Hej.

Sitter i mitt kök och äter nektarin, uppdaterar mig om info på It's Learning (skolans hemsida) och tänker att jag borde plugga mer teori. Mycket vill jag hinna med! Jag har dessutom varit och hämtat ut "Egoboost" idag, så jag känner att mina läslusar börjar klia inom mig. Saker och ting blir heller inte lättare av att vi efter Svenska-lektionen idag blev ombedda att låna en klassiker från 1900-talet. Men vad gör väl det när man har (obs: enligt lärarna) all tid i världen? Det känns att terminen har startats upp ordentligt, lärarna startar upp nya moment i respektive ämne. Jag gillar det. Det betyder att allt är i sin ordning igen. Tryggheten. Vanorna. Skönt skönt skönt. Näe, jag måste nog slita mig från datorn och dyka ner i min teoribok igen, hej pluggis!


Mälmöö

Här kommer bilderna från Malmö!

Emma vid vår knytfrukost på tåget :)

Hanna och Sofie

Hannis var trött, hon hade jobbat hela natten.

Hola! :)

Gullegull :)

Snygga tjejer framme i Malmö, här letade vi efter hotellet (därav kartan i högsta högg;)

Gölliga

Till sist hittade vi hotellet :)

Fina fiskar

Vi ställde bara av oss våra väskor i ett rum, och så gick vi ut mot stan för att ta del av Malmö shopping

Haha, det ser ut som Hanna blir överkörd sekunden efter bilden är tagen. Kan informera alla om att Hanna fortfarande lever! :)

Efter många timmars shopping satte vi oss och fikade i en galleria. Här har vi en glad Emma och en baguette. :)

Hahahahaha

Vi gjorde oss i ordning för att gå ut och äta

Snygg-Ellinor..

..& Snygg-Emma

<3

Sjukt snygga vänner jag har

På restaurangen

Grraow!

Sjukt gott var det!

Frys-lagg

Men puss

Förfest på hotellrummet :)

Vi hamnade på gästlistan till ett ställe med 25+? En ombyggd båt. :)

Jag blev bjuden på en Strawberry Daquiri

Gullisarna

Jag & Suffe

Hanna :)

Hotellfrukoooost :)

Redo för en ny dag med shopping

 

BK

På stationen i väntan på tåget

Jag och Ellinor på tåget :)

 

 

 


.

Jag är irriterad, arg och ledsen. På ert sätt att agera, på ert sätt att inte bry er. Små, det är vad ni är. Små människor. Veka och svaga, trots att ert hårda skal får er att framstå som starka tillsammans. Om det är såhär ni vill ha det, så visst. Ni förstår säkert inte ens vad ni gör, tror inte att en så pass stark person som jag kan bli ledsen.

Men jo, nu ska ni få höra en hemlighet. Jag är en människa, jag har också känslor. Kan bli ledsen, kan bli sårad. Ibland undrar jag varför jag gjorde som jag gjorde, om jag hade valt en annan väg hade jag varit klar nu. På väg ut i livet, på väg till mitt framtida liv. Nu är jag kvar, och mina fina är på väg bort. Livet är sådant, man gör val. Jag ångrar det inte, för det vore som att ångra att jag såg till att hamna på rätt spår igen. Men alla val medför för- och nackdelar, så är det ju.

=)

God natt allihopa, nu går jag och lägger mig. Ska upp vid klockan fem imorgon bitti för att ställa mig och steka en massa ägg till mig och mina flickvänner. Vi ska nämligen ha knyt-frukost på tåget. Mys ju. :) Jag står för frallor och stekta ägg, Hanna står för yoghurt och apelsinjuice, Ellinor står för frukt, Emma står för kaffe och godis och Sofie står för bullar och kakor. Rekommenderar er alla att ha knytfrukost om ni ska åka ett par stycken. Jag skulle ju aldrig gått till ICA och köpt allt det där för mig själv. Dessutom är det väldigt mysigt att ha en stor frukost, tidigt på tåget. Myyys. <3

God natt!

Ett par ord inför Malmö-resan

God kväll!

