Länkar

Förresten! Har lagt till länkar längst ner till höger på sidan om ni är intresserade av vad jag läser för slags bloggar. :)

Yes!

Hejsan!
Steg upp vid halv nio ungefär, har drömt om att jag varit med i ett krig hela morgonen. Sådant tär fruktansvärt på mig, när jag vaknar känner jag mig inte alls utvilad. Jobbigt!
Igår kväll (det var ju Fredriks födelsedag) sa jag till Fredrik att han kunde duscha och göra sig i ordning så skulle vi åka någonstans. Väl inne i bilen band jag för hans ögon med en sjal, och sedan körde jag iväg. Jag stannade till vid Stekhuset, och han fick då öppna ögonen. "Stekhuset!" var hans första reaktion, men vad han inte hade räknat med var att inne i restaurangen satt redan Martina, Anders, Hanna, Wilhelm och mamma och väntade på honom! Han blev jätteöveraskad!
Vi åt god mat, jag åt en Skogshuggarplanka (typ som plankstek) och Gino till efterätt. Tyvärr glömde jag kameran hemma, och det förbannade jag mig över ett par gånger. Framåt nio, tiotiden begav vi oss hemåt mätta och belåtna. Man kan säga att det var en trevlig kväll!
Nu tillbaka till idag... Efter frukosten ringde det från bemanningen. De undrade om jag ville jobba jouren inatt på det ställe jag redan ska till ikväll och jobba. Jag sa att det gick bra. Så jag fick ställa in mina planer som jag hade med Viktoria och Hanna, vi skulle egentligen ha gått och ätit på Sushi City, men det får bli nästa vecka istället! :)
Det är ju så när man jobbar som vikarie, när bemanningen ringer så tar man de chanser till jobb som man får. Man tackar ja, helt enkelt. Så jag är väldigt glad att jag fick förlängning på mitt arbetspass från 15-21, till 15-15. Inte helt fel!
Nehe, ska ställa mig och göra i ordning middag till ikväll, och frukost och lunch inför imorgon. Gillar inte att köpa sådana där frysförpackningar med färdigmat. Inte för att det inte är världens nyttigaste mat, utan för att jag inte tycker att de är goda. De blir aldrig jämnt tinade, man kan liksom tugga på en halvfrusen schnitzel ungefär...
Jaha, men jag hoppas att ni alla får en bra dag, så hörs vi säkert imorgon igen! Ciao!
Bjuder på en gammal goding till bild. Tagen på min 18årsmiddag. :)

Det är klart att jag saknar en dag som förut

Ny dag nalkas och jag sitter i min morgonrock och väntar på att kaffet ska koka klart. Jag ska efter frukosten bege mig till Friskis för att träna med Johanna. Ska löpa lite och köra lite överkroppsmaskiner också tänkte jag. Enligt min sjukgymnast är jag LIKA STARK I BÅDA BENEN nu, vilken lycka! :) Det känns verkligen bra, och det är på något sätt som ett bevis på att jag kämpat hårt för att komma tillbaka och bli bra igen. Feels good!
Sådär nu var kaffet färdigt, bara låta det köras runt lite i kaffepressen så det blir så mkt smak som möjligt. Just det! Mamma ringde nyss, då hon insåg att hon är för dålig på att skriva sms, för när hon försöker skriver hon som om hon hade varit berusad. Hon ville iafl fråga mig om jag var intresserad av att göra citrusmarmelad tillsammans med henne, och jag sa att "ja, det kan jag tänka mig". Så ska dit sen och koka ihop lite marmelad, känns lite old fashioned?
Idag fyller min älskade Fredrik 20 år, så jag väckte honom med varm choklad, smörgåsar, ljus och paket. Det var mysigt, för det var första födelsedagen som vi har firat tillsammans i en och samma lägenhet. Utan några andra liksom. Så det var en speciell känsla. :) Han var så nyvaken och ruffsig när han öppnade upp sina ögon, samtidigt som jag - så fint jag kunde - sjöng "Ja må han leva...". Riktigt söt. :)
Nehe, nu kan jag inte sitta här och snacka mer, måste göra mig i ordning inför träningen. Hoppas ni alla får en trevlig dag och att ni hittar på någonting kul. Ciao!
En bild på födelsedagsbarnet dagen till ära. :)

Höstpromenad


Redo för utgång

Hejsan!
Snart är det dags att ta bussen bort till Johanna. Lite förfest där sen utgång är vad som händer för min del ikväll. Hoppas ni också hittar på någonting kul! Vi hörs imorgon igen. Ciao!

