ONSDAG

Hejsan!

Sitter och pluggar och målar naglarna. Inte samtidigt dock. Men mellan de olika ämnena lägger jag på ett nytt lager lack, och så låter jag det torka. Mamma köpte ett nytt idag, så jag vart ju tvungen att testa. :)

Idag har jag inte gjort så mycket. Gått i skolan, jobbat jättemkt med UF, tränat, solat och pluggat. Eller okej, jag tar tillbaka det första jag skrev i detta stycke. Jag har visst gjort mycket. Sjukt vad tiden går fort alltså, alldeles nyss var det klockan sju på morgonen, och nu är hon nio. Vart tar all tid vägen? Känns som att tiden inte räcker till.

Imorgon är det psykologiprov och geografilektion. Efter det ska vi måla om elevrådsrummet. Sedan ska jag fira min kära mamma som fyller hela 45 år. :) Min lilla mamma.

Nähe, vet inte vad jag ska skriva mer, känns bara som att jag tjatar om skolan hela tiden - inte särskilt kul för er att höra om det kanske. Så dags för ännu mera plugg nu, hoppas ni har en roligare onsdagskväll än jag! Utgång kanske?

Bye!



Nagellacket är mer åt ceriserosa-hållet i verkligheten, på bilden ser det lite rödare ut.

Hejhejhejhej

Röd som en tomat - jag! Jag solade efter träningen idag och efteråt upptäckte jag att jag kanske hade solat liiiiite för länge. Ja, jag vet att det inte är bra att sola solarium, men man blir faktiskt snyggare. Och vem vill inte vara det? :)

Nu har jag betalat lite räkningar och snart ska jag registrera mig på ungforetagsamhet.se. Efter det väntar psykologi- och historiaplugg. Thank God for satur- and sunday's!


Åh

Hejsan!

Ligger i min säng och är i princip död, är verkligen sjukt, sjukt trött. Har varit igång ända sen kl sju imorse, vilket inte är så konstigt egentligen. Det är väl de flesta... Men någonting måste ju göra att jag är så förbenat trött hela tiden. I och för sig har jag haft två tre-timmarslektioner och dessutom jobbat "övertid" med mitt projektarbete. Jag har även pluggat lite historia och psykologi, så ja, det är väl inte så konstigt egentligen.

Eller så är det en effekt av det brutala höstmörker som har kommit som en chock och överraskat mig likt en oväntad käftsmäll. Det är faktiskt en himla skillnad mellan att stiga upp klockan sju på sommaren mot att stiga upp vid samma tid under hösten/vintern. En kollosal, gigantisk och banbrytande skillnad - ja, jag tror att ni alla förstår. Att stiga upp klockan sju på morgonen när det är lika mörkt ute som när man kommer hem från skolan/jobbet är inte särskilt uppmuntrande. Inte uppiggande heller för den delen...

Eller så är det det faktum att mina muskler är helt möra efter en timmes massage i eftermiddags. Det kan det ju faktiskt vara en konsekvens av. Eller? Jag har inte varit på massage innan, så har ingen erfarenhet av hur kroppen reagerar efteråt. Sofie ringde dock nyss och sa att hon också är helt slut, så det kan ju faktiskt vara så att det stämmer.

Eller så är det en kombination av alla tre.


PUSSI

Det är storm utanför mitt fönster, ett inre lugn i min själ. Har precis varit och tränat - första gången sen i....jaa maj? Hur som helst så var det helt sjukt skönt att röra på sig igen. Det bästa av allt var att komma hem och känna sig sådär hungrig som man bara kan känna sig efter ett hårt träningspass. Slängde bokstavligen talat i mig maten, pasta med köttfärssås har aldrig smakat så gott kan jag lova er! Mmmmm...:)

Nu ska jag beställa hem lite pärlor, kuuuul. :) Många sa till mig att om jag startade upp ett UF-företag ensam skulle jag få sjukt mkt att göra, och att det skulle bli jobbigt att göra allting själv. Visserligen har inte kursen hunnit komma så långt än, och jag har säkert många kluriga delmoment kvar att ta mig förbi, men hitills är jag väldigt glad för att jag gjorde det som jag allra helst verkligen ville göra!