Sitter här i köket och skriver på min laptop, har precis ätit grillat. Pappas kompis Lasse är på besök, de sitter och dricker öl och pratar gamla minnen på altanen. När mamma är i Stockholm, så passar pappa på att ha grabbkväll. ;)

Imorgon åker jag och mina fyra tjejkompisar Hanna, Emma, Sofie och Ellinor till Malmö för att ha en galen och upplevelserik helg. Det kommer bli så sjukt jäkla kul, jag bara vet det. Det blir aldrig en flopp när man vistas med dessa fyra tjejer alltså. :) Nöjesgaranti, typ. (:

Tåget går 07.07, så det blir att gå upp tidigt. Vet ni vad det värsta är - jag har inte börjat packa än. I och för sig ska jag inte packa så jättemycket, men ändå. Skönt att ha det gjort, men jag gillar att dra ut på sådana saker, fy fy. Något som jag verkligen borde göra nu är att tvätta byxorna som jag ska ha på mig.

Som jag sa så tar vi tåget klockan sju imorgon bitti, är framme i Malmö vid klockan tio ungefär. Perfekt, för då öppnar Malmö stad - vi kan alltså hetsa runt i alla Malmös affärer och butiker innan de hinner stänga. Hoppas jag. När stan har stängt checkar vi in på hotellet, och vad som händer sen, ja det får vi se! Skriver när jag kommer hem istället, vilket är på söndag kväll. Lovar att jag ska lägga upp en massa bilder också från resan, nu när jag har en ordentlig mobilkamera. ;)

Ha en dunderskön helg vänner, vi hörs snart igen! Puss

Old pic, får se om det blir en sån "röda-mattan"-bild från Malmö också ;)
(Den enda som saknas på bilden är Hanna, som var för full för att komma in den kvällen, haha ;)


God morgon!

Idag är det fredag, vilket innebär att imorgon åker jag och tjejerna till Malmö. Det ska bli så grymt, jäkla kul! :D Men men, idag är jag som sagt ledig första lektionen. Ska packa körskoleböcker och träningskläder för att sedan åka in till körskolan. Sitta där och nöta sönder datatesten. Hoppas skärmen kommer blinka av gröna svar. Man blir så glad när man klarat något man aldrig trodde att man skulle lyckas med.

Om jag ser tillbaks ett par månader när jag fortfarande höll på med pärmarna med boken, då förstod jag verkligen inte hur de som var nära körkortet kunde sitta vid datorerna, eller göra pärmar UTAN BOK. Men nu är jag framme vid den milstolpen, och nu finns det bara en resterande liten målstolpe kvar för mig. Tror ni alla vet vad det är för milstolpe jag pratar om.

Nähe, nu hinner jag inte sitta kvar här och prata med er, måste klä på mig och allt sånt där hygieniskt innan jag åker. Vi hörs senare, ciaoo!

:)

Äntligen, äntligen har jag lyckats starta igång den där mobilfunktionen! Och äntligen kan jag börja lägga in bilder på bloggen, tror och hoppas att det kommer göra det lite roligare för er. (: Börjar med att lägga upp lite bilder från igår:

Puss på söte

Jag fick fixa Marias hår

Hej du glade

Hola :)

Nu har jag kommit hem från Friskis. Jag och Maria hann inte mer än till uppvärmingen och två maskiner förrän en kille från receptionen kom in och skrek med basröst: "Vi stänger!" De stängde klockan 8 ikväll... Klockan 8. VARFÖR?! Kände mig nästan lite bedragen när jag hade bytt om till träningskläder, packat med mig skor, hänglås och hela faderullan, tagit bussen in osv. Men men, jag får ta nya tag imorgon istället. :)

Nu har jag precis ätit pappas korv stroganoff, den är himmelsk. Nu blir det till att plugga teori och sen kanske ta det lugnt. Jag hade visst glömt bort hur trött man blir av att gå i skolan, jag är helt slut! Sedan var jag ju i och för sig ute igår också, så det kan ju ha  sin lilla bidragande effekt.

Imorgon är det sovmorgon för mig, jag börjar inte skolan förrän 12.15. Jag lär nog dra in till körskolan innan dock, lika bra. Vi ska starta upp en ny kurs med Malin som heter Internationell Ekonomi. Could be interesting, let's see.

