Mycket som händeeeer

Hej hörrni!

Ligger i soffan här i lägenheten och väntar på att golvet ska torka. Har löpt amok här och städat som en galning. Torkat ur alla vrår, putsat, gnuggat, borstat, dammat, skakat, dammsugit och nu till sist - moppat. Skönt att snart vara klar!!

De senaste dagarna har varit rätt hektiska, har varit en hel del saker som måste ordnas och fixas. Känns som jag börjar få pejl på saker och ting nu, det känns bra. Och en aning mer tryggt!

Det har ändrats lite för min del på boendefronten också, ska inte bo på Hansteensgate i Frogner/Vika längre. Kommer att bo lite längre bort, närmre Majorstuen, som är ett väldigt fint område i Oslo. Kan tänka mig att det är lite som Kalmars Stensö eller Getingen. Centralt, fint och lite lugnare. Så får man väl söka sig in till det lite stökigare när man har lust för det, hihi. ;)

Snart ska jag ringa till en utav tjejerna som ska flytta in här och säga att de kan komma. Innan dess tar jag ett par djupa andetag och försöker att suga in alla bra minnen jag har ifrån den här tiden i lägenheten. Gud vad tiden har fått fort, vad mkt jag har lärt mig. Känns bra!

Nu söker jag nya utmaningar och nya stup att kasta mig utför, för att se om jag kommer att flyga eller falla. Huvudsaken är att jag vågar kasta mig ut (försöker jag intala mig själv, men egentligen känner jag en form av skräckblandad förtjusning ;). Haha, vi får se hur det går!! :)

Bilden nedan är från igår när jag och Ellinor flyttpackade det sista. Jag lever mig in i hur det kmr vara med alla väskor som jag ska ta med mig. Tungt är förnamnet!!


Stress, nervositet och lite andra vardagstankar

Sliter ***** av mig för tillfället.. Idag vaknade jag vid sju. Gick och tränade, sedan gick jag till läkaren. Är inte sjuk eller så, skulle bara kolla att allt var okej.

Efter det mötte jag upp Måns och Saara. Vi åt lunch på Akademikrogen, sedan satt vi och snackade om allt och inget. Har nu tagit farväl till tre vänner. Tungt känns det, dessutom blir det mer och mer verkligt att jag ska åka iväg. Åååh! Tokig jag är, sjukt nervös....

Efter den lilla visiten på CIS tog jag bussen till Vimpeltorpet och hämtade bilen. Nu är jag i lägenheten och packar ihop en massa grejer. Ska bara dricka upp mitt kaffe och därefter går första flyttlasset härifrån. Gah!

Imorgon får jag iafl nåt annat att tänka på. Ska jobba i Trekanten då, vara vikarierande klassföreståndare för en 1:a klass. Så himla mysigt!! Eller så är de inte alls intresserade av att lyssna på den nya vikarien som står framme vid tavlan och försöker göra sig hörd... Haha vi får se hur det går, den som lever får se.

Dags att dricka upp kaffet innan det kallnar! Ha det gött!


Tisdag

Tjena, har nyss varit hos tandläkaren. Det gick bra, hon slipade bara lite på bettskenan sen vart det klart!

Passade på att handla på Ica då jag visste att jag skulle få grym medvind hem.

Här är det jag köpt hittills: Pasta, spaghetti, ris, bulgur, matnudlar, äckliga nudlar, lasagnemix, såser, varma koppen, kidneybönor, krossade tomater, pesto, makrill i tomatsås, snabbkaffe, havregryn, kryddor, vitaminer, tvättmedel och alkohol.

Det ser väl bra ut?! :)

Dock återstår fortfarande: Tonfisk, lösgodis, Marabou, knäckebröd, majs och champinjoner.

Hoppas jag får med mig allt bara, haha!!


God morgon!

Hellu!

Vaknade för ca en timme sen av att Johanna sa att hon skulle åka nu. Hon har sovit över här och skulle upp och jobba. Igår tränade vi Moas pass på Friskis, såg på Maria Wern och Karatefylla. Karatefylla alltså, det är så jävla roligt! ;)

Hur som helst, Johanna väckte mig och sa att det var dags för henne att bege sig hem. OJ vad det kom upp för mig att det här VERKLIGEN händer! Jag och Johanna säger hej då inför min flytt, ah det känns tungt. Men tack vare Skype kmr vi ju kunna hålla kontakten på ett nästintill autentiskt vis. Som Johanna sa: "Vi kan ju till och med fika ihop!"

Idag är jag ledig, har bara ett arbetspass kvar innan jag åker. Det är dessutom 6 dagar kvar nu, tiden går fooort.

Det jag ska fixa med idag är främst tandläkarbesök och packning. Jag ska även sitta och sortera ut vilka kläder jag vill - och inte vill - ha med mig till Oslo. Det kmr nog bli det svåraste. Har iafl tänkt såhär att det får bli de mest aktuella plaggen jag tar med mig, dvs kläder efter säsong. Tänker ju inte ta med mig några vinterkoftor direkt. Utan det får bli vår- och sommarkläder som tar upp större delen av min resväska.

Sedan ska jag åka till affären och köpa mat som jag kan ha med mig. Mat är så himla dyrt i Norge så jag tjänar på att ta med mig massa härifrån. Har tänkt köpa bl.a. ris, pasta, tonfisk i burk, knäckebröd, majs, champinjoner, carbonara mm..

Mkt att fixa nu, men det kmr nog gå bra! :) Ha det bra!


Hihi

Fin bild va? Fick den av Ellinor i lördags, haha! Det är springbreak år 2009, en riktigt galen kväll om jag minns det hela rätt! Haha bilden är ju riktigt skön, kmr ta med mig den till Oslo och ha den på mitt nattduksbord/min fönsterbräda så jag ser den varje dag. :)


Frukost på sängen

God morgon!

Klockan är 6.08 och jag äter frukost i sängen. Frallor och kaffe, bra kombo det där! Idag jobbar jag mellan 7.30-15.30. Efter det ska jag hem och ta tag i packandet ordentligt, nu är det inte långt kvar!!

Lite senare ikväll ska jag och Johanna träna. Tror det behövs med tanke på all all spänning och stress som jag utsätter min kropp för just nu. Känns som att min hjärna går på högvarv och att min mage är trimmad.

Kan ju berätta hur läget ser ut nu:

Jag reser: Den 2 april. Bokade tåg- och bussbiljett igår. Skulle åkt den 31mars el 1 april egentligen ju, men det gick bättre förbindelser den 2:e, så det fick bli en dag senare.

Boende: Är fixat. För er som inte sett inlägget med bilder på lägenheten kan jag berätta att jag kmr bo i ett precis nybyggt kollektiv med andra härliga människor, dock har jag ett eget rum. Tror det kan va skönt att ha ett utrymme där man kan stänga och låsa omkring sig och känna att man kan vara ifred om man känner för det.

Jobb: Ej fixat. Har en intervju inbokad när jag är på plats, men annars har jag faktiskt inte fått nåt jobb än. Lite orolig inför detta, men de som bor i Oslo av mina kompisar säger att alla som kmr hit får jobb, plus att "svenskarna har förtur på jobben i Oslo". Låter ju helt okej, eller? Jag tycker det iafl, så håller tummarna för att jag får jobb snarast.

Det var en liten uppdatering för er som inte håller så stor koll på vart jag befinner mig. Jag går här och längtar samtidigt som jag känner mig en aning nervös. (tänk om något oförutsett händer, tänk om SJ är försenat och jag missar bussen till Oslo?, tänk om jag inte får nåt jobb?)..ja lite så ser mina tankar ut för tillfället, men det är bara att fortsätta tänka positivt så ska det nog gå bra. :)

Ha en skön måndag alla! :)


Last night

Igår hade jag avskedsfest, här kommer lite bilder från KVÄLLEN:


Vår

Känns skönt att vi går mot ljusare tider. :) Häromkvällen var jag hos Alex och Ida på tacokväll. Hade då med mig dessa härliga tulpaner. Vårkänsla eller vad?! :)

Just nu håller jag på och städar och gör i ordning lite inför ikväll, ska ha avskedsfest (eller "vi-ses-snart-igen-fest") här i lägenheten. Det bästa är ju att jag inte behöver bry mig om hur många grannar som blir irriterade på den höga musiken eller de glada ropen. För jag flyttar ändå ut om en vecka, ihihihi (oskyldigt men ändå ondskefullt skratt).

Jaha, ska fortsätta städa lite. Sen ska jag och Johanna gå och träna, det blir nice. Ha en bra lördag alla!


Kärlek

Varit och hälsat på Selma, hennes hundkompis Rosa och hennes nya husse Tobbe. Gick ut själv med Selma, bara hon och jag. Fan vad jag älskar henne! Helt sjukt. Det är sorgligt, men som jag tidigare sagt så BLIR DET BÄST SÅHÄR. Så enkelt är det.

Så fin, så förstående, så nära. Sempre Insieme.


Man kan inte klaga på vädret iafl!

Vilket underbart väder vi har fått? Kollade väderprognosen för nästa vecks imorse och då stod det sol och 17grader, men idag har det varit hela 18 grader! I mars! Det är ju så man smäller av, sjukt härligt va.

Idag har jag pratat med Hanna i tfn, skönt att uppdatera varandra litegrann. Vid kl tio gick jag o Johanna till Friskis för att gymma lite. Jag fokuserade mest på kondition idag, blev 15 min på crosstrainern och 20 min på löpbandet. Skönt! Körde endast två armövningar, får ta resten av styrkan imorrn.

Efter gymmet duschade vi och gjorde oss i ordning. Sedan gick vi in till stan, sköönt väder! Tog tom på mig en vårjacka, vilket var för varmt, så hade bara skjorta på mig! Är helt överrumplad haha. På stan fikade vi och gick i affärer. Hittade en fin klänning, Johanna hittade ett par heta högklackade skor.

Annars då, håller på och donar med allt inför flytten. Idag är det TIO dagar kvar till flytt, ev ska jag kanske åka redan på lördag nästa vecka och då är det bara nio dagar kvar. Har äntligen börjat fixa med saker nu, känns som att det här kommer bli riktigt, riktigt bra. Att det sedan är sjukt fint väder och helg snart gör ju inte saker och ting sämre precis!! Gotta love it!! :)

Nu ska jag fortsätta fixa är i lägenheten, senare ikväll ska jag hem till Ida och Alex på lite tacomys. Det blir nice!

Ciao!


Inget går upp mot lite nybakat

Har bakat frallor, tycker det är avkopplande att baka. Perfekt sysselsättning när man vill ha nåt gott att kunna frysa in. :) Nu ska jag se på film och dricka kaffe, ciao! :)


-

Let's just go outside
Lit my cigarette and breeathe for a while
Life is short, but we make it count
A life without risks is not a life
It's fear
So let's live for tonight
And make tomorrow count


 


I'm so happy, I'm so glad..


Här kommer jag bo!

Hihi, centralt och bra. Det är 1km till centrum, så tar ca 10min att gå in. Bättre kunde det ju inte vara. :):) Happy girl. Idag - bara 11 dagar kvar!!

 

 

 


Mitt nya boende!! :)

Här kommer jag att bo från och med den 1 april! Bara 12 dagar kvar nu!! :)


Ayer

Hejsan!

Ligger i min soffa med nyborstade gaddar och dessförinnan åt jag en najsig frukost.

