Hola otra vez!

Kom precis hem från friskis nu. Har tränat igenom hela kroppen, vilket kändes väldigt skönt efter gårdagens frosseri i både pizza och pringles. Ikväll ska jag och pojken min hitta på något trevligt. Vet inte vad än, men det blir mysigt i vilket fall som helst. :)
Nu väntar duschen! Bye!

Ta mitt skimmer för jag brinner

Denna helg har varit helt underbar och jag har njutit varenda sekund utav den. I fredags var det Strand och Daniel Adams-Ray som gällde. Först satt jag, Sofia och Hanna hemma hos Hanna och drack lite vin och åt snacks, och efter åtta blev vi skjutsade till bussen som skulle komma vid halv nio. Väl vid Strand träffade vi Amanda och hennes pojkvän och Tobias.
Och hur kvällen var? Den var helt fucking amazing! Så sjukt bra Daniel Adams-Ray var live går inte att beskriva här med ord på en blogg, utan det måste verkligen upplevas! Var och såg Petter i juni på Vallen, och det var inte hälften så bra som Daniel Adams-Ray. (Och då gillar jag Petter väldigt mkt.) Han skulle visst spela på Emmabodafestivalen igår också, så vissa utav er kanske såg honom då?
Igår var det en slappdag, och den bestod av slöande och onyttig-mat-ätande. När vi vaknade gjorde jag pannkakor med smält choklad, det var populärt! Vid kl 15 kom min yngre bror hit för att umgås lite. Vi tittade på TV och fikade lite. (Ännu mer onyttigt ätande.)
På kvällen åkte vi och beställde pizza och köpte Pringles, Riesen och Cola. Min bror köpte Dr Pepper. Det hade jag aldrig smakat tidigare, men det smakar som viol! Tyckte dock inte att det passade särskilt bra som smak i en läskdryck.
Efter ännu mer ätande och tv-tittande slutade kvällen med att jag somnade på soffan och min bror satt på datorn och spelade. Väcktes för ca en timme sedan av att han sa att han skulle gå, han skulle till stan med mamma för att handla kläder. Han sa att han tyckte att det hade varit väldigt trevligt, och det får jag hoppas på. Känns ju inte jättetrevligt när jag somnar överallt. Men man får ju ha i beräkningarna att jag faktiskt hade stått och skrikit och sjungit med i Daniel Adams-Rays texter föregående kväll, och min bror, ja, han är quite understanding! Which is good...
Så ja, en väldigt skön och rolig helg hittills! Idag tänkte jag träna lite, och sedan får vi se vad som händer. Hörs, bye!

Nya bilder

Jag vet att jag inte direkt lägger upp några nya bilder för tillfället, and that sucks! Tanken är att lägga in en massa bilder från kameran som jag tagit i sommar, så att jag kan uppdatera er litegrann. Det kommer, det kommer, be patient!
Nehe, annars då? Ja jag vet inte, känner mig typ...vemodig idag? Inte ledsen, inte glad. Bara en jobbig känsla. Hoppas den förändras så fort jag kommer till jobbet, brukar den göra.
Nu ska jag rasta vovven, ciao!