Om det är någon som går i tvåan som läser detta och därmed har projektarbete och/eller Småföretagande B framför sig, vill jag verkligen rekommendera er att ta chansen att göra det ni brinner för. Gå efter er själva, vad tycker ni är kul, intressant och spännande? GÖR DET!

Nog snackat, dags att kolla på pärlor. :) Ciaaoo!


Lunes

Hej hej :)

Sitter i skolans datorsal och har precis skickat in religionsarbetet. Nu ska jag göra lite research av olika sekter och sedan komma till beslut om vilken sekt jag vill jobba med. Intressant!

Jag ska även ta mig en sväng in till stan för att öppna två nya konton, en för jobbpengar och en för mitt UF-företag. Så kul! :) Ikväll ska jag även beställa hem mer material till mina smycken.

Ha det så bra, vi hörs senare ikväll. PUSSI

Att tillåta sig själv att le

Det är fan en konst alltså, inte så lätt som man tror. Att tillåta sig själv att vara lycklig. Det krävs mycket tid och utrymme för att komma ihåg sig själv. Men när vet man om man prioriterar sig själv eller inte?

Ptja, vet inte vad ni skulle svara på den frågan, men jag säger såhär:

- Träning
- Massage! :)
- Och att umgås med människor som ger en positiva kickar

Ja, sen finns det ju en massa andra saker som gör mig väldigt glad (som t.ex. bra musik och choklad) men jag skulle nog säga att träning, massage och bra vänner är tre av många grejer som gör mig glad. Och vilken fantastiskt, sjukt, underbar tur jag har som kan ta del av alla tre! För imorgon ska jag träna, på tisdag ska jag gå på massage i en heeel timme och om ett tag kommer Sofie hit och sover.

Sometimes it gets rough, but I'm sure that I'm surrounded with warmth.


:)

Hallå allihopa!

Jag sitter i Sara och Lottas lägenhet här på Valhallavägen i Stockholm. Vi håller på och lagar mat, vet inte vad rätten heter med man lägger parmaskinka, tortellini, fetaost, creme fraiche och färskspenat i en form som sedan ska vara inne i ugnen i ca 15 minuter. Det låter helt sjukt gott, och tror att det kommer vara det också! Till efterrätt blir det frukt med smält choklad, favoritefterrätten. :)

Gårdagen var väldigt trevlig, bussen anlände till Cityterminalen vid 19.30, och där möttes jag av en glad kusin som gav mig en stor kram. Vi köpte med oss thaimat hem och där fick jag träffa hennes roomie Lotta. Vi hade bestämt en timme på oss att hinna äta upp maten, duscha, klä på oss, sminka oss och plocka i ordning alla grejer innan folket skulle komma. Kanske svårt att tro, but we made it!

Det kom ca 30-35 pers till denna lägenhet som är ca 45 kvadratmeter. Lite trångt - men det funkade, helt klart! Bland många andra kom mina två andra kusiner Simon och Marcus. Det var verkligen jättetrevligt att få träffa dem! Sara träffade jag ju i somras då vi var på Ullared, men de andra kussarna hade jag inte träffat på över ett år.

Idag sov vi till halv två, med andra ord var vi lite halvslitna. Efter vår "frukost" gick vi på stan här i Stockholm. Jag hittade ett par sjukt snygga höstskor i skinn med kilklack och snörning, men tyvärr fanns de inte i min storlek. Damn! Men får kolla om de har dem i Kalmar, hoppas hoppas hoppas.

Åker hem imorgon, denna helg har verkligen passerat förbi i en väldig fart, men oj vad kul jag har haft. :) Detta är ett tydligt bevis på att jag vistas här alldeles för lite. Det får bli bättring på det alltså!

Ha en bra kväll, pussi.

Hejsan!