Igår vart det ju fest, först var vi hos Ida och Alex. Några av Idas vänner var där, supertrevligt att träffa dem. :) När klockan började närma sig tio insåg vi att vi hade suttit lite väl länge och snackat, så vi begav oss med snabba kliv till fest nr 2; inflyttning- och födelsedagsfest at Anton's place. Jag hade jättekul, träffade många nya människor som jag aldrig har stött på tidigare, verkligen jättekul!

Efter några timmar begav det sig till palace och olearys, men måste vara ärlig och säga att jag hade roligast hos Ida och Anton. Lyckad kväll! :)

Bjuder på en bild från gårdagen - hemma hos Anton. Jag, Julie och Alexander. :)


-

Nu kör vi! :)


Vilken trevlig daaag

Tjipp!

Har varit och tränat med mamma. Efteråt åkte vi till Ekelunds konditori och tog en fika. En mysig lördagseftermiddag. :)

Nu ska jag boka tåg- och bussbiljett till Oslo hade jag tänkt! Speenande... Sedan är det dags att svira om till partykläder för ikväll blir det galej hemma hos Anton. Han är både nyinflyttad och har nyss blivit ett år äldre så det firas med lite party!! :)

Ha en rolig kväll, ciao!


Gott

Piffade upp gårdagens sallad som vi hade till tacosen med lite tomat, lök, melon, bacon och matvete. Även mycket kryddor! Man ska inte vara rädd att krydda bara för att det är en sallad.


Life and Death

Alkohol och lite grejer från hälsokostaffären. Vadå motsägelsefullt haha? ;) Om jag köpte det från höger på Life känns det som att alias för Systembolaget borde vara "Death". Haha vilken humor men tycker det är lite kul!

Dock måste jag säga att jag tycker att MiviTotal och Probi Frisk har hållt mig mkt friskare och piggare, så länge jag håller mig frisk tänker jag fortsätta köpa det. Hon i affären sa även att om man upplever att man blir sjuk ofta ska man också försöka skära ner på sockerintaget. Tydligen kan det spöka med immunförsvaret. Hade jag faktiskt ingen aning om, men ska ha det i åtanke (försöka haha).

Ha en bra dag!


LÄNGTAR

Fredag idag, wiho! Har faktiskt längtat efter helgen denna vecka. Har känt mig lite på gränsen till att bli sjuk, lite hängig och så men idag mår jag prima!

Det som står på agendan idag är att jobba (of course) mellan 9-16.30, därefter blir det myskväll här hemma hos mig. Jag, Ellinor, Johanna och Matilda Lj ska äta tacos och ha det allmänt nice. Längtar! :)

Idag är det 16 dagar kvar tills jag flyttar till Oslo, det tar sig! Imorgon har jag immigt halvvägs på nedräkningskalendern, så det går fortare än man tror. Det är ju nästnästa söndag jag flyttar!! :D Har lite grejer jag måste pula lite med, bl.a:

Börja packa ner lite grejer som jag INTE ska ha med mig till Norge.

Boka tåg- och bussbiljett

Skriva ut kompletta CV:n som jag kan lämna ut på stan när jag väl är framme

Söka ytterligare lite jobb här hemifrån

Köpa vissa saker som jag måste ha med mig härifrån (mat, lite kläder o annat.)

Ja, det var bara några av de punkter som jag går omkring och har i huvudet att "Snart måste jag göra det här". Men det är kul att det börjar närma sig, jättekul. Innan jag vet ordet av kommer jag väl att sitta på tåget mot Göteborg med all världens packning med mig. Ah! Can't wait! ;)

Ha en bra fredag alla! :)


Mysig onsdagskväll


God morgon!

Bokstavligt talat! Precis ätit frukost på sängen, så himla mysigt. Vet inte varför jag aldrig har gjort det till mig själv innan, man måste ju faktiskt inte få frukost på sängen av någon annan. :)

Har ätit yoghurt med solroskärnor och linfrön, druckit kaffe och apelsinjuice med mivi total i. Är fortfarande frisk förresten, börjar tro mer och mer på att det funkar. Den som lever får se!