To do, to do

Hellu! :)
Idag har jag jobbat mellan kl 9-14, endast fem timmar! Jag som har börjat vänja mig vid 13- och 24timmarspass! Jag trivs väldigt bra på jobbet, så när man går ett så kort pass känns det som att jag hade kunnat gå hem vid 21 istället.
Men tack vare att jag slutade tidigt idag har jag hunnit med rätt mkt. När jag kom hem tog jag och Selmis en liten runda till Netto för att köpa hundmat. Jag cyklade, och Selma sprang bredvid. Trots att hon är en liten vovve behöver hon sin dagliga motion ändå.
Jag har kollat upp hur högt mitt medelsnittliga betyg ligger på, vet inte om det är högt, men tror inte det är särskilt lågt heller? Tror jag ska besöka Kunskapsnavet någon dag framöver för att ta reda på lite saker och få lite vägledning. Min kompis som var där i våras sa att det kändes som en sten som föll från hjärtat när hon hade varit där. Den känslan är ju inte helt fel, så låter ju rätt gutt att gå dit.
Jag har även börjat att uppdatera mitt CV litegrann. Inte för att jag behöver byta jobb, utan för att jag har insett att det var ett tag sedan jag såg över det och ändrade saker som inte stämmer längre. Det är alltid bra att ha en färskt CV om det någon gång skulle behövas, jauu. :)
Igår var jag och gymmade, tränade igenom hela kroppen styrkemässigt och körde även lite kondis på Cross trainern i 10 min. Men det betraktar jag nästan mer som uppvärmning. Funderar på att cykla dit snart och köra ett riktigt konditionspass och lite mage. För eftersom jag måste åka dit regelbundet för att träna mitt knä som jag har opererat hinner jag inte alltid med att träna andra delar av kroppen som jag är van att inkludera i mina träningspass.
För knäövningarna tar ju så jäkla lång tid. Det är tråkigt med benövningar! Det är så mkt roligare att träna överkroppen, har jag och min vän Ellinor konstaterat. Fasta armar och en snygg mage är så mkt roligare än att träna vader med hjälp av tåhävningar. I och för sig tränar man ju oftast rumpan i samtliga benövningar, men ja, ni förstår vad jag menar. Lite drygt! Så därför tänkte jag att jag kunde ta tillfället i akt och träna lite kondis/mage idag, och sedan åka till gymmet imorgon på morgonen och träna ben/rumpa.
Låter bra va?
Ni får ha det så himla bra alla sötnosar. Vi hörs!
Biff elle?

Stressen som infinner sig en ledig dag

Hola española!
Efter en helg med mycket jobb är jag idag ledig, vilket innebär att jag är fri att jag precis vad jag vill. Fri att göra precis vad jag vill. Vad innebär det egentligen? Jag vet att jag kan fortsätta att sova och ligga kvar i sängen om jag skulle känna för det. Jag kan åka till stranden och sola och bada. Jag kan träffa mina kompisar, och så vidare...
Men på något konstigt vis är det alltid en viss stress som infinner sig de dagar jag är ledig. (Inte alltid, men ibland.) En stress som säger att jag måste hinna göra så mkt som möjligt under denna lediga dag. Göra saker som jag inte hinner göra annars, när jag jobbar.
Men med närmare eftertanke tror jag att man låser sig fast vid den tanken och detta iver inför att fylla ens lediga dag med en massa aktiviteter att man faktiskt glömmer bort att vara det man faktiskt är; ledig.
Så vad jag försöker säga med detta inlägg är att jag tror att jag behöver lära mig att koppla av bättre de dagar då jag faktiskt är ledig. Men jag är inte bättre än någon annan, idag ska jag:
- Bära ner saker i källarförrådet
- Leta reda på en räkning Fredrik har lyckats slarva bort
- Lägga in mina tvättade och färdigvikta kläder i garderoben
- Lämna mina kryckor jag inte behöver längre tillbaka till sjukhuset
- Träna med Ellinor
- Träffa Sofie och Hanna
- Diska, äta lunch
OCH ja, jag orkar inte skriva mer... Blö.

Sugen...

Sugen på att göra något kul med mitt hår. Som det ser ut just nu så är det bara blont och tråkigt. Ingen speciell frisyr. Jag har klippt och slingat mig själv hela detta året eftersom min budget inte har inneburit möjligheten att kunna springa till frisören titt som tätt. Varken titt eller tätt om jag ska vara ärlig.
Men nu, nu är jag verkligen sugen på att få i ordning på min kalufs igen, tycker det är så kul att göra i ordning håret. Jag har tittat lite på bilder och jag tycker att de ggr jag har känt mig mest nöjd med mitt hår är då jag klippte en kort, pageliknande frisyr med möjligheten att bygga upp mycket volym, och när jag hade blonda mixat med bruna slingor i håret.
Såhär såg de olika frisyrerna ut:
Kortklippt, våren 2010
Relativt långt hår med blonda och bruna slingor, vintern 2009/10.
Jag får fundera lite ytterligare, det kanske blir en kombination av dem båda; kortklippt med blonda och bruna slingor?

Spöken?!

Jag vet inte om jag är särskilt vidskeplig eller spök-troende, men jag har under de senaste åren på ett eller annat
sätt börjat komma fram till att det måste finnas någonting i form av någon slags ande när man väl dör. Detta grundar jag främst på att jag har upplevt olika saker (alltifrån att tv- och cdapparater har satts på och höjt/sänkt volymen, dimmern har gått upp och ner m.m.) men även att folk i min närvaro har upplevt saker som ansetts "övernaturliga".
På mitt jobb finns det skillda åsikter angående om det finns något övernaturligt där, eller inte. Jag har valt att inte hetsa upp mig i onödan förrän jag själv verkligen upplever någonting, och inatt, ja, då fick jag verkligen uppleva något...
Vill inte skriva för detaljrikt eftersom jag inte har den rätten att yttra mig om de boende offentligt för de som inte jobbar på min arbetsplats. Men jag kan väl rent sammanfattningsvis säga såhär att jag satte igång ett larm på kvällen som avlöstes senare under kvällen. När det pep återställde jag det, gick in och tittade till den boende och därefter gick jag tillbaks till tvn. På morgonen när jag vaknade och var inne i den boendes rum tänkte jag "vad konstigt att inte larmet går". Då jag närmade mig larmet såg jag att kontakten var urdragen. Jag hade inte dragit ut den, det är jag 110% säker på, och eftersom larmet hade gått kvällen innan fungerade det ju då.
Detta var inte allt. När jag gick in till en annan boende för att ge denne frukost gick plötsligt larmet. Det var den tidigare boendens larm som gick. När jag väl gick in för att titta till honom/henne låg denne och sov djupt. Stillsamt och fridfullt. Inte en chans i världen att larmet avlöstes av dess naturliga orsaker. Den boende sov ju.
Så, ja... Jag har upplevt lite saker inatt/imorse som gör att jag måste tro på spöken. Eftersom det inte finns någon logisk förklaring till det som skett kan jag ju inte göra annat än att säga att det har och göra med någonting onaturligt. För det är ju onaturligt. Blir nästan lite knas i huvudet när jag sitter här och verkligen vill göra allt för att reda ut det, hitta en logisk förklaring att "just det, jag glömde sätta i kontakten." Men det är ju OMÖJLIGT eftersom larmet faktiskt gick två ggr igår kväll. Omöjligt. Aaahh!
Om det är någon läsare som läser detta och själv har upplevt något onaturligt vore jag glad om han eller hon delade med sig utav det. För trots att jag är en aning skrämd tycker jag det är intressant. En form av skräckblandad förtjusning liksom.
Jaja, nog snackat. Ha det bra, vi hörs snart igen!


En ny start

Helt plötsligt blev jag sugen på att börja skriva blogg igen, och eftersom jag redan har en blogg som jag har hållt vid liv ett bra tag tänkte jag sätta igång med att skriva här igen.

Mycket har förändrats sedan sist jag skrev. Då var det vinter, jag längtade som aldrig förr till studenten och jag var allmänt trött på gymnasiet. Jag bodde fortfarande hemma hos mina föräldrar. Jag drev ett företag, Made With Love UF, som gick ut på att sälja smycken. Jag jobbade fortfarande kvar på Le Croissant. Jag hade två knän som var oskadda.
Nu är det högsommar, tog studenten för en dryg månad sedan och bor i lägenhet med hund och pojkvän. Jag har lagt ner företaget, men inte slutat med företagandet. Jag jobbar numera på ett gruppboende för förståndshandikappade. Och mitt vänstra knä är quite destroyed. (But been repaired.) Jag spelade rugby i vintras och då gick mitt korsband av i en närkamp. Efter detta har jag opererats och gått hos sjukgymnasten. Nu i sommar när min sjukgymnast har semester tränar jag upp mitt knä (och resten av kroppen) på Friskis. Jag laddar inför Napa, dit jag och tre andra partysugna tjejer ska åka i början av september.
Det var väl en liten sum-up om min livssituation för tillfället. Om det finns fler frågetecken som behövs rätas ut är det bara att fråga på. Nu måste jag byta om och göra mig i ordning, jag börjar nämligen jobba om en och en halv timme.
Ciao!

RSS 2.0