Jag hatar dig för det

Nu ska jag vara djup. Mitt hjärta värker efter det. Jag behöver uttrycka mig för att få ut det. Få ut all frustration, all bitterhet, allt du gjort mot mig. Den du gjort mig till. Stengjutit mig till nåt jävla monster. Jag hatar dig för det. Dum som jag är sitter jag och låter tårarna trilla nerför mina kinder, men vad ska jag göra? Det går inte att stoppa dem.

Ett sår inom mig är resultatet efter dessa år. Jag blir varken smartare eller mer förvirrad av att skriva av mig, det känns bara skönare för stunden. Jag hatar dig för det. Alla regler, all spänning, all känslokallhet och den likgiltighet du ställde inför oss. Ingen kärlek, passion eller värme. Du skapade dina stenfigurer i tron om att det skulle få dig att må bättre. Jag hatar dig för det. Du är som häxan i Narnia. Förtrollar alla de du föraktar eller blir osäker av till stenfigurer. Du stoppar tiden, låter alla andra anpassa sig efter dina regler och din värld. Det finns inget annat, och kommer heller aldrig att göra det.

Du kan låtsas att saker har förändrats, att du bryr dig. Men det som sårar mig mest är vetskapen om att du inte känner mig. Vad vet du om mig egentligen? Ingenting. Det värker, och kommer inte sluta nu heller. Det blir bara skönare för stunden. Jag hatar dig för det.

F R E D A G

God dag!
Har kommit hem från jobbet. Jag och Fredrik köpte hem lite Mc Donald's, enkelt och gott en fredagskväll som denna! Nu sitter jag och tittar runt lite på olika inredningsförslag på happyhomes.se. Man får mkt inspiration av att bara titta på de olika bilderna de har. Är så sugen på att börja göra om här hemma snart.. :)
Var ju på introduktion idag, det var jättekul! Tiden sprang iväg kändes det som, var mkt trevligt. :) Nu är det äntligen helg och den ska jag ikväll tillbringa tillsammans med min kära vän Sofie som har kommit hem över helgen från Gbg. Tror vi ska se film med Rille och Putte? Kul! :)
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll ni också, ciao!


Gårdagens shopping

Igår var jag ledig så jag gick en sväng på stan. Mitt främsta fynd var en höstjacka som jag faktiskt åkte till stan för att hitta. Dock var det dåligt med höstskor, tycker inte jag hittade nånting? Sedan köpte jag ett spa-set på Make up Store: En mud mask (öppnar upp porerna och renar), en salt polish (kroppspeeling) och en mineral facial mask ("förnyar", bidrar till cellförnyelsen.)
Produkterna från Make up Store
Jacka och halsduk från Bik Bok.
Efter besöket på stan tog jag bussen till Polishuset. Jag anmälde att min cykel har blivit stulen. Den försvann förra veckan i onsdags, så himla frustrerande. Speciellt när man är van att cykla till det mesta. Så nu känner jag mig nästan lite förlamad, eftersom jag antingen måste ta bussen, gå eller låna bilen. Mycket skönare att bara låsa upp cykeln, slänga sig upp på den daggblöta sadeln och sedan trampa iväg mot nya tider. Men men, hoppas de hittar den gamle skrutten. Annars får jag investera i en ny pärla. ;) Nehe, nu är det dags att ta BUSSEN till jobbet, ska på ny introduktion idag, spännande! Vi hörs i e.m. Ciao!

Lite nya grejer på sminkhyllan!

Parfym, "Amor amor" Fick den utav mamma o pappa nu när de kom hem från Rhodos.
Palette med ögonskuggor från H&M
Mascara 2000 calorie från Max Factor
Ska faktiskt till stan idag också, så risken finns ju att jag kommer hem med något mer. Vi hörs!

.

Ps: Jag ska lägga upp lite bilder från Cypern-resan snart, lovar!

En god vän går först, som finns vid din sida när sommar blir höst

Här kommer lite bilder från helgen då jag var i Växjö:
Hannis
Sofie och Hanna
Sofie på Grand Samarkand
Hanna i full fart med att pumpa upp luftmadrassen jag sov på
Middag
Chicken wrap :)
Bowling med Sofie, Hanna och Rille
:)
Hade en jättetrevlig helg med mina kära vänner, det kändes nästan lite sorgligt när jag skulle köra hem helt själv och veta att jag inte träffar dem på länge igen. Nu bor ju Sofie i Gbg och Hanna i Växjö, så man kan ju inte ringa för en spontanfika el liknande. Men däremot blir det ju mer intensivt och kul när man väl träffas. Hanna kommer t.ex. hem i helgen, och det är varmt välkommet. :)
Nu ska jag göra mig i ordning lite, sen ska jag hem till mami och papi för middag. De åkte till Rhodos veckan efter jag var på Cypern så var ett tag sedan man träffade dem. Ska även få reda på vad min cykel heter (vet inget mer än att den är röd), då den är stulen och jag måste ringa och anmäla det till polisen. Kul, *suck*... Bye!

En hälsning från Växjö!

Hallå!

Nu sitter jag i Hannas lägenhet här i Växjö. Kom till henne vid tolvtiden. Hon, jag och Sofie gick och åt på en pizzeria. Satt där säkert i tre timmar och bara snackade skit. Sedan bestämde vi oss för att leta upp Växjös omtalade köpcentrum "Grand Samarkand". Men mammas babyblå Fiat körde vi runt och lyckades till slut navigera oss till köpcentrumet. Det var stort och jättefint! Gick runt och tittade i olika affärer, tog en kaffe, satt och pratade ytterligare lite till...

Nu har jag och Hanna varit och handlat mat, vi ska äta chicken wrap. Sedan lite godis, cola och pringles, gott! Vid kl 21 ska jag, Hanna, Sofie och Rille gå och bowla. Det visade sig att Hanna bor granne med Växjös bowlinghall, nice eller?

En trevlig kväll önskar jag här ifrån Växjö!

Idag bär det av...

Idag bär det av mot Växjö! Jag ska som sagt träffa Hanna som nyss flyttat dit. Eventuellt är Sofie fortfarande kvar där, då hon har varit i Växjö några dagar nu. Efter en hel veckas jobb ska det bli kul att umgås och bara vara lite. :) Hoppas ni också får en trevlig helg!

Hanna, på min studentskiva.
Jag och Sofie, på Emmas avskedsfest i juni.

Friday

God kväll!
Nyss kommit hem från jobbet. Jobbade mellan 16-21, inte så många timmar men beror på att jag går introduktion på ett nytt ställe nu. Ska till ännu ett nytt ställe på måndag, så många nya ansikten och intryck, kul tycker jag! Innan jobbet har jag varit hemma och fixat, bl.a. diskat undan lite, tagit ut soporna, varit ute med Selma och begett mig till vårdcentralen. Nu ska jag snart gå och duscha och sedan gå och lägga mig. Läsa lite också, tror jag. För tillfället läser jag Viveca Stens "I grunden utan skuld". Det är en deckare! Jag har aldrig läst deckare innan eftersom jag är rätt så lättskrämd utav mig, så har inte vågat helt enkelt. Men så när vi var på Cypern så läste jag ur "Stulen barndom" (som var väldigt bra förresten), och då tog jag över Ellinors bok efter att hon var klar. Hon säger att den inte är så jätteläskig att man blir rädd, mer lite kuslig ibland. Hope she's right. El så är hon mkt modigare än jag, haha!
Imorgon ska jag ta bilen till Växjö för att hälsa på min kära, kära vän Hanna som för ett tag sen flyttade dit för att plugga till Socionom. Ska alltså dit och hälsa på för första gången, se hur hon har det. :) Har saknat henne väldigt mycket, så det ska bli kul att åka iväg på en liten minitripp.
God natt/ En trött Nicole

God smoothie på 5 minuter!