Denna dag har varit trevlig. Det hela började med en geografilektion, som i och för sig inte var särskilt rolig alls, men helt okej. Sedan var det lunch, körde på veckans pasta, sjuukt god! Vad är det, purjolök- och ädelostsås? Gott! Efter lunchen var det psykologi, som för övrigt har blivit ett utav mina favoritämnen. Det är jätteintressant att sitta och diskutera och analysera om huruvida Knut är "animus" eller "anima", faktiskt. :)

Efter skolan hämtade jag upp Maria och sedan begav vi oss till Café City där vi fikade med Emma, Hanna och Sofie. Det var mysigt.. När vi sedan skulle åka hem upptäckte vi att Sofie hade råkat få punka på sin lilla Nissan Micra. Hemskt, men lite komiskt. Jag och Hanna tittade förskräckt på varandra, men Sofie utbrast: "Nej men det här fixar jag!"

Haha så hon la sig på alla fyra och började meka med sin lilla bil. Allt gick bra tills hon skulle börja ta av fälgen från däcket, då hon råkade skruva sönder en grej. Haha, man får inte skratta åt det, men det var lite kul. Sedan kom mamma Anita och farmor Karin, och då bestämde jag och Hanna oss för att åka hem. Men vem vet, Sofie och co. kanske står kvar där än?



Wednesday again

Hej hej gott folk!

Nu är det en vecka sedan jag uppdaterade, sorry att det har tagit lite tid, men jag har haft fullt upp med annat. Idag tog jag bilen till skolan, hade lunchmöte med elevrådet (har blivit invald till styrelsen!:) och därefter UF-lektion. Satte mig även efter skolan och skrev på religionsuppgiften som ska vara inlämnad på måndag nästa vecka.

Nu sitter jag hemma, väntar på att en kaka i ugnen ska bli klar. Sofie och Emma kommer hit om en timme, trevligt. Dock var det längesen nu jag, Sofie, Emma, Hanna och Ellinor träffades samtidigt. Det var lite lättare när alla gick i skolan, för då var man inte lika utspridda på olika ställen.

Det händer verkligen mycket i människors liv nu för tillfället, inte minst i mitt eget. Jag fattade ett beslut igår som var tungt att fatta, men jag tror att jag kommer må bäst av det här. Tråkigt, men jag kommer ta med mig allt det fina som vi har gjort och delat tillsammans. <3

Ha det bra, pussi! :)


Wednesday

Hejsan! :)

Idag har varit en jättebra dag. Jag började vid kl. 12 idag och då hade jag möte med Malin. Vi snackade lite om mina idéer och tankar, och efter det satte jag mig och pärlade. Har tillverkat 20 stycken unika armband idag. Det är så kul, och jag vill nästan inte sluta haha. Kunde inte ha valt ett roligare projektarbete alltså! :)

Nu plockar jag undan lite i mitt rum, det är välbehövligt kan jag lova, hehe. Ha det bra underbara ni. :)


Bra saker som har hänt idag

- Gissade rätt andranamn på två stycken (bra och bra, mest creepy;)
- Har fått mitt körkort och jag såg INTE rysk ut!
- Har fått hem pärlor och andra roliga grejer till mitt projektarbete! (!!)

Roliga saker som har hänt idag då alltså. :))

p.s. Lyssna på Bumpy ride och Dirty picture ifall du är sugen på bra låtar. Puss!

En rundtur i Kalmar stad

Idag hade vi guidning med vår spanskavikarie. Det var jag, Jossan, Linn, Maja, Hanna och Ida x 2 som gick runt i Kalmar och visade Koncha vad man kan se, äta och hitta på i denna stad. Här kommer lite bilder på när vi var på Kronan och Kullzenska.

Två snygga blondiner framför ett par kanoner

Skelett

Ett vilddjur som gjorde sig redo för att anfalla

Såhär kommer Guldfågeln Arena att se ut

En bebis som skrämde livet på oss när den började skrika

Vaxfigurer - nästan som Madame Tussaud's ;)

Linn & Maja på Kullzenska. :)

Ida & Ida :)

Om nom på Hanna ;)

(:

 

 


Kom, här är världen vi ska leva i

Hej, har nyss skjutsat hem Alexander och Maria hem till sig. Jag och Maria har legat och pratat medan mamma, pappa och Alexander har kollat på fotboll. