Det är en saga i sig att vi funnit varann

Dags att åka till ikke minsann! För er som inte vet vad ikke är för något, så är det ju IKEA jag pratar om (såklart?). Egentligen hade jag tänkt att ladda upp alla bilder från i helgen och plugga lite och andra små grejer, men det hela började med att Maria skrev till mig på Facebook. Såhär såg det ut:

Maria: Hej Nicole!

Jag: Hejsan!

M: Vad gör du för något?

J: Inget speciellt, tänkte uppdatera min blogg lite och sen plugga inför ett prov jag har imorgon. Har massor att göra!

M: Okej, jobbigt! Du har inte lust att följa med till IKEA då?

J: JAG KOMMER SNART!

Hahaha, så från att säga att jag har "jättemycket" att göra, så är jag så billig att jag säger att jag följer med till IKEA utan tvekan. Men det är ju faktiskt IKEA vi pratar om, och det är inte något man säger nej till (trots att jag var där igår haha.)

Så snart bär det iväg till ikke, kul jao! Men vet ni vad som är snäppet roligare? Jo, det är såhär att jag loggade in på mitt internetkonto och skådade att jag har 1000 kr mer på kontot än vad jag expected! Trodde att jag max skulle få halva studiebidraget denna månad, eftersom man inte går i skolan hela juni ut. Men så var det icke, och det kommer jag att vara evigt tacksam för! (IKEA också, förmodligen.)

Ha det så bra, jag LOVAR att lägga upp bilder senare, ihih.

En dag som denna ler du mot främmande människor

Hejsan!

Så har ännu en helg gått, jag hoppas din har varit lika bra som min har varit. Fredag tills igår tillbringades i Oskarshamn där det hände lite allt möjligt. På fredagen gjorde vi inte så väldigt mycket, tittade på en film och tog det lugnt. På lördagen slingade jag håret samtidigt som Fredrik vaxade bilen.

När jag hade slingat klart mig klippte jag håret på Fredriks lillebror Vilhelm och skapade en blogg åt Martina (Fredriks mamma). Efter det åkte jag, Martina och Hanna (Fredriks syster) till Oskarshamns marknad. Jag hittade inget speciellt, men det var mysigt att bara gå omkring lite.

När vi kom hem så åkte jag och Fredrik iväg på en liten tur. Vi tittade på "Gök-Ida"-huset, som är ett spökhus. Usch! Vi hade egentligen tänkt titta på det dagen innan, men jag vågade inte hihi. Därefter åkte vi hem och började göra oss i ordning. Fredrik blandade mig drinkar och sedan bar det iväg. Vi åkte till någon hemmafest i Mösterås, som visade sig bli rätt trevlig. :) Han som bodde där hade lite roliga djur, en papegoja som pep galet högt och bet en kille som ville "klappa" fågeln, och en hund som klämde fast med tassarna på ens ben för att sedan börja jucka mot en hejdlöst. Haha, galna djur som sagt.

Vaknade igår, bakis och trött. Men ingen vila, nej. Vi åkte hit till Kalmar för att äta lite på IKEA och skjutsa Maria till jobbet, sedan åkte jag och Fredrik hem hit till mig och vilade lite. Sedan duschade jag, och därefter var det dags att åka in till Stadsparken för att titta på alla fina människor som hade bal igår. :) Lägger upp lite bilder på det senare! :)

På kvällen var jag och Fredrik hemma hos Maria och Alexander. Vi åt lövbiff, klyftpotatis och café de paris (nåt smör), och sedan jordgubbar med glass som efterrätt! LOVE strawberries, jao! :)

Nu måste jag skynda mig kom jag på, jag måste gå till bussen om tjugo minuter och här ligger jag i sängen i morgonrock och har inte ens borstat tänderna eller någonting. Hurry hurry!

Lägger upp bilder och sånt där senare idag, ha en bra dag och glöm inte bort att le mot främmande människor! :)

För hennes kärlek är smidig, inte en dag för tidig

God dag allesammans!

Kom nyss hem från Öland efter att ha varit på farfars begravning. Den var väldigt fin, och jag grät en liten skvätt, men nu känns det bra igen. Han mådde inte bra, och han har längtat efter farmor i snart fem år, så det känns skönt att han har fått komma upp till henne igen. :)

Jag börjar bli lite smått nervös nu, för snart ska jag iväg och prooovjobba. Nervigt! Men det värsta som kan hända är ju att jag gör fel, och det är ju faktiskt tillåtet när man är ny och jobbar FÖR FÖRSTA GÅNGEN. Åh, pirrigt! Längesen jag kände den här känslan, har ju haft samma jobb i två och ett halvt år nu. Hihi... Spännande!

Efter jobbet ska jag eventuellt hem till Hanna för en liten fredagsfika och uppdate med vännerna, och sedan ska jag hem för att slinga mitt hår. Det blir ingen utgång för min del, men imorgon är risken desto större!

Ha en bra fredag, och sup inte bort allt förstånd. ;)





Lite gladis-bilder från Spanien. :)

Här kommer våren, det har jag lärt mig

Hejsan!

Har nyss kommit hem från friskis och berga centrum där jag köpte slingmedel. Nu sitter jag och Fredrik här och utövar huvudmassage på varandra. Jag har nämligen köpt en sån där massagegrej för huvudet, som ser ut som en spindel (visp enligt fredrik). Det är ju så sjukt skönt! Jag somnar nästan när någon annan gör det på mig, det är inte alls lika skönt när man gör det på sig själv.

Nu är det snart dags att gå och lägga sig, imorgon väntar en lång dag med begravning, eventuellt skola, provjobb på Le Croissant och fika hemma hos Hanna med Emma och Sofie. Muy divertido! :)

Ha en trevlig kväll! Ciaoo!

I think I should know how to make love to something innocent.

Nu har jag varit och klippt mig, det var fina Amelie på Thomelius som klippte mig. Jag är jättenöjd! :)


De hade mycket att säga, men vad var det de sa.

God kväll!

Tänkte ge er ett boktips såhär på kvällskvisten. Vi har en skoluppgift i naturkunskapen som ska vara inlämnad nästa torsdag. Det vi ska göra är att utifrån en frågeställning skriva ett arbete som antingen bekräftar eller motsäger frågeställningen. Jag är inte helt 100 % på hur min frågeställning ska lyda, men jag vet att jag vill att den ska ha något med kost eller motion att göra.

Så idag efter skolan gick jag till biblioteket för att få lite inspiration. Jag fick hjälp av en jättetrevlig biblotikarie som gav mig en massa tips. Bland många olika (lånade sex olika till slut) böcker så lånade jag denna:

"Smala människors sju hemligheter"
Av: Vikki Hansen & Shawn Goodman

Jag började läsa lite smått i de olika böckerna direkt när jag kom hem, men det var bara denna bok som jag verkligen fastnade för! Det finns sju olika "teman" i boken, som då är de sju olika hemligheterna. Det handlar om att endast äta när man känner fysisk hunger, alltså att inte äta innan man blivit hungrig för att förebygga det.

Grundtanken är att man ska njuta av all mat, den mat man tycker bäst om, och äta tills man känner sig tillfredsställd - inte proppmätt.

Jag började som sagt läsa den i eftermiddags och jag har redan hunnit halvvägs i den 318 sidor långa boken! Den tilltalar mig verkligen, eftersom det inte är någon bantings- eller dietbok, utan bara en beskrivning av en livsstil, som beskriver hur vår kropp är skapad för att fungera.

Jag rekommenderar verkligen alla att läsa denna bok, den är väldigt bra och det är alltså inte tal om någon "rasa-i-vikt-filosofi". Läs, läs, läs! :)


Det hörs en röst som är saknad, det bultar till i ett flämtande hjärta.

God morgon!

Har ni sovit gott? Jag har sovit kanon, trots att jag har börjat inbilla mig att spöken finns. Det är sjukt jobbigt, varje gång jag sluter ögonen blir jag paranoid och inbillar mig själv att det står nån vid sängkanten. Det gör det aldrig. Men det kanske är för att jag är så sjukt rädd. Vet ärligt talat inte vad jag skulle göra om det verkligen stod någon där. Usch, vill inte tänka på det.

Nu ska jag gå och klä på mig och sedan åka till skolan. Vi har engelska nu direkt på morgonen, och efter lunch har vi franska. Jag fick reda på att vi har nationellt prov i franska nästa onsdag. Kul att jag får ta del av sådan information. Känns bra!

Ha en bra daaog! :)


Vad kul att det gick vägen, du som varit så benägen, men vem är det som du tävlar mot.

Ibland känns det för jäkla tråkigt att ta sig till gymmet för att träna, när man vet att man kan stanna hemma och titta på TV eller äta en liten muffins om man vill. Eller ja, jag får den känslan ibland i alla fall.

Då tycker jag det underlättar att ha på sig roliga träningskläder, för om man känner sig snygg och fräsch (se: innan träningen) så blir det faktiskt roligare att träna! Så investera i ett par snygga träningsbyxor, en rolig t-shirt eller ett snyggt boxningslinne, så blir det betydligt lättare att lyfta på rumpan och komma iväg! :)


Den här t-shirten hade jag idag på gympan.


Och du frågade, och jag svarade det är klart att man saknar en dag som förut.

Jag har bestämt mig för att gå till frisören för att inta ett nytt jag, jag känner att det behövs. Jag är så jääkla trött på mitt hår som inte vill växa. Jag kommer ihåg när man var yngre och inte kände till sådana förödande saker såsom plattänger, locktäcker, trippeltänger och alla andra jäkla tänger som finns. Man bara lät det växa, och det grodde likt ogräs. Långt och vågigt blev det.

Nu?

Lockigt och slitet som FAN!
Det är sjukt, för även om jag har ganska så långt hår så ser det inte alls långt ut. Det är bara för att centrimetrarna längst ut av längderna är så tunna och slitna att man inte tänker på dem. Jag tror faktiskt att mitt hår skulle se längre och betydligt tjockare ut om jag gick och klippte till det lite...

Dessutom skulle det vara kul med något nytt, en ny sommarlook liksom! Det jag inte kan bestämma mig om är vilken salong jag ska gå till. Jag har fått lika olika tips, allt från Gozzip till Berglund's.

Har du något tips? - Släng in en kommentar!
:)

Jag, i mitt trötta och slitna hår.

It's probably cause you think you're cooler than me.

Hejsan!

Kom nyss hem från skolan. Vi har som sagt haft utvärdering av Landskampen, både skriftligt och muntligt. Tråkigt, men nödvändigt antar jag.

Efter lunch var det idrott som gällde. Emil i 3an hade lektionen, vi körde frisbee, "Altermate" eller hur man stavar det. Det var skitkul! I slutet körde vi även brännboll med frisbee. Det andra laget vann med två poäng, fan!

Nu sitter jag och äter massa. Inför detta mellanmål öppnade jag upp en helt ny youghurt, och konstaterade nyss att jag måste ha ätit upp ca 3/4 av paketet redan! Men den är så sjukt god, och så slinker den ner så lätt. Inte lätt att kontrollera intaget av den när den är så fruktansvärt kulinarisk och underbart smekande mot mina smaklökar, ihihi.

Det är Valios laktosfria youghurt med smak av äpple/kanel/vanlij, åh! :)









Det var jag, och jag gjorde det bara för dig.