Idag är det jobb mellan 7.30-16.00. Ska träna och handla efter jobbet. Sen vid åttatiden kommer Johanna hem hit och chillar lite och sen är det sovdags. Usch jag gillar inte att en dag kan kännas så snabb, liksom att snart kommer det säkert vara torsdag och jag tyckte nyss att det var måndag. Don't like it!

Between you and me, idag är det 19 dagar kvar tills tåg och buss går mot Oslo. Och jag kunde inte längta MER! Gah, tycker jättemkt om det ställe jag vikar på nu för tillfället, men jag saknar lite fler utmaningar, jag vill att nåt ska hända!! Antagligen kommer det ske när jag väl har flyttat och ser så mkt fram tills dess! Därför känns 19 dagar jäkligt avlägset för tillfället. :/

Ciao!


Hey dude


Igår flyttade min skrutta..

Ja, Selma har fått ett nytt hem nu då jag inte har tid att ta hand om henne längre. Det går inte att jobba så ovisst som jag gör, samtidigt som man bor själv och sen ha hund, det funkar liksom inte. Tyvärr!

Det är med gråten i halsen jag begrundar dessa vackra bilder på min fina hund. Så mycket minnen, glädje och oförklarlig kärlek blossar upp och för en stund får jag lust att ångra mig och skrika: "Jag tar tillbaks henne! Jag kan visst ta hand om henne!" Men jag vet ju att det är för hennes eget bästa. Att hon kommer ha det bättre hos Tobbe, som han heter.

Hon bor numera tillsammans en husse som heter Tobbe och en Grand Danois ("Scooby-Doo") i en lägethet belägen här i Kalmar. Hon bor dessutom nära mig så det går att hälsa på när jag vill. Ska faktiskt dit nu snart och se hur hon har det! :) Tobbe är förtidspensionerad och är därför oftast hemma. Det innebär att han har möjligheten att ägna mer tid åt Selma än jag någonsin skulle kunna ha, hur mkt jag än försökte.

Så det känns trots allt bra, då jag vet att jag lämnar henne i trygga händer. Mamma känner Tobbes flickvän, så det är några vi vet vilka de är och det känns också bra. Så man inte bara lämnar henne till några helt okända.

Älskar dig Selma! <3


Det går inte att förneka..

..att Kalmar är fruktansvärt vackert. Trots det gör jag inte annat än att längta bort ifrån denna stad. Men utan att lägga något större värde i själva staden måste ni erkänna att dessa bilder är riktigt vackra! Kan få vilken stressad idiot som helst att ta ett par djupa andetag och leva för stunden. (Ja, jag syftar på mig själv.)


-

Hejhej nu ska jag ut o röra på mig! ;)


Fin underbar söndag!

Hej!

Vilken underbar söndag! Är hur glad som helst, och det är inte särskilt konstigt egentligen med tanke på att det är sol, jag och Johanna har precis brunchat ute på balkongen och det är TRE veckor kvar tills jag flyttar till Oslo! Lycka på alla de tre sakerna alltså!

Som sagt har jag och Johanna brunchat. Det var kaffe, juice i vinglas, yoghurt med frön och banan, kokta ägg och hembakta frallor. Så himla mysigt, tror faktiskt jag fått lite färg i ansiktet, och enligt yr.no är solen/våren här för att stanna. Du du du duru duru! :)

Ha en fin söndag, puss på er!


:)

Har precis avnjutit en god middag. Jag lagade lax i en gräddsås med smak av vitt vin, senap och liten uns av citron. Till det hade jag ris och därtill en tonfisksallad. Ibland får man lyxa till det lite. :)

Ikväll kommer Johanna hit, vi ska hänga lite framför tv:n och lite godsaker. Hoppas ni får en mysig lördagskväll, ciao!