Jaja, jag vet inte riktigt varför jag skriver kände bara att det kliade lite i fingrarna mina. Tror jag blir lite mer bloggsugen nu när hösten börjar närma sig. Kul för både mig och er! :)

Hejsansvejsan

Skola idag, tog sovmorgon till 9. Gjorde klart befolkningspyramiden som skulle varit klar förra terminen. Efter att jag och Nazif hade lämnat in våra arbeten gick vi och käkade. Vårrullar med bulgur och kall sås, gott! MAJS också såklart. <3

Efter lunchen hade vi vår första lektion i psykologi med Monica Andersson. Jag måste säga att Psykologi är ett av de få skolämnen som jag faktiskt ser fram emot att läsa. Det verkar så kul och intressant, och som någon stackare kanske känner till så har jag haft mina funderingar på att kanske någon gång bli psykolog. But hey, who knows?

Efter att vi fick sluta skolan lite tidigare gick jag till körskolan, satt där och pluggade teori i två timmar. Har bara körkortet i huvudet just nu, körkort körkort körkort. Fan vad jag ska hoppa och skrika av lycka, riva sönder och tända eld på körskoleboken när jag har fått körkort. Vilken obeskrivlig lycka det måste vara alltså...

Tog bussen hem, när jag nästan var hemma lyssnade jag på "Leende Guldbruna Ögon", trippade fram i solen, och så sken ett stort leende upp i mitt anlete! Jag kände mig bara så glad. Härligt när sånt händer. :)

Nu har jag precis ätit mellanmål, te och knäckebröd, försöker få igång någon funktion som ska göra att jag kan ladda in bilder på datorn från den "nya" mobilen. Får se hur det går, hehe.

Ska gå och plugga lite till, kanske städa upp lite i rummet. Sedan bär det av till Friskis för en genomkörare på gymmet tillsammans med Maria. Halleluja för prova-på-veckor, det borde de ha oftare! ;)

En dag på en av Karlskronas skolor

Hejsan!

Idag har varit en lång och händelserik dag. Jag vaknade vid klockan 6, för att därefter åka till stationen. Vid klockan 8 kom Ronja till stationen, pigg och redo för en ny dag. Vi tog buss 500 ner till Karlskrona, där vi mötte upp ett skönt gäng som redan var inne vid skolan.

Nu kanske ni undrar varför jag åkte till Karlskrona vid klockan 8 på morgonen och vad jag skulle göra där. Så här ligger det till att jag var medlem i MUF för två år sedan, men var aldrig riktigt aktiv. Sedan när medlemsskapet gick ut förra året kände jag att det var fel att förnya det utan att riktigt veta vad de stod för.

Men under det senaste året har jag ändå gått runt och funderat och knepat och knåpat på att jag nog ändå kanske borde gå med i MUF igen, för att bli aktiv. Sedan att jag hamnade i Karlskrona av alla ställen var bara en slump. Ronja sprang ifatt mig häromdan på stan och hörde med mig om jag fortfarande var medlem. Vi fortsatte prata lite och till sist kom vi fram till att vi skulle träffas över en fika och diskutera lite vad MUF står och arbetar för.

Men igår när vi skulle bestämma en dag kom Ronja på att jag lika gärna kunde följa med och uppleva hur det faktiskt går till, istället för att hon ska rabbla hela partiprogrammet för mig. Sagt och gjort, så följde jag alltså med till Karlskrona, och fick uppleva en väldigt intressant och rolig dag! Fick träffa en massa nya, härliga människor, och dessutom iaktta hur det går till när man kampanjar.

Så, eran fråga som jag vet att ni tänker nu - "Ska jag gå med i MUF?" Think so, yes. Vet att jag är blå, och har velat bli aktiv under en väldigt lång tid, så varför inte? Om jag märker att det verkligen inte är min grej och saker och ting spårar ur totalt - vilket jag absolut inte tror kommer att ske - så får jag väl helt enkelt gå ur.. :)

Jaha, det var lite av det som har hänt idag, men det har även hänt en massa andra grejer. Var på körskolan direkt efter att jag kom hem från K-krona, pluggade lite, hade körlektion. Rikard lurade mig på en välkänd 30-väg där jag råkade köra 45km/h, oops! Hehe.

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning, dags för utgång. Hoppas att ni får en trevlig kväll, bye!

Back to reality, back to life.

Härmed förklarar jag första skoldagen avklarad! Det hände inte så mycket mer än att vi samlades i klassrummet, gick igenom schemat, tog emot våra busskort, städade skåpen och hade återsamling. Inte så konstigt att det känns som en så vanlig process när man har haft skolstart 14 gånger i sitt liv. Då blir skolstart lätt en rutin.

Men jag måste medge att jag gillar denna rutin. Det är så skönt med att hamna i ett mönster där man äter och sover regelbundet, gör sina läxor, träffar alla kompisar, tränar efter skolan, osv... Det är en vardag som jag själv anser är rätt så skönt.

Vi studenter har det faktiskt jäkligt bra! Om ett år står vi där och måste fatta beslut så pass viktiga att de kommer att förändra våra liv, väldigt mycket. Trots att vi kanske inte vill tänka framåt, inte så långt framåt i alla fall. De beslut vi tar idag är mer vilken maträtt på lunchmenyn från Akademikrogen vi vill ha, vilka vi vill jobba i grupp med, vilket pass på Friskis vi väljer att träna och vilka individuella kurser vi ska studera. Inte så himla banbrytande i våra liv egentligen.

Nåja, lite förändring i livet skadar ju inte heller direkt. Efter 14 skolstarter och 14 år av rutin i vår vardag kanske det kommer kännas skönt med lite nytt och fräsch blod i våra liv. Vi får se helt enkelt. :)

Just nu sitter jag på biblioteket, ska låna några böcker som förhoppningsvis ska inspirera mig ytterligare till mitt projektarbete. I och för sig lät jag mig inspireras ganska rejält igår, när jag fikade med Carro. Jag känner nästan att jag vill sätta igång med mitt projektarbete right away! :-)

Jag fick bibliotikarien i informationen här att beställa hem Isabella Löwengrips "Egoboost" förresten! Kul att de bryr sig om vad vi låntagare vill läsa, hon hade lika gärna kunnat säga att deras budget inte tillät henne att köpa hem någon Egoboost. Men det gjorde hon inte, så om någon vecka kommer det förhoppningsvis hem ett brev där det står att boken är redo att hämtas, ny och färsk!

Nehe, nu ska jag ta och plugga lite teori. Ha det kanon! :)


.

Du är det finaste jag vet, hjärtat. I'll stand by you. <3


Hej sötnosar

Det är mycket som händer just nu. Jobb körkortet, körkortet jobb. Och allt annat. Mycket kul, annat som är mindre kul. Ska skippa det tråkiga och berätta nåt skoj för er!

Nästa helg drar jag, Hanna, Sofie, Emma och Ellinor till Malmö. Det blir vår lilla gemensamma sommarresa. Ser fram emot det, då jag bara varit i Ullared denna sommar. Har bara varit hemma och jobbat annars. Så kul med en liten tripp ner till den sydliga storstaden. Hoho.

Nåt annat kul är att det börjar dra ihop sig för firande av Amer hemma hos Annie. Ska bli jättekul. :) En kombination av gott sällskap, god mat och fint väder (hoppas jag!) kommer nog resultera i en toppenkväll helt enkelt. Kul sådär innan skolstarten ode..

Nu är det dags att gå och lägga sig, imorgon är en viktig dag för mig. Jag har nämligen körlektion i utbildningskontroll, och ja, klarar jag den så är det även grönt ljus för mig att boka uppkörningen. Så, ja, håll alla tummar ni har kompisar, för om jag har riktigt flyt så kanske även jag får körkort inom en snar framtid. Hehe.

Natti!

Suck

Mm ja kul, jag skrattar. Det är faktiskt lite skrattretande. Mitt i skrattet känner jag gråten. Vill inte, orkar inte. Inte, nej tack. Vet du vad du vill - gör det. Vet du inte vad du vill - låt bli att tänka. För någontstans mellan hjärtat och maggropen kommer du finna svaret. Det korrekta alternativet, sanningen. Det går inte att väga fram, tillbaka, upp och ner. Hjärnan är en del av oss som försöker få oss att handla resonligt. Men vad är människan? Allt utom resonlig. Det är inte meningen att man ska fatta alla sina beslut utifrån vad man anser är bäst. Känn efter. Sug in luften i dina lungor, fyll dem med syre. Känner du dig upprymd eller kvävd? Har du valt ditt eget liv? Leder du ditt eget liv, eller har du bara blivit en passiv åskådare? Fan, det var inte meningen att bli såhär djup, men fan, kan man bli annat?

Hey folks!

Snart börjar det nalkas skolgång..igen! Det känns faktiskt rätt skönt att det sätter igång igen, jag saknar alltid rutinen, alla kompisar och självklart ännu en anledning till att klaga lite på hur trött och stressad man är. ;)

Har precis kommit hem från stan, jag har haft körlektion i parkering. Jag har fickparkerat, backat in, backat runt gathörn och jag vet inte vad. Jag vill bara att det ska vara avklarat nu, körkortet alltså. Det känns bara som att det är dags nu. Jag känner inte att jag vill dra ut på det längre, jag vill faktiskt ta körkortet. Och det är nog första gången som jag känner så.

Jaha...vad händer annars då? Sov i Fredriks nya lägenhet för första gången igår. Det är en mysig liten etta som ligger närbelägen med Djurängen. Jättefint är det! Jag, Sofie och Emma var även hemma hos Hanna på en liten fika igår. Alltid kul att träffa tjejerna, och vi började planera att eventuellt åka till Malmö nästa helg. Ta en liten weekend i en storstad liksom. Nu hänger det på om jag får vara ledig då eller inte. Håller tummarna! :)

Snackade nyss med Amer i telefonen, saknar den lille spelevinken! På fredag syns vi dock, då vi ska ta buss destination Källa, där Annie kommer stå och vänta på oss med öppen famn! Amer Hatic Blattic fyller nämligen ARTON hela år på söndag, och det ska firas ordentligt! ;)

Just nu sitter jag vid datorn, men annars för stunden håller jag på och skriver små anteckningar från körkortsboken, typ pluggar för mig själv. Vaknade nämligen inatt och fick värsta panikattacken, kom på teorifrågor som skulle kunna komma på mitt framtida teoriprov, och det slog mig att jag inte visste svaret. Jag blev så panikslagen att jag var tvungen att väcka Fredrik och fråga honom om det rätta svaret. Det var då jag insåg att det var dags att sätta igång with the Hard Core Studying!

Nä, nu är det dags att fortsätta med plugget, därefter bär det av mot Le Croissant för lite jobb! :)

-

ARvghghgh-1!!!@grj

´

Hejsan!

Snart kommer Emma och hämtar upp mig, vi ska ta bilen bort till Klinta där det vankas kräftskiva i afton. So long! :)


If this town's just an apple, then let me take a bite

God kväll!

Här sitter jag insvept i ett stort duntäcke i Fredriks lägenhet och känner mig inspirerad nog för att diktera ihop ett kvällsinlägg såhär denna tisdagskväll. Idag har jag jobbat mellan 11-19. Jag blev väldigt trött, är van att bara jobba till 16, men men, extratimmar ger extra-cash, så är det ju. :)
Ikväll har jag och Fredrik lagat gourmetmiddag, vilket i praktiken innebar köttbullar, potatismos, lingon och avocado. Skitgott! Enkel mat är underskattat, ;).
Nu är det dags att gå och lägga sig, är rätt trött...
Vi hörs imorgon, puss och god natt.

Hola

Hejsan! Ska dra till jobbet nu, har lite bråttom. Hoppas ni får en kanondag, puss.


Snark

Har varit ute och gått med Selma, nyss duschat och nu ligger jag i sängen redo för tio timmars skönhetssömn! Galet kalas skulle jag vilja säga. Sömn är allt för underskattat, jag är till och med beredd att påstå att det är bland det bästa som finns! Som min lillebror väljer att uttrycka det "En av de tre bästa sakerna i livet" (Sova, äta, bajsa). Haha, god natt folks!

(O)intressant fakta

Vem är du? Nicole
Vart bor du? I Kalmar
Vilka fler ställen har du bott på? I Stockholm och på Öland. ;)
Har du några syskon? Ja, en lillebror som ska fylla 13 och en storebror som är 21!
Vilken skola går du på? CIS
Vilken linje går du? Sam/sam

Varför valde du den linjen? För att jag inte ville gå frisör och letade efter en bred och inte så begränsad utbildning
Vilket är det bästa du vet? Att skratta med folk som betyder mycket för en.
Vad kommer du göra i sommar? Jadu, sommaren är ju snart över, men jag har jobbat väldigt mycket, jag har även träffat underbara människor, varit på Spanska flugan och varit i Ullared har jag också hunnit med haha.

Hur lång tid tar du på dig på morgonen angående smink/hår? Hm...nu i sommar har jag ägnat en kvart åt att sminka mig och fixa håret varje morgon.
Tränar du någonting? isåfall hur ofta? För tillfället - nej. Men när det är höst- och vårtermin så tränar jag alltid på Friskis. Det är de bästa :)
Favoritgodis? Lakrits och choklad <3
Framtidsplaner? Gå ut skolan, flytta, göra saker som jag velat göra long time, göra saker som jag har lust med just för tillfället. Leva livet helt enkelt!
Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Haha, ingen. Datorn?
Vilken är den senaste filmen du sett? Jag såg 40 year old virgin igår. ;)
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Hm...det beror på vad det handlar om och till vem jag ska höra av mig till. Gillar och sms:a, men det är lättare att vara tydlig om man ringer.
Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
När såg du senast din mamma? Imorse
När vaknade du idag? Klockan 7.

Vilken är din favoritplats? Mormor och morfars landställe utanför Stockholm.
Vilken plats föredrar du minst? Jag vet inte?

Hur stor är din säng? Haha jag är inte säker, men antingen 1,15 eller 1,20.
Vad sover du i? Nattlinne/ingenting
Hur många kuddar har du i sängen? Två stycken
Tycker du om kinamat? Friterad kycklingfilé med jordnötssås, mwaah! Behöver jag säga mer?..
Tycker du om kaffe? Jao, det är gott.
Vad dricker du helst till frukost? Kaffe
Vill du ha barn? Ja, någon gång i framtiden.
Kan du några andra språk än svenska? Engelska, spanska och pyyyyttelite franska.
Har du någonsin åkt ambulans? Naj, naj.
Föredrar du havet eller en bassäng? Vet inte.
Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och att äta ute.
Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min morgonrock som hänger på dörren.
Hur många hål har du i öronen? Två i varje öra.
Har du någon piercing? I naveln.
Har du någon tatuering? Nej, men vill det. Håller på och försöka hitta en som känns rätt.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Den är inte ställd än, men kommer ställa den på 09.15 ikväll. :)
Var köper du dina matvaror ifrån? Mamma och pappa handlar mat, men om jag någon gång handlar mat så blir det på Berga Centrum, Maxi eller Citygross. Sjukt intressant för er att veta! ;)
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Tycker att det är lika kul att vara bakom som att vara framför kameran. Konstnär och teaterapa på samma gång!
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Det beror helt på. Gillar inte att sätta labels på människor. Är det en barnfamilj jag gillar och en vän som egentligen är en ytlig bekant, väljer jag ju såklart familjen, och tvärtom.
Har någon någonsin kallat dig lat? Ja, det måste jag ha gjort. ;)
Använder du huvtröjor? Hm...ja om jag är på väg till eller från gymmet.
Kan du vissla? Oja!
Vem var den senaste som ringde dig? Fredrik :)
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja.
När flög du senast? I april

Hur många stolar står kring ditt köksbord? Fyra stycken.
Läser du för skojs skull? Ja, när tiden finns älskar jag att dyka ner i en bra bok.
Har du en stationär dator eller en laptop? En laptop.
Vad har du med dig in på bion? Lösgodis, cola och popcorn.
Vad har du för väder? Regn/mulet.
Vilket är ditt favoritämne? Hm...språk!
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Ärlighet och humor.

Vilken är din mammas hemstad? Stockholm
Din pappas hemstad? Öland
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Det där går i perioder, man måste tillåta sig själv att ta det lugnt, men jag älskar att hålla igång.
Vilken är din favoritfrukt? Nektariner, jordgubbar och vattenmelon.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Tjugo!
Tror du att Gud är man eller kvinna? Haha en shemale? Nej, vet ärligt talat inte vad jag tror.
Gillar du senap? Jaoo, sötstark tack.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? "Du är en tuff tjej som vet vad du vill. Du klarar mer än vad du tror."
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? NEJ!

Tycker du om att krama folk? Om personen använder deo så är det helt okej ;)
Tycker du att du är attraktiv? Ja, jag har försonats med mitt utseende. (Haha fan vad jag är diplomatisk, jag borde säga: JAG ÄR SÅ JÄVLA SNYGG!!! ;))
Vad är du allergisk mot? Gräs och pollen

Vad blir du avtänd av? Killar som är snygga och vet om det.