Hejsan!

Idag börjar vi vid kl 09.00, vi ska utvärdera Landskampen. Skönt med lite sovmorgon! :) Jag har lite bråttom just nu, för jag snoozade i 20 minuter, och när jag väl steg upp kom jag på att jag måste packa gympakläder. Så det är bara att sno på!

Nu har jag ätit upp, dags för tandborstning och påklädning alltså. Ha en bra dag. :)

Kvällstankar...

Sitter här i mina träningskläder och känner mig seg. Vet att jag borde gå och duscha, men orkar inte. Vet att jag borde gå och lägga mig, men vill inte. Vet att jag borde plugga lite, men har ingen lust. Vad är det med mig?

När man känner att man inte har någon lust till någonting, att man inte vill någonting, det är då man ska ställa sig "motfrågan" - Vad vill jag?

Det är inte förrän då - och just då - man kan få säga nej till något.

För jag vill gå och duscha, och jag vill gå och lägga mig, det är bara det att jag är för lat för tillfället.
Så det handlar egentligen inte om viljan i sig, utan bara ett tillfälligt inslag av trötthet. (Eller nåt, hehe.)

Vad är det jag vill komma fram till egentligen? (För tro det eller ej, men jag har en tanke med det här inlägget.) Jo, jag tror det är viktigt att sätta upp mål inför framtiden. Att man planlägger hur man vill att vissa saker och ting ska se ut i framtiden. Det behöver inte vara livsavgörande mål, bara de är realistiska och något som du vill göra.

Jag fick denna inspiration häromdagen när jag tittade på en film, där huvudrollen hade nått botten i sitt liv, och hon såg inget ljus. Helt plötsligt fick hon en total omvändning när hon talade med en klok kvinna som ställde henne mot väggen och frågade: "What do you want? Not, what do the others expect of you, what do you want?"

Jag blev så sjukt inspirerad att jag efter filmen sprang (gick) in till mitt rum och skrev ihop en lista med olika mål, delmål och planer som jag har för framtiden.

Jag har tre olika listor, en med mål som jag ska göra under sommaren (t.ex. att ta körkort innan det blir augusti, spara halva min lön osv.), en lista med saker jag vill införskaffa (t.ex. skrivbord, studentpresenter och pengar till att klippa mig) och en lista med långsiktiga mål (som t.ex. att jag ska börja studera på högskolan innan jag blir 22 år.)

När jag hade skrivit klart listan så kändes det så sjukt skönt, för det kändes som att jag hade fått struktur och ordning i mitt liv på något löjligt och konstigt sätt. Det är klart att den där listan inte förändrade mitt liv på några få minuter, men den gav mig en defenitiv vägledning, och det är viktigt. Jag vet vad jag vill, och om jag någonsin drabbas av ett tillfälligt inslag av trötthet (gud förbjude) så är det bara att titta på listan, komma ihåg mina mål och intala mig själv att det är de målen jag vill eftersträva, och de målen jag vill uppnå.

Ja, det var mina kvällstankar ikväll. Känner mig lite mer pepp på att gå och duscha nu faktiskt. ;) Tror inte att det blir några problem med att somna sedan heller, har blivit lite trött nu under tiden jag skrivit. Kanon. God natt! :)

GE MIG SOMMAR



Påtänkt senare...

Just det! JAG ÄR FRISK NU! :D

Projektarbete?

Hejsan!

Ni är tålmodiga, ni bloggläsare. En hel helg utan bloggande, men ni stannar kvar ändå. Tack :)

Idag började skolan vid 12.15, först hade vi samhällslektion och därefter så hade vissa av treorna sina projektredovisningar för oss tvåor. Det var väldigt intressant att se vad de hade jobbat om, och hur pass olika grejer de hade ägnat sig åt.

Den första redovisningen vi tittade på handlade om London. Tjejen som hade arbetat med detta hade gjort en reseguids-blogg om London. Den andra redovisningen handlade om arkitektur, de hade gjort en modell på ett hus som var format som ett snäckskal, jättefint! Den tredje - och sista - projektredovisningen vi tittade på var en kille som hade gjort en film om en regissör som han tyckte om. Det var olika klipp med filmer som regissören i fråga hade gjort, lite information om filmerna och så vidare. Intressant!

Jag har börjat inse vilket stort jobb de har lagt ner på det här, och blev nästan sporrad till att börja putsa på en idé redan nu. Jag har ju lite små tankar på vad jag skulle kunna tänka mig, men de tre grupperna hade bland många, ett gemensamt tips som var viktigt att följa då man ska utföra ett projektarbete, och det var att vara ute i god tid!

Så det kanske är dags att bestämma sig redan nu helt enkelt? Svårt det där, när man kan välja precis vad som helst... Jag skulle kunna tänka mig så himla många olika saker. (Vill inte avslöja nåt, hihi.) Jag skulle till och med kunna tänka mig att jobba ensam och med en annan, det känns inte som att det spelar någon roll. Men det kanske är svårt att komma överens när det gäller att bestämma sig om vad man ska göra, eftersom det finns så stort urval - din fantasi är din enda gränssättare!

Kul kul, ska tänka lite mer...:)

Nu ska jag äta upp min knäckemacka och dricka upp resten av mitt kaffe, för att sedan bege mig iväg till Friskis på Johannas pass. Maria (Fredriks syster) ska även följa med, hon har fått för sig att hon vill börja träna på Friskis. Underbart! Om jag ska vara ärlig så tycker jag att Friskis är ett av de bättre gymmen. De har stort urval, det är väldigt fräscha lokaler, och det är dessutom ett väldigt överkomligt pris! Så, om du aldrig har tränat på Friskis - testa!