Kort vs. långt hår

Hej kära vänner!

Undrar om ni skulle vilka hjälpa mig genom att säga vilken längd på håret jag passar bäst i?

Trivs i både långt och i en page, men har försökt spara ut håret länge nu och har nästan lyckats uppnå den längd jag vill ha. Är jag dum som klipper mig då, eller är den kortare frisyren mer jag?

Vad tycker NI??


Helluu

Det gick bra igår hos mediumet, det var något utav det coolaste jag har varit med om! Rekommenderar starkt att gå dit!!

Köpte ett puder igår förresten, har haft det innan och har saknat det så den tid jag inte har haft det. Så bestämde mig för att köpa det igen. Det är Clinique's transparenta puder, 275kr. Värt varenda krona, promise!

Nu är det helg för min del, ikväll ska jag och Måns ha "How I met your mother"-maraton. Vi ska äta godis och annat gutt, kommer bli trevligt. Hoppas ni alla får en kanonkväll, ta hand om er! Ciao!


-

Är nyfixad i håret förresten, vad tycker ni?


Hehehej

God dag!

Inte skrivit på ett par dagar nu och det beror på att jag inte gör speciellt mycket kul alls, utan mest jobbar vilket i praktiken innebär att byta blöjor, snyta och trösta barn.

Imorgon däremot ska jag göra något VÄLDIGT spännande, jag ska gå och tala med ett medium. Är väldigt nervös inför detta, då jag är allmänt rädd för sådana saker. Men tror jag behöver det, så det får helt enkelt vara värt det. Får väl vara lite darrläppad om kvällarna liksom..

Jaha, hoppas ni har det bra? Ska tillbaka till avdelningen strax, sitter i personalrummet med kaffe och apelsin då jag har haft rast i snart 30min. Viktig info för er, NOT haha!

Ha det gött, ciao!


Ellinors födelsedagspresent

Det här fick Ellinor av mig, Johanna, Sofie och Hanna igår när vi firade henne. Det är ett blomsterarrangemang (som ni ser) och i krukan ligger en Thomas Sabo berlock. Hon blev jätteglad. :) Det var nästan så att jag och Johanna ville ha den själva! ;)


In the strobelight we become alive


Såhär blev naglarna igår..


Good morning!

Ljust och soligt redan vid kl sju på morgonen? Javisst! Glad man blir alltså.

Jobba om en timme, efter jobbet är det som sagt frisördax. Hoppas ni kommer gilla det. :) Kan lägga upp bild sen på hur det blev om ni vill.

Annars hoppas jag att ni får en fortsatt trevlig o solig fredag, ciao!


Spakväll...

...har jag haft med mamma och Ida (min brors flickvän) ikväll. Förutom nagellack, hårinpackningar och ansiktsmasker har vi även njutit av frukt, kex, ost, vin, godis, nachochips osv... Riktig vardagslyx med andra ord!

Mamma och Ida lade mineralmasker på sig och jag valde lermasken. Målade naglarna bubbelgumrosa och sen till slut ett ljusrosa skimmerlack ovanpå. En riktigt mysig tjejkväll! :)

Nu är det dags att sova, upp och jobba imorgon och sedan ska jag faktiskt till FRISÖREN. Vilken lyx va?! Iafl för mig, har inte unnat mig själv det på år och dar. Nu är det dags!

God kväll kära ni, ciao!


Hola

Igår kväll var Louise, Viktoria och Måns här. Hade lite mys; åt godis och tittade på TV. Louise flyttar till London på lördag så det var lite "the last gathering" innan hon åker.

Den hemliga saken jag inhandlade igår var en present till Louise. Ett fat med blockljus, stenar och en stor sten där det står "Lyckosten" på. :)

Idag - jobb mellan 9-15.30, sedan in till stan och möta upp Johanna. Senare ikväll ska jag, mamma och Ida ha lite spakväll här. Så kul!! :)

Ciao!


RSS 2.0