Hej och god morgon!

Dricker kaffe, ska snart klä på mig och ta ut Selma. Börjar redan vid klockan 07.00 idag, det är rätt tidigt alltså! Jag vet inte om jag har berättat det, men jag jobbar numera som dagisfröken ett tag framöver. Vet inte hur länge än, men förhoppningsvis får jag förlängt efter nästa fredag. Man får se. :)
Idag är jag glad, det gör inget att det är tidigt och att jag har sådär morgon-ont-i-halsen. För idag åker jag iväg till Gbg och hälsar på Sofie. Det ska bli så himla kul. Hon flyttade dit i januari och jag har inte varit där och hälsat på än, det är ju egentligen sjukt! Dock hade jag ju inte särskilt stora möjligheter att åka och hälsa på henne då jag gick i skolan, hade inte så mkt pengar då. Men nu när jag jobbar ska jag alltså resa iväg, och det ska bli så himla skönt!
Hoppas att ni andra också får en bra helg, jag uppdaterar så fort jag kan igen, ciao!
Sofie i Malmö

.

Har lust att skriva av mig. Vill inte be om lov, glida medströms och hålla med. Struntar i vem som ger mig tillåtelse, åt vilket håll strömmen leder och jag bryr mig inte ett dugg om vad andra tycker. Man måste leva sitt eget liv. Skapa det man gör. Ska man sitta gammal och grå och tänka att jag var i alla fall en drottning när jag var ung? Jag satte de andra på plats, jag lät ingen annan stjäla min tron, eftersom jag vaktade den så hårt jag kunde. Tog till alla medel, lemlestade den som utmanade mig. Nej. Jag är ingen drottning. Kommer aldrig att vara det heller. Jag letar efter det som är äkta, det som känns. Djupt ända in i hjärtat. Det som får mig att skratta, det som får mig att sätta mobilen på ljudlös. Stanna tiden, stanna upp, lev i detta ögonblick just nu. Låt blodet i våra ådror förbli stilla en stund, känn efter. Lev just nu. Alla jävla drottningar kan gott sitta där på sin tron, men vad de inte kommer att inse förrän det är för sent är att de är ensamma. Ingen jävel bryr sig om en glåmig drottning när hon blivit rynkig och grå. Ingen kommer att buga och lyda order. För de har skapat sina egna liv, utifrån sina egna villkor. Ge och ta. Inte bara ta.

Helgen som har passerat

Hej kära vänner!
Vart lite lugnt här på bloggen ett tag, hoppas att det inte gör så mycket. Helgen har varit jätteskön. I fredags var jag barnvakt åt Fredriks småsyskon Hanna och Wilhelm i Oskarshamn. Vi gick ut med Selma, lekte på lekplatsen, hade "pyjamasparty", hade skattjakt och tittade på Idol. Båda två somnade tvärt runt 9-snåret, så söta. :)
Igår kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde tänkte jag säga, men jag var och tränade sedan var det en sån där jätterolig tvätt- och städdag. Kvällen var roligare då Sofie kom över hit på lite kvällsmys. Vi snackade om det mesta, och när klockan hade blivit mycket cyklade hon hem till sig.
Idag har jag och Selma varit ute på långpromenad. Vi har varit på Skälby också. Sjukt fint väder, bättre höst kan jag faktiskt inte komma ihåg att vi har haft? Det får gärna vara såhär ett tag nu, inte mig emot. :)
Ska snart bada Selma och sedan äta lite "lunch". Eventuellt åka till gymmet och hoppa upp på löpbandet ett tag, vi får se. Hoppas ni också har en bra helg, ciao!

Längtan mot varmare breddgrader

För några dagar sedan kom min vän Louise hem till mig. Vi åt äppelpaj och kladdkakekex, och drömde oss bort mot varmare breddgrader. Vi tittade i resebroschyrer, tidningar och sökte på internet. Lagom sugna är vi på att åka iväg. Dock var det inte bara jag och Louise som var sugna på att resa och upptäcka nya saker, Selma låg vid Louise rumpa och läste om lite olika resor till Asien m.m. (Det ska väl kanske tilläggas att det var jag som lade dit tidningen, men äh. ;)

Mycket vill ha mer

God dag!
Varit ute på promenad med hunden, höstlöven har börjat falla och har färgat marken i gulröda nyanser. Det är faktiskt rätt mysigt. :) Ska strax göra i ordning någon form av lunch för att sedan bege mig till jobbet. Annars är det inte så mycket som har hänt eller kommer hända, det är en rätt vanlig dag idag.
Ha det bra amigos, ciao!

Sha sha bloggen

Kom hem för ett tag sen, har jobbat ikväll ju. Lafredden var snäll och hämtade mig, så jag slapp ta bussen hem nu när det är så mörkt om kvällarna. Fick en överrasning när jag kom hem då både Emma, Sofie och Hanna ringde mig på Skype - samtidigt! Det stod "konferenssamtal" och jag tryckte på svara, och rätt som det var hördes det några välbekanta röster. Kul! Tror de försökte koppla in Ellinor också, men vet inte om hon var online.
Anyway, har precis duschat. Det var nice. Är la snart dags att krypa till kojs, då jag är rätt medtagen. Tror det måste hänga kvar sen i helgen då vi knappt sov någonting, och det dessutom blev en rätt ordentlig fylla. Sedan sov jag inte så jättebra igår natt när jag jobbade jour. Max tre timmar? Så, det kanske inte är så konstigt att jag är trött trots allt? Blir typ rädd så fort jag blir trött att jag har blivit en utbränd och stressad människa som inte klarar av någon form av samhällsstress utan att springa rakt in i väggen. Men det är ingen fara med mig. Mår bra, men jag har toppar och dalar. Ibland är det jobbigt, men oftast är det väldigt bra. Jag är sådan, behöver tänka, bekymra mig, väga för- och nackdelar mot varandra, för att sedan strunta i det jag egentligen har tänkt igenom och bara göra det som magkänslan säger åt mig att göra. Det är så jag fungerar.
Okej, varför eskalerar alla mina inlägg och blir helt dramatiska och självanalyserande varje gång jag försöker mig på att skriva ett helt vanligt blogginlägg? Haha, skit samma, det är ju det jag tänker som jag skriver ner, och det är väl därför ni sitter här och läser det. För att ni vill läsa det jag tänker, eller nåt!?
Nehe, hoppas ni alla får en skön natts sömn, för det ska jag verkligen se till att ha, ciao!
Hanna, Sofie, Ellinor och Emma; vi som försökte ha ett Skype-samtal med varandra. ;) 
Helgen då vi var i Malmö.

Hehe

Varit och tränat med Julia och Johanna, nu kommit hem och gjort spagetti med köttfärssås till ett helt kollektiv. (Skall dock inte bjuda hem ett helt kollektiv, det ska bli infrysta matlådor istället..) Nu dricker jag kaffe och äter en bit choklad, en väldigt bra kombination. Ska nog vila lite innan jag börjar göra mig i ordning inför jobb. Ha en bra dag alla, ciao!

You give love a bad name

Jag känner inte längre det som borde finnas där, utan känner mer utav det som inte finns där. En längtan, till så mycket annat. Är det en längtan som skapar möjligheter, eller en längtan som binder mig fast i mig själv?
Ingen aning. Jag är glad, idag. Imorgon? Jag vet inte. Är det det vi lever för, vi ynkliga människor? Att vakna upp och eventuellt känna oss glada? Det är svårt att börja skriva utan att fortsätta, måste liksom få ur mig det. Tankar väller ur mig, skönt. Är det destruktivt att vara en så tankfull person? Är det något som i längden kommer förstöra mig? Inte nödvändigtvis, men möjligt.


Lördags i bilder

Hejsan!
Nu är det måndag igen och helgen har redan passerat. Tiden går fort när man har roligt, som man brukar säga! I fredags firade vi mamma som fyllde år. Vi åt god mat, drack drinkar och hade det trevligt. I lördags hade Fredrik och hans syssling en gemensam 20årsfest. Här kommer lite bilder ifrån kvällen:
Danne, Mattias och Fredrik
Dags för paketöppning!
Jag och Selmis var såklart på plats
Lotta :)
En öl i ena handen, en grogg i den andra
Selma och Fredrik
Fredrik fick en "Willy exerciser" utav Mattias, som inte visste att det var en släktfest, haha!
Alfred blev erbjuden öl, men tackade artigt nej.
Lukas :)
Katarina :)
Mattias tog en massa bilder på mig när jag var "arg" ;)
Här: arg
Lite argare..
SKITARG!
Och nu vart jag tydligen glad igen...
Jag och larven Kjelle :)
Puss
Danne är så sjukt glad på varje bild
Kjelle stormtrivs
Mattias, Fredrik och Kjelle
:)
Mattias och jag
Fredrik, Anna, Mattias, jag, Alfred och Lukas :)
Barnen började dansa
Dags för en födelsedagsshot!
Smakade gott...eller?
Dags för nån slags pingisdans?
:)
Fredrik, Mattias och Martina
Mattias
Pojkarna började dansa, Alfred står i hörnet och klappar i takt?
Puss :)
Mattias, jag och Lotta :)
Fredrik lyssnade på tjejens bebismage.
:)
Selmis var med ända in på småtimmarna
Dagen efter....
Dagen efter....
Efter släktfesten i herrgården åkte vi in till La Scala och festade lite där. En mkt lyckad kväll. När stället stängde gick vi och åt fyllemat, muchos godos. Därefter tog vi taxi tillbaka till Änghorva där jag, Fredrik, Danne, Mattias och Lukas skulle sova. Det var kul, tror vi inte somnade förrän fem eller nåt? Skrattade tills jag inte orkade vara vaken längre. Dagen efter åkte vi och åt frukost på Sibylla, har aldrig smakat godare. Sedan fick jag faktiskt möjligheten att få rida på Anna Odéhns häst Max, självklart tog jag chansen. Det var verkligen jättekul, längesen jag satt på en häst. Dock ska vi inte tala om träningsvärken jag har idag, den heter duga skulle jag vilja säga. Avslutningsvis skulle jag bara vilja säga tack för en trevlig helg till alla inblandade! :)

RSS 2.0