartongerna som går till mina nya lägenhet imorgon. Han skulle ju utan tvekan få plats iafl, han är mycket, men inte stor. <3

Försökte få en bra bild på honom när jag höll i honom, men han vill inte vara still, förutom då han sover. Så söt. :)

Can't seem to hold you like I want to, so I can feel you in my arms

Igår var jag, Johanna och Matilda hemma hos Ellinor och åt middag. Här kommer lite bilder från kvällen:
Matilda
Jag och Johanna redo för Chicken wrap
Ellinor och Matilda :)
Det var en mycket trevlig kväll med intressant prat och härliga skratt. Precis vad jag behövde i det här flytt-kaoset.

Finns det en så finns det flera

Hellu, idag en gladare Nicole här!

Denna vecka har det hänt väldigt mycket kan man säga. Det är mycket som skiljer sig ifrån hur det är nu om man skulle titta en vecka bakåt. Jag har flyttat ut från lägenheten, jag är singel, bor väldigt temporärt hos mamma och pappa, OCH har lyckats fixa en lägenhet! Inte konstigt att jag är rätt trött och inte riktigt förstår vad som händer. Det går ju så fort.

Men det här med lägenheten känns faktiskt väldigt roligt. Jag ser väldigt mycket fram emot att flytta in i en egen lya och forma om den till min egen. Känns som att jag har haft en väldig tur, har alltid sagt att man borde ha en lägenhet som ligger vid Friskis. Och sedan när jag frågade min kompis om hon var sugen på att hyra ut hennes lägenhet i andra hand svarade hon: "Vilket sammanträffande att du frågar, satt och funderade på att jag borde hyra ut den igår.!"

Så ibland känns det som att vissa saker är meningen, och så känns det verkligen i detta fallet. I och för sig är det jäkligt mycket jobb just nu inför flytten. Eftersom jag flyttar redan på måndag måste jag ägna större delen av helgen åt att packa och organisera ihop de grejer jag ska - och inte ska - behålla. Hard workd, but totally worth it!

Ikväll ska jag (som tur är) ta ett litet packningsbreak och träffa de tjejerna jag var i Ayia Napa med, det ska bli kul. :)

Men åter till lägenheten...jag känner mig så exalterad för tillfället! Detta kommer bli min första egna lägenhet, en lägenhet där jag bor helt själv och där jag kan bestämma över hur jag vill ha det. Det är fortfarande många saker som jag inte har, eftersom Fredrik redan hade rätt mkt när jag flyttade in hos honom. Så saker som grytor eller stekpannor har jag inte över huvud taget. Då är det tur att man har en snäll mamma som ska fixa ihop allt det jag inte har. Hon bad mig bara skriva en lista på de saker som jag behöver, och så skulle hon lösa det, sa hon. Det finns många änglar runt omkring mig.

Hoppas ni har en skön och lite mindre hektisk helg. Take care, ciao!



-

Tom och trött. Orkar inte uttrycka mig.

God kväll!

Sitter här nyduschad i soffan och tittar på "Biggest loser". Shit, vad de kämpar! De ger allt de kan för att lyckas knåpa ihop 5km tillsammans. Det kan inte vara lätt att vara så pass överviktig, man vet ju själv hur jobbigt det är att gå runt och bära på matkassar. Tänk om man skulle bära på matkassar som väger över 100kg varje dag, oavsett tid på dygnet. Man skulle ju vara fullkomligt slutkörd hela tiden! Har iafl lovat mig själv att jag aldrig någonsin tänker tillåta mig själv att bli överviktig. Ens kropp är värd mer än så.
Idag har jag jobbat, jobbar numera på en förskola för de som inte visste det. Efter jobbet åkte jag till sjukgymnasten, där jag fick det glädjande beskedet att jag nu är redo för att träna gympa, aerobics osv. UNDERBART!!! Hur länge har jag inte väntat på det?! Sedan i februari ungefär. Så det kändes jätteskönt. :)
Jag har även varit på Friskis och tränat idag. Körde lite gym. Först sprang jag i 15minuter, och sedan körde jag lite olika styrkeövningar/maskiner. Det var skönt, och efteråt kände jag mig helt utpumpad. Så nu har jag ätit god spaghetti och köttfärssås med ruccola, tomat och majs. Gott!
Hoppas ni alla har haft en bra start på veckan och att den fortsätter i samma riktning! Ciao! :)

Och utan ett ljud, mitt hjärta i din hand

Hola, inte skrivit på ett tag. Har hänt en del, jobbat, träffat människor och levt. Nu ikväll känner jag mig sugen på att lägga upp lite bilder. Enjoy!
'

RSS 2.0