Här kommer ett recept på en fruktsmoothie som man kan göra om man är sugen på ett gott mellanmål. Självklart är det inte lika gott som en chokladbit, men en aning nyttigare och dessutom håller man sig pigg längre. Det blir inga snabba blodsockerfall. :)
Du behöver: Mjölk, frukt/bär (välj själv dina favoriter), nötter.
Jag skalade och hackade: En banan, tre plommon, en nektarin och en kiwi.
Använd sedan en stavmixer (en blender el matberedare går också bra) för att mosa frukten. Tillsätt därefter 1-2dl mjölk.
Hacka de nötter du har valt och häll sedan ner dem i skålen med frukten.
Kör lite med blendern så att nötterna finfördelas.
Nu är smoothien klar!
Detta recept räcker till två stora glas. Man kan välja vilken slags frukt, bär och nötter man vill, och om man är laktosintollerant är det bara att byta ut den vanliga mjölken till laktosfri mjölk. :)


-

En rädsla som sprider sig
Smärta, obehag
Sväljer oron som bubblar upp inom mig
Den finns inte, har inte rätten att infinna sig riktigt än
Jag är stark, jag har hela mitt liv framför mig
Jag är inte en sån person
Sådana personer är svaga, trötta och bleka
Sådana människor har inga ambitioner, drömmar eller mål
Förnekelse
Jag vet mycket väl
Men viljan att skjuta ifrån mig ovissheten,
är starkare än rädslan för vad som kommer visa sig

Rumpansikte

Nu är jag hemkommen från stan. Jag har varit på ansiktsbehandlingen. Det var så grymt skönt! Först rengjorde hon mitt ansikte med olika produkter. Därefter gjorde hon en djupverkande peeling, sedan lade hon en lermask och sist återfuktade hon mitt ansikte med olika krämer. Hon lade även en lätt mineralmake-up på mig som slutpolish. Det var så fruktansvärt skönt, och jag gick därifrån lite halvt vimmelkantig som man kan bli efter behandlingar. Fick med mig hem lite produkter som jag tyckte om extra mkt, dessa var;
Den gröna flaskan:
"Dual active remover"
Tar bort sminket på fem röda!
Den svarta flaskan:
"Skin serum"
Ett serum med ginkgo, bilboa och rosemary som gör huden larvit len - som en babyrumpa! Det känns verkligen hur härligt som helst. Detta serum tränger dessutom ner på djupet och återfuktar, 0.4mm ner i huden närmare bestämt! "Vanliga" krämer tränger endast ner 0.1mm i huden. Värt att tänka på!
Förutom själva behandlingen fick jag även ett medlemskort som gör att jag alltid har 5% på alla produkter. Jag fick ett "schema" där Annika skrev ner allt som hon använde på mig, så jag bara kan komma tillbaka och visa vilken produkt jag vill ha. Så slipper man glömma! Fick även inbjudan till deras kommande klubbkväll.
Åkte sedan förbi Netto och köpt lite nödvändiga saker såsom ägg, hundmat och grönsaker. Inte lika roligt att införskaffa, men som sagt; nödvändigt! Mitt ibland allt vardagskonsumerande hittade jag denna vackra skapelse:
45kr på Netto!
Tänk dig en rabarberpaj med hallon :)

The stars are blazing like rebel diamonds

God morgon!

Sitter och äter Pågens limpa och dricker kaffe, redo för en ny dag på jobbet! Har jobbat sedan igår eftermiddags, och går av idag vid 10.00, så är inget jättepass för mig idag. Har sovit förvånansvärt bra, inget larm som gått, har inte vaknat upp av mig själv heller. Så jag känner mig faktiskt mer eller mindre utvilad. :)

Efter jobbet ska jag hem och ta det lite lugnt ett par timmar. Ta ut Selma, vila, titta på tv. Sedan ska jag till Make Up Store för att göra den där ansiktsbehandlingen som jag egentligen skulle ha gjort i slutet av augusti. Det ska bli skönt och min hy behöver VERKLIGEN det för tillfället. Vet inte vad det var med Cypern och dess luft/vatten (?) men fick inte jättebra hy där nere alltså. Så jag hoppas att Annika på Make Up Store kommer att kunna göra underverk för mig och mitt ansikte. ;)

Ska även träffa min vän Louise idag, får se vad vi hittar på. Har inte träffat henne sen innan jag åkte till Cypern, så det finns mkt att prata om. :)

Nehe dags att börja arbeta! Ciao!

Kvällstankar

God kväll!

Som vissa kanske har räknat ut så är jag hemkommen från Cypern, kom hem i fredags. Jag hade en helt förträfflig vecka tillsammans med tre härliga tjejer. Det var 30 grader varmt och sol varje dag, vilket innebar stek och bad i sin tur. Vi köpte oss alla fyra varsin badmadrass som vi flöt omkring på i havet; först paddlade vi ut så långt vi förmådde oss, och lät sedan vågorna dra oss iland igen. Mysigt. :)

Något annat som kanske inte har undgått er (med tanke på mitt förrförra inlägg) är att jag har skaffat mig en tatuering. "Sempre Insieme" pryder numera nedre delen av min nacke och jag måste säga att jag tycker om den så mycket! Efter att jag hade gjort den var jag rädd att jag inte skulle se den så mycket, men i vårt badrum har vi en flyttbar spegel ovanför toaletten och en helt vanlig spegel ovanför handfatet. Så om man vrider den flyttbara spegeln på rätt sätt mot den ovanför handfatet kan man utan några som helst problem se sig själv bakifrån, vilket ju betyder att jag kan se min tatuering! Glad glad glad.

Vet inte om detta låter töntigt, och vet inte varför jag skriver det här, men är faktiskt kärare än någonsin just, precis nu! Känner att jag har så mycket att vara glad över just nu. Jag har slutat skolan, jag börjar bli helt bra i mitt knä, jag har ett arbete att gå till, jag har underbara vänner, en världsbäst pojkvän och en finfin hund. Alla dessa olika beståndsdelar i mitt liv gör mig just nu till en väldigt lycklig och tacksam människa. Jag tror jag har börjat förstå vad det är som verkligen betyder något. Är det att ha nya, dyra prylar, eller är det att känna att man har något tryggt att komma hem till? Vad är viktigast; en ny Iphone/HTC, eller en person man kan vara sig själv med och ändå bli så jävla älskad? Jag vet, det är uppenbart vilket som är viktigast när jag lägger fram det såhär, men ni förstår ändå poängen va? Visst, jag skulle inte tacka nej till den människa som erbjöd sig ge sin Iphone/HTC till mig. Nej, jag skulle bli skitglad, tacka och ta emot! (Och säkert skryta om det också för den delen.) Det kan jag inte säga något annat om. Men det jag vill pointera är att jag inte skulle finna någon långsiktig lycka i att få något sådant, snarare ett mer kortsiktigt lyckorus som innfinner sig en kort tid efter att det sker.

Kärlek till vänner, familj och djur är något helt annat. Tillit, trygghet och att dela lycka med en annan person måste ju vara något av det bästa som finns. Det är det som gör mig så sjukt, sjukt, sjukt tacksam.

Vilket djupt inlägg detta blev, men kände verkligen för att skriva av mig lite. Hoppas att ni förstår och kan känna igen er lite i mina tankegångar. God kväll! <3

Det är söndag hos oss

Någon är trött :)

Med hjärtat i halsgropen


-

Idag åker vi! Från och med idag är det en vecka bestående av sol och bad som gäller!! :) Ciao!

There ain't nobody who can comfort me

Hejsan!
Idag är det dagen innan vi åker iväg!! Sjukt! Vi bokade så himla längesen, och nu är det redan DAGEN INNAN VI ÅKER! Wonderful. :) Jag har redan tagit fram saker som ska packas med, såsom solkräm, bikinis och tidningar. Har gjort en packningslista också för att få översikt på vad jag ska ta med mig.
H o p p a s  a l l t  f å r  p l a t s  i  r e s v ä s k a n  b a r a . Får köra på knepet och ta bort 60% av det jag tänkt ta med mig så blir det nog bra. :)
Vet ni vad som är så kul? Jag satt och åt frukost hade jag på kanal 4 och då var det vädret. Jag tänkte "Näe vilket tråkigt väder, det är verkligen höst nu!" MEN så kom jag på att jag behöver inte titta på vädret, eller bekymra mig över hur vädret ser ut för den delen heller, för imorgon är det au revoir till Sverige och bonjour till Cypern. Hihihi.
Jag har ju nyligen skaffat nytt pass, och tänkte visa hur det blev. Jag tycker att det blev bättre än mitt förra pass, är nöjd. Dock tycker jag det ser ut som att mitt högra (från åskådarens perspektiv) är osminkat? Haha! Det vänstra är liksom lite svartare.. ;)

RSS 2.0