Varför gjorde du denna listan? Varför inte. :)


Måndagsbarn

Idag är det måndag, en ledig måndag. Har jobbat fyra dagar i sträck, så idag ska det bli skönt att bara slappa litegrann. Missförstå mig inte, jag älskar mitt jobb men det är viktigt med ledighet aswell! :)

Klockan är bara 10, men jag har redan hunnit vara inne i stan för en körlektion. Det blev körning på motorväg och motortrafikled. Det gick bra! På torsdag blir det landsväg och lite spanska svängar. Muy divertido!

Just nu ligger jag i soffan och har liksom inte lust att ta mig för någonting alls egentligen. Jag måste medge att det känns väldigt skönt. Att strunta i alla måsten för en dag. Jag ska bara göra saker som jag känner för idag. Låta bli att ha på mig mobilen. Läsa Sophie Kinsella's "Karriär & köksbesvär", sova, titta på Desperate Housewives. Laga en enkel lunch. Ta en promenad med Selma. Sova lite till. Kanske blogga ihop ett till inlägg, vad vet jag? Huvudsaken är att jag endast gör saker jag känner för.

Just nu känner jag för att se på Desperate Housewives och göra en kopp te. Ha det bra gott folk!




Slappis!

Gladis

Idag är jag glad, för jag kommer jobba kvar på Le Croissant i höst! :D Underbart!

En osvensk gubbe

Idag var jag med om något underligt och väldigt osvenskt på jobbet. Jag hade jobbat i drygt fyra timmar och började bli väldigt hungrig. Jag bestämde mig för att jag var sugen på lite Flygande Jakob. Jag lade upp en rejäl portion med ris, Jakob, jordnötter och sallad.

När jag hade gått och satt mig ned vid ett bord med min tallrik kom det fram en äldre man/gubbe till mig och sa:

"Är det okej om man slår sig ner eller?"
"Ja", svarade jag, varför inte liksom?

Men hela situationen vara bara så underlig, dels för att det fanns en massa lediga bord som han kunde ha gått och satt sig på, dels för att jag jobbar där. Vet inte vad det var som fick honom att vilja sätta sig där, kanske kände han sig ensam? Kanske ville han höra inside information?

Ja, jag har ingen aning om varför han satte sig hos mig helt enkelt, men jag måste erkänna att jag inte hade någonting emot det, att någon vilt främmande, (observera) svensk (!!) person kom och satte sig bredvid mig, när det fanns en massa andra lediga bord runt omkring.

Det kändes befriande, och lite avbrytande mot den annars så stela och tråkiga stämingen svenskar emellan!

Friday night

Hejsan! Har jobbat idag, nu är jag hos Fredrik. :) Ska hem och duscha, göra mig i ordning. Kalas ikväll, vi ses ute!

´

En lugn kväll ikväll. Äter lite mat och dricker lite cider. Gott, trevligt, helt okej. Ska snart borsta tänderna och se på Desperate Housewives. Krypa upp i sängen och känna värmen och kanske framför allt doften av lakanen.

Älskar doften av mina lakan. Det luktar sköljmedel, mig, Fredrik, hemma. Det luktar sånt man känner igen och sånt som får en att känna sig lugn och trygg.

Men det tar ett tag att få sina sänglakan att dofta sådär ljuvligt, nästa gång jag går till IKEA på lakans-jakt ska jag bara gå rakt på sak och säga: "Jag vill ha ett par sänglakan med trygghetslukt."

Det borde de väl ändå förstå?

.

Tom, trött, vill inte, du förstår inte.
Mina ord räcker inte fram till dig.
Det är konstigt det där,
Hur ord från en person kan låta så annorlunda för en annan.
Viskleken, allt blir till en enda röra.
Vad är sagt, till vem och vad menade vi?
När ord inte längre räcker till väljer många tystnaden.
Men jag kan inte låta bli.
Vända mig inåt, utåt,
Ut-och-in blir jag när jag inte kan yttra mig.
Måste.
Ord är mitt syre, tankar är mitt blod.


Älskade du


Dyngkåt och hur helig som helst

Läste nyss klart Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst", och jag måste säga att den berörde mig väldigt mycket. På ett positivt sätt. Boken innehåller ett antal krönikor och utdrag från hennes blogg, där hon skriver om mammalivet, skiljsmässa, relationen till sin alkoholiserade - och idag - döda pappa. Om att det är okej att inte alltid vara perfekt och fläckfri.

Att det kan vara rätt tufft att vara nerskitad med babyspya, men att man samtidigt kan känna sig så jävla lycklig. Hon beskriver sitt liv utifrån ett ärligt och rakt perspektiv, som gör att jag känner igen mig, trots att jag varken har några barn eller en alkoholiserad och död pappa.

Det är lite svårt att förklara, men när hon skriver så lever orden upp, de är inte längre olika stavelser och ordklasser, de svetsas samman och förvandlas till en säregen konst. En konst som gör att jag inte vill slita mig från boken, vare sig pappa har lagat middag eller ifall någon ringer mig. Jag vill bara fortsätta läsa.

Häftigt, riktigt jävla häftigt. Vill också kunna skriva som Mia Skäringer. Vad jag älskar med denna kvinna är att hon är så mångsidig. Hon har en väldigt tydlig humoristisk sida, som man inte minst kan upptäcka om man ser på "Mia & Klara" eller "Solsidan", men även - som du kommer upptäcka om du läser boken - en allvarlig sida. En sida som tillåter läsaren att komma nära inpå, inunder huden, låter en känna efter och förstå.

Som ni kanske redan förstått så tänker jag inte sätta stämpeln "SHIT" på detta inlägg, utan ger det istället en given "HIT".



Pics

Här kommer lite bilder från Ullared:


'

För vad vet de som påstår att det finns något kallat perfektion
Gråa, ointressanta personer med elaka ögon och sylvassa ord
Det tränger igenom, genomskinligt, ser rakt igenom
Kala, vita, desinfekterade liv, med en lagom touch av ångest
Bygger en så tjock fasad att de inte längre kan se ut
Att de inte längre kan känna livet


Ett lustigt fenomen, kallat Ullared

Igår var jag på grillfest hemma hos Fredriks faster och hennes familj. Det var en massa andra släktingar där också, riktigt trevligt måste jag säga! Jag och Fredriks faster Katarina hade ett litet samtal angående Ullared och huruvida om när man är vuxen eller ej.

Jag: "Min mamma brukar alltid säga att man är vuxen om man gillar pelargoner och furu."

Katarina: "Jag har hört att det finns tre tecken på att man har blivit vuxen/tant, och de är; 1. Att man har varit på plastparty, 2. Att man tycker om pelargoner och 3. Att man har varit på Ullared.

Efter den dialogen konstaterade jag att jag har uppnått 1 av 3 på tant-listan. Jag har alltså varit på Ullared i helgen. Jag var där med mamma, min moster och min enda tjejkusin, Sara.

Vi kom dit fredag kväll, lite möra i rumpan efter att ha suttit still flera timmar i sträck i bilen gick vi och lade oss ganska omgående. Ett par timmar senare dök kusinvitamin och mosteroster upp.

Morgonen därpå gick vi upp vid halv sex för att vara bland de första i kön till Ullareds portar. Vi var så måna om att vara där i tid att vi till och med åt frukost i kön! (!) Väl inne var det som att vara inne i ett gigantiskt köpcenter, med en blandning av IKEA, Rusta, Bauhaus och ÖB - det fanns allt!

Precis som min kusin nämnde i hennes resumé av Ullareds-besöket så skaffade man sig behov man inte anade att man hade. Jag visste till exempel inte att jag behövde näsdukar med nyckelpigor på, en turkisk peppar shot-blandning eller flourskölj.

Men jag måste vara rättvis mot Ullared och tillägga det att jag hittade grymt mycket bra saker som jag faktiskt behöver! Jag hittade massvis med strumpor, böcker, en lampa till mitt rum, Jabu'she ansiktsprodukter, rollon, skor med mera... Tänkte göra ett inlägg i framtiden med lite bilder på det jag köpte, kan kanske vara kul för er, hehe.

Men sammanfattningsvis om helgen då: Jättekul att få träffa Sara och Carina, och kul att få prata och skratta av sig! Eftersom vi bor så långt ifrån varandra så sker det ju inte så ofta, vilket är lite tråkigt. Men när vi väl träffas är det så grymt kul, och det gör att jag nästan har lust att kika upp någon bussresa med Silverlinjen, och åka och hälsa på någon helg. 50 mil är faktiskt inte så himla, dunder-super-kanon-långt.


RSS 2.0