Ha det bra alla, pussis!

Fredag, 09.00

Idag är det fredag igen, och jag sitter här hemma. Mina intuitioner var att gå till skolan, men efter en nästintill sömnlös natt kände jag att det inte var värt det. Om jag hade gått till skolan hade jag ändå känt att jag inte bidrog med något. Har fortfarande ont i halsen och ont i huvudet. När det går över? Ptja, aldrig?

Håller tummarna för Adam att det går bra på Landskampen i alla fall, nu när både jag och Linnéa är hemma. Han blev sur för att jag stannade hemma, och det kan jag till viss del förstå, men samtidigt känner jag att om man är sjuk ska man faktiskt ha rätt att vara hemma. Men jag hade väl inte varit särskilt glad om mina två gruppmedlemmar lät mig ta en debatt helt själv heller. Men men, that's life och det finns inte så mycket det går att göra åt denna situation.

Hola!

Nu är jag hemkommen från stan. Det gick bra på "anställningsintervjun". Intervju och intervju, det var väl mest ett "Hej" och sedan bestämde vi när jag ska komma och provjobba nästa vecka, så det gick ju bra! :)

Efter det så gick jag (trots att jag inte är riktigt kry) lite på stan, och tog även en kaffe med Sofie Svensson. Mycket trevligt, och många skratt må jag säga. Vi fick bevittna när en man misshandlade en kvinna utanför Systembolaget, det var väldigt otäckt. Jag ringde dock polisen och efter ca tio minuter så kom de och arresterade mannen som hade ryckt tag i kvinnans hår och slagit henne. Känns som att gjorde någonting bra för samhället där. Alla kvinnomisshandlare och misshandlare över huvud taget borde låsas in. Fyfan!

Nu ska jag snart ringa min spanskalärare, ringde henne innan, men då störde jag eftersom hon höll på att ta ögondroppar eller vad hon sa, haha! Men jag ska alltså ringa henne igen nu, och fråga lite saker inför imorgon då den stora finalen av Landskampen går av stapeln. Spännande, det där. Dock har jag ju varit borta tre dagar denna vecka, så jag känner mig inte så delaktig. Men jag har försökt så mycket jag har kunnat, och imorgon är det själva debatten som ska äga rum i vår skolas "hörsal" - Sopot! Kul, kul! :)

Nä, nu ska jag ta och ringa Marisa igen! Ciaao!

Massa tankar flyger runt i mitt huvud.

Jag är hemma från skolan idag med. Känner mig inte frisk. Det är jättekonstigt, har körtlar som är svullna och ont i huvudet. Sedan är jag råförkyld också. Inget kul när det är så fint väder ute. I och för sig kommer jag att få ta del av detta väder snart, om 35 minuter närmare bestämt, eftersom jag ska på anställningsintervju.

Jag hoppas verkligen intervjun går bra, och att jag har mig en framtid där i sommar. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Jag vill inte avslöja vilket ställe det gäller än, utifall att jag inte får jobbet eller så... Men jag håller alla tummar jag har. :)

Jag har så många tankar som flyger omkring i mitt huvud, de vill liksom inte låta mig vara ifred. Det känns som att de ligger där hela tiden och gnager mig, som ett skavsår ungefär. Jag funderar på hur tiden ska räcka till nu innan skolavslutningen, om jag får ett nytt sommarjobb, vad för studentpresenter jag ska köpa till alla mina kära vänner, hur begravningen kommer kännas nästa vecka, och ja, bara massa andra småtankar som tillsammans gaddar ihop sig och blir till en stor boll.

Jag vet att jag borde sluta oroa mig så mycket om framtiden, och istället ta saker och ting mer som de kommer. Men jag har förmågan att alltid vilja förutse och planera saker, och det spelar egentligen ingen roll vad det handlar om. Just det här med alla skolarbeten och Landskampen som jag har missat tre dagar på bidrar oerhört mycket med stress, och jag hatar det. För när jag blir sjuk kan jag inte påverka när jag ska bli frisk. Och jag blir sjuk så jävla ofta.

För exakt en månad sedan blev jag inskriven på sjukhuset på grund av halsfluss, halsinfektion och halsböld.. Och nu är jag sjuk igen?! När 5000jobb var (den 28 februari närmare bestämt) hade jag maginfluensan, och någon gång i höstas hade jag svininfluensan?! Det känns som att alla virus, baciller och sjukdomar förföljer och våldgästar mig, och de tänker inte ge upp förrän jag har haft alla tänkbara sjukdomar som finns.

Ja, det var lite utav mina tankar denna torsdagseftermiddag. Nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan ta bussen in till stan för att möta min eventuellt framtida chef. See you!

BLACK EYED PEAS

Black Eyed Peas platta som under 2009 är bara ännu ett bevis på vilka kungar de är. De första låtarna som fastnade på min hjärna var såklart "Boom Boom Pow", "I gotta feeling" och "Meet me halfway". Men när man hör flera bra låtar från samma grupp och samma platta, så blir man nyfiken om vad resten av albumet har att erbjuda. Och jag måste säga att Black Eyed Peas's "The End" slår andra plattor med hästlängder.

De har festlåtar ("Rock that body", "Boom boom pow", "I gotta feeling" m.m.) samtidigt som de har lite lugnare låtar (t.ex. "Meet me halfway" och "Alive") och låtar med tänkvärda texter ("One tribe"). De är så jäkla mångsidiga att jag blir helt tokig, jag kan inte bli mätt på deras låtar helt enkelt! Jag vill bara ha mer!

Har du inte lyssnat på fler låtar än de som har tjatats ut på radion än? Gör det! Det finns så många fler bra hits förutom "Meet me halfway" och "I gotta feeling" på denna skiva.

Black Eyed Peas - The End

Idag är det min turdag.

Inte nog med att jag har fått tillbaka telefonräkningen och upptäckt att den var förvånansvärd låg, utan jag har även fått reda på att jag ska på anställningsintervju imorgon. Just nu är jag så sjukt glad. Åh! :)

IKEA-besöket igår...

IKEA-besöket igår resulterade i en ny spegel och en liten krukväxt (se parentes: plastblomma).

Före



Efter


Och som jag nämnde ovan köpte jag även en liten krukväxt. Den är av plast, haha, men tycker den är snygg och fräsch i alla fall. Och det bästa av allt - den kommer aldrig att vissna! :)

 

 


10.42

Jag mår inte så bra idag heller, men fyfan vad jag ska till skolan och plugga. Har man något val när man ska skriva klart en skitstor uppgift tills imorgon? - Nej. Livet är hårt, men det är jag med.

Jag saknar sommaren, ni vet den där årstiden då det är varmt, soligt och man kan åka till stranden för att ta sig ett dopp? Ni vet inte vad jag menar? Nej, det är ju i och för sig förståeligt, men jag hoppas att vi alla får uppleva den snart.

Jag vill inte ha mer svensk sommar - regn. Ge mig något annat lands sommar istället, Norges? Eller de kanske har samma otur där, vad vet jag.



Ge mig sommar!

Sjuk, men...

Sjuk, men det finns alltid lite extra energi som tillåter mig att åka iväg till Hansa City och shoppa lite. Idag har jag införskaffat mig lite nödvändiga saker såsom rollon, slingmedel, silverschampo och handkräm.

Handkrämen är verkligen den bästa! Jag rekommenderar den som har jobbiga naglar att köpa en sådan, det är en effektiv handkräm samtidigt som den stärker naglarna. Så say good-bye till flikiga och svaga naglar som bara går av hela tiden!

Toni&Guy silverschampo - 119:- från Lindex
Slingmedel - 59,50:- från H&M
Vaseline handkräm - 46,50:- från H&M
Dove rollon - 39,50:- från H&M


Jag var även på IKEA och köpte min efterlängtade SPEGEL (och lite andra grejer), bilder kommer dock när den har blivit upphängd. :)

Fan

Jag är så sjukt, jävla trött. Sjuk är jag också. Har ont i halsen, nyser och känner mig febrig. KUL!

Söndag

Hejsan!

Sitter på jobbet och klickar runt på internet. Det är inte alls lika mycket att göra som det var igår. Då hade jag gäster konstant mellan klockan tolv och halv fyra - 3,5 timmar! Galet..

Men men, inte lika mycket att göra idag alltså. Mest gubbar som kommer in och vill ha en bamse med bröd. Och en liten klick räksallad. Eller en ung, studerande kille som är bakis och vill ha ett super meal med ost på. Man känner verkligen igen dem, och vet nästan vad de kommer beställa innan de ens har hunnit öppna munnen.

Har jag jobbat här för länge?

Siempre estás en mi corazon.







Plugg, plugg och lite mera plugg

Jag sitter här och pluggar som en galning. Det är landskampen som tar upp all tid. Jag tänkte bli klar idag, så jag lär sitta här i ett par timmar till. Det här kanske låter som att jag tycker synd om mig själv, men jag tycker faktiskt att detta är väldigt intressant. Jag vet inte vad som har hänt med mig, men just nu tycker jag faktiskt inte att det är så himla farligt att plugga.

Håller jag på att bli sjuk? ;)

2010-05-13



Jag tror du kommer få det bra tillsammans med farmor däruppe. Vila i frid, farfar. <3


MAAAAAAAAAAAT

Min mage skriker av hunger - jag måste ha MAT! Har precis kommit hem från friskis, och det känns praktiskt taget som att all mat jag har ätit idag har försvunnit under de 45 minutrarna jag tränade. Galet vad kul, men så jävla jobbigt! Sjukt!

Så nu har jag lassat upp med värsta lasset av spaghetti och köttfärssås. Mmmmmm! <3

Hejsan!

Har gjort lite plugg med landskampen och städat mitt rum nyss. Skönt att ha sådana saker avklarade innan denna roliga kväll som väntar! Alldeles strax ska jag iväg och träna och sola, och sedan ikväll ska jag ut på KM. NICE med ledighet imorgon och på fredag också. :) Life is gooooooood!

Låttips: Mange Schmidt feat. Vanessa Falk – Allvarligt talat

Pussi :)

Nicole <3 Majs



Stek i solen


Var på IKEA igår...

Var på IKEA igår och köpte lite grejer. Tanken var att jag skulle få med mig en spegel hem, men den var lite otymplig att ta med sig bussen kanske, så jag ska åka in och köpa den någon dag när jag har skjuts i form av bil. :) Hittade lite andra grejer dock, köpte kuddfodral, kuddar och ett överkast.





Min vackra säng och mina förvaringsboxar därunder, hehe.






Här ska den framtida spegeln sitta hade jag tänkt. :)

Tisdag eftermiddag

Hejsan!

Jag sitter här i skolans datasal, samtidigt som mina klasskamrater är på väg mot Spelefanten, eller som jag kallar det - kollektivt självmord. Det är verkligen för jävligt att behöva gå ända bort dit bara för en ynka timmes idrott i veckan. Hellre går jag och tränar på friskis istället.

Det är dock inte det jag ska göra nu, träna på friskis alltså. Jag ska nämligen på ett möte med Mild och Kerstin (rektor och kurator). Nej, jag har inga psykiska eller fysiska problem, och nej jag är inget IG-barn, men jag behöver detta möte ändå, tro det eller ej. Jag vet inte om jag har sagt det tidigare men det har att göra med att jag har varit borta under en längre tid nu i april-maj. Det vi ska göra på mötet (utifrån vad jag har hört iafl) är att vi ska gå igenom vad jag har missat, och komma på en lämplig åtgärdsplan på när jag ska göra dessa uppgifter, om jag behöver förlängd kurs osv...

Det kommer nog kännas väldigt skönt efteråt, eftersom jag känner mig rätt så stressad för tillfället. Så jag hoppas att det känns bra sen. :)

Förhoppningsvis ska jag till IKEA idag och köpa en helspegel till mitt rum. Den ska sitta på väggen till vänster om bokhyllan och till höger om min garderob. Lite svårt att förklara, men det kommer bilder när den är inköpt och upphängd. Det blir eventuellt lite inköp av kuddar, ljus och annat mysigt också. Kul kul. :)

Ha en fin tisdag allihopa! :)

För vi har solen i ögonen

Solen tittade fram för första gången på fyra-fem dagar idag. Underbart! :)


Ideal

Hej!

Kom nyss hem från skolan, har ätit lite, och nu sitter jag och skriver en muntlig framställning som ska hållas på onsdag i skolan. Den ska handla om dagens ideal. Både för män och kvinnor. Enligt mig ser dagens ideal för män ut såhär:


Och dagens ideal för kvinnor såhär:

Är det någon som tycker detta är attraktivt? Visst, killen kanske är en överdrift, men ni förstår själva principen. Jag skulle aldrig i livet vilja se ut som en av de två tjejerna här ovanför. Det är förskräckligt fult och äckligt! Man måste förstå att människokroppen inte ens är byggd för att svälta sig själv. Man ska ta hand om sig, och göra det som känns rätt. För om man gör det som känns bra, och det som får en att må bra, kommer även din kropp att utstråla hälsa!

Vad tycker ni om dagens ideal? Är de realistiska?

God morgon!

Hej alla glada! :)

Idag är det måndag igen, och jag känner mig väldigt peppad för vad denna vecka har att erbjuda. Jag hoppas på att jag kommer reda ut saker och ting när det gäller skolan, eftersom jag ska på ett möte imorgon med kurator och rektor. Nej, jag är inget IG-barn som måste gå på möten där rektorn skäller ut mig, men eftersom jag missade så mycket i skolan när jag var i Spanien i 2 veckor och sjuk i 1 vecka, så känns det skönt att ha ett möte där man hjälps åt att hinna ikapp. Älskar vår skola! Alla lärare är verkligen måna om att man ska få den tid som krävs för att hinna ikapp. Så stort eloge till alla lärare på CIS!

Nu sitter jag och äter frukost - kaffe, bravojuice och smörgås. Gott elle? Ja. :) Nu har jag inget mer intressant att skriva, så ni får helt enkelt vänta på nästa update.

Ha en bra dag, pusshej. :)

Jobb

Jobbade inatt 00-03, och snart är det dags att dra till jobbet igen. Välkommen att komma förbi hälsar Korv med mos-Nicole från Sibylla.


Vad är mänskliga rättigheter för dig?

Vi har fått en uppgift i samhällskunskapen där vi ska skriva om vad mänskliga rättigheter är för mig. Själv anser jag att det handlar om frihet (men med vårt rättssystem som begränsning). Att man själv ska kunna välja vart man vill bo, med vem man vill leva med, vem man vill umgås med, vilken utbildning man vill gå, om man fysiskt vill studera på skolan eller läsa på distans.

Man ska kunna vara stolt för den sexuella läggning man har, oavsett hur den ser ut. Om man är hetero-, bi- eller homosexuell ska inte spela någon roll, på samma sätt som det inte ska spela någon roll om du är singel, gift eller sambo.

Man ska ha rätten att vara barn så länge man kan. Tyvärr ser det ju inte ut så. Alltför många barn utnyttjas sexuellt och våldsmässigt. Ett barn ska inte veta innebörden av ordet gevär och landmina. Ett barn ska leka kurragömma, måla i målarboken och klappa katten.

- Vad är mänskliga rättigheter för dig?

 


My life would suck without you.

I know that I've got issues,
but you're pretty messed up too.
Either way I found out,
I'm nothing without you.

Saknad

Har precis varit med mamma på Maxi, och efter det var vi på sjukhuset och hälsade på farfar. Man märker verkligen hur han blir tröttare och tröttare, hur varje sak som han gör blir svårare för honom att göra. På ett sätt känns det jobbigt, men å andra sidan är han gammal och har levt sitt liv. Han har dessutom saknat farmor i snart 5 år. Det tär på en, att sakna någon. Tro mig, jag vet.

Att fynda

Igår var jag på stan med Amer och Felicia en stund efter skolan. Från början var bara tanken att jag skulle köpa ett par nya leggings, eftersom mina förra har ett stort hål i skrevet. Inte kul! Men när vi traskar in på Gina så ser vi till vår beundran och förtret på samma gång att de har en massa klädsnurror som har en grön skylt där det står "29:-" på. Helt galet, man måste ju bara passa på. Så det blev lite nödvändiga grejer. Visst blir man glad när man fyndar? ;)

Leggings - 99:-
Vit tunika med vita knappar - 29:-
Rosa trosor - 19:-
Vita trosor - 19:-


Någon gång i februari...

Någon gång i februari utlovade jag kommande bilder som visar hur mitt rum ser ut. Jag har ju bytt till det rum som min lillebror hade innan. Och så har det kommit hit några hantverkare och tapetserat om och grejat, så nu har det verkligen blivit jättefint. :) Skönt att slippa Ferrari-tapeterna som Adrian hade innan, hehe.

Såhär blev fondväggen.



Mitt lilla nattduksbord/datorbord bredvid sängen. Har inte kommit på nån smart lösning när det gäller alla sladdar som gör att helhetsintrycket ser stökigt ut. Har du nåt förslag - säg till! :)



Lite snäckor som jag plockade när jag var i Spanien och några ljus.



Och även om jag skulle vilja låta bli att publicera denna bild, för att skapa en låtsassanning om hur städat mitt rum är, så känns det lite fel. Hehe, welcome to my life. :P

My heart may be broken, but my hair still looks great.


Friday

Nu var nationellt prov i engelska klart då. I alla fall hör- och läsförståelsen. Skönt! Vet inte hur det gick, men jag tycker oftast att hörförståelse är rätt så svårt. Så jag lägger all min energi på uppsatsen som man ska skriva. :)

Nu har jag, Felicia, Amer och Annie precis varit på Akademikrogen och ätit. Fyfan vad mat är gott, och jag är så himla glad att jag har fått min matlust tillbaka. Thank God! Om en kvart börjar Svenska C-lektionen, då vi ska förbereda ett informellt tal. Jag ska prata om Norma Jean Baker. Är det någon som vet vem det är?

Ikväll ska jag, Amer och Felicia gå och se Clash of the titans, den ska vara bra har man hört! Lite bio och vin kan väl aldrig vara fel? ;D

Ha en bra fredag, gott folk!


hej hej du vackra fredag..

Jag går från glad, arg och ledsen hela tiden. Men nu får det vara nog. Nog med allt. Det finns en gräns som säger att jag helt enkelt inte accepterar att ta mer.

"I put my faith in you, so much faith, and then you just threw it away."

<3

Jag har verkligen världens bästa föräldrar och vänner. Pick the weeds, and keep your flowers.

.

Took my heart to the limit, and this is where I'll stay.

..

"Den tid som tar oss framåt verkar ibland bortslösad.
Bortslösad, på onda aningar, hårda ord och tårar.
När den tid som tar oss bakåt, som tillåter oss att minnas,
helt plötsligt verkar som en svunnen tid.
Vart tar man vägen då?"

torsdag

Vaknade nyss, sitter här och dricker kaffe. Det känns som att jag inte har sovit över huvud taget, jag hade lika gärna kunnat låta bli att gå och lägga mig. Då hade jag kunnat få lite skolarbete gjort, för det verkar som att min hjärna har satt igång sin majstrejk. Skönt för den, jobbigt för mig.

Torsdag idag, först blir det skola. Naturkunskap och lite matte kan väl aldrig sitta fel...?

Ha en bra dag, folks.

.

fjkrjkgkffjvfgjkldskljklsfjdskflsfjsdklfjlksjlafklajflkdasjfsdklöajfjjlr@@@@@!!!)!!?=!?!?!!?!?!?#)=!")¤"=#¤=#(#¤(!=(%=!#(%¤(¤%=%¤¤("¤=¤%)(%(=¤)¤%4hgkafjgkghkw4%¤¤")%(¤)¤%()¤%"¤%(()"¤%)"¤%)"¤%)"¤%%()"¤)"¤%()"¤%()¤%()¤T

Ihihi

Trots alla Spanien-bilder i föregående inlägg, måste denna ändå vara dagens bild. Haha!

"Pussi, as good as it looks."

Hihi, pussi <3

Bilder från Spanien

Som ni kanske vet spenderade jag två veckor (en vecka i San Roque och en vecka i Málaga) i Spanien för inte så längesen. Tänkte visa lite bilder för er:


Jag och Annie vid stationen innan avfärd :)



Första kvällen i San Roque, en massa svenskar och spanjorer.



Vi plockade en massa vackra snäckor vid en strand. :)



En gruppbild på samtliga som åkte från Sverige - elever och lärare. Härligt gäng! :)



På "sightseeing" i San Roque. Här sitter jag i en dom/talarstol.



En dag fick vi åka till en golfbana. Fick slå bollar på ranchen och köra golfbil. Galet kul! ;)



Min spanjors föräldrar kände några som hade hästar, så en dag åkte vi dit och red. :)



Vi fick åka till en jättefin sandstrand, sjukt vackert!



Wiiiee..



Söt-Annie kände sig glad och fri. :)



Vi fick vara med i San Roques lokalTV.



Det var inte ofta det var sol i San Roque, här sitter vi ute under ett av de sällsynta tillfällena.



Här kommer bilder från den andra veckan, som spenderades i soliga Málaga:




Det blev många kvällar med vin och choklad. :)



Maja B, Josefine, Linn och Annie på balkongen. :)



:)



Utsikten från vår balkong. :)



Petter och ett par fina byxor :)



Maja och Tati vid marknaden.



Det fanns hur många sådana här marknadsstånd, med armband som kostade 3 euro, lite svårt att bestämma sig. ;)



Josefine och Annie på en fin tapas-restaurang.


Hade två underbara veckor i Spanien, saknar det redan. <3



Franska

Hej!

Sitter här i datasalen under franskalektionen och uthärdar de sista minutrarna. Alldeles strax får vi sluta, halleluja! Denna dag har verkligen varit händelserik. Jag har hunnit med Nationellt prov i engelska, muntligt - vilket gick jättebra. Vi skulle prata om olika slags värderingar som finns ute i samhället, och vi pratade om hur det ser ut när det gäller att ta ansvar i skolan, och även om värderingar angående pengar. Det gick kanon!

Nu säger vår lärare att vi kan gå hem, underbaaart! Puss hej :)


God morgon

Jag sitter här lite halvt sömndrucken och dricker kaffe. Önskar att jag fick sova längre, att dygnet innefattade ett fler antal timmar. Men det är ju omöjligt, så vad gör man inte. Jo man går upp vid sju, lika färdig som en zombie, och förbereder sig för ännu en skoldag. Jag ska i och för sig inte klaga, min vän Amer gick upp vid kl halv 6 i morse - han har sin första körlektion idag! Stolt jag är, haha!

Apropå körning, jag övningskörde lite igår, och rätt som det är råkar jag köra upp på trottoarkanten. (Hoppas min körskolelärare inte läser det här.) Jag säger bara såhär, tur att det inte var nån på trottoaren, haha. Det är lite konstigt det där med körkort, för ibland känns det som att jag är jättenära, det känns som jag kan allt osv. Men så ibland - som när man t.ex. råkar köra upp på trottoaren - då känner man sig inte fullt lika nära längre.

Jaja, onsdag idag då. Först står engelska på schemat, och därefter franska. Love franska, not. <3

Förklaring till mina statusar på Facebook

Har varit lite överallt denna dag känns det som. I skolan, vid spelefanten, hos Ellinor, hemma, på sjukhuset, hos Fredrik, hos Amer. Allt känns bara så upp och ner just nu. Och jag vet inte ifall det är så det kanske borde vara, eller om jag ska ta och vända tillbaks allt nu. Jag blir bara galen av alla dessa tankar (därav mina väl valda ord på facebook, "These thoughts are killing me." För det gör de verkligen. Jag tänker och tänker, men jag blir fan inte klokare utav det.

Därför vore det ju väldigt skönt att bara stänga av, strunta i allt emotionellt, avvakta och se. Vad formellt det låter - låt oss avvakta och se. Något som en högt uppsatt politiker skulle säga när landets ekonomi håller på och rasa samman: "Vi avvaktar och ser." Men det är så jag känner just nu. Det känns som att bollen inte är på min planhalva längre, det är inte min tur att passa bollen. Ibland krävs det att den andra parten försöker. Jag vill inte vara den som inser, för det enda som finns att inse är att du har fel.

Åh, ursäkta för mina kvällstankar. Det bubblar upp väldigt mycket som har legat under ytan ett tag nu bara. Jag vet inte vad jag ska göra utav all oro, all ledsamhet och all ilska som ibland tar överhanden. Det bästa är att bara gå ut och gå. Och gå, och därefter fortsätta att gå. Det är den bästa terapi-metoden jag känner till. (Därav mina andra väl valda ord på facebook, "The best shrink is the walk, just walk away."

Med de orden lämnar jag er här ikväll, och önskar er en god natt!

Åh

Vilken jävla dag det varit idag alltså, fyfan. Det ska bli skönt att gå ut och gå med Amer och Selma nu i alla fall. :)

Dåligt besked

Mamma ringde nyss och berättade den dåliga nyheten, den har varit väntad väldigt länge, men man har ändå inte trott att det ska ske riktigt än. Det är väl så. Man vet om att det ska hända, men man förväntar det inte, och så plötsligt händer det, och så blir det så fasligt påtagligt. Allt som en gång kändes viktigt, känns inte så viktigt längre.

Holaa

Sitter i datasalen nu och borde plugga geografi eller ta reda på fakta inför landskampen. Men jag har inte energi nog för att göra det. Är galet trött! Jag ska dessutom träffa Monika om tio minuter, för att diskutera huruvida jag har utvecklats eller inte. Jag tror inte jag har utvecklats särskilt mkt det senaste halvåret, det känns inte så i alla fall. Snarare bakåt i så fall, med tanke på att jag som sagt inte varit i skolan på en månad.

Jag borde kanske ta och förklara varför jag inte har varit på skolan i en månad. Första veckan var det påsklov, andra och tredje veckan var jag i Spanien och fjärde veckan lyckades jag skaffa mig en halsinfektion och en halsböld. Lite mysigt avslut på Spanien-resan sådär.

Men nu mår jag prima, och är fit for fight igen! Går fortfarande på penicillin, men kuren är snart avklarad. Lägger upp lite bilder från Spanien-resan när jag kommer hem, så ni får se vad jag varit med om.

Ha det bra. :)

Trött.

Trött på att hålla garden, fasaden, skenet - kalla det vad du vill - uppe. Trött på att vara alla till lags. Ibland måste man se till sig själv, försöka stänga ute allt runtomkring och bara bry sig om sig själv. För livet är ett resultat av alla beslut vi fattar, och om man vill att livet ska se ut på ett visst sätt, så måste man även se till att fatta rätt beslut, innan det är för sent.

Svammel, svammel. Behövde skriva av mig bara. Klockan är ju 07.37 för tusan. :P

Idag blir en ROLIG skoldag, och jag menar det! Efter att inte ha varit i skolan på en månad så känner jag mig otroligt taggad inför vad denna dag har att bjuda på. Jag vet t.ex. att vi ska ha något schemabrytande, kommer inte ihåg vad det heter, men det motsvarar ungefär Staggs FNrollspel har jag för mig. Sedan vid 13-tiden ska jag ha utvecklingssamtal med Monika Stiernspetz och sista lektionen blir det idrottttt! <3

Ha en bra daoog!

Restart

Hejsan!

Denna eftermiddag/kväll har spenderats hemma hos Amer's place. Vi har tittat på olika filmklipp, ätit kroppkakor och kycklingklubbor och haft allmänt trevligt. Helt plötsligt fick jag ett ryck och fick för mig att jag ville starta upp min blogg igen. Det har hänt väldigt mycket just nu, så det skulle vara kul att skriva om och ventilera ut det lite på bloggen.

Hoppas ni gillar den nya bakgrunden, bloggen är fortfarande under ombygge, hihi.

Ha en trevlig kväll hälsar jag och Amer! :)

RSS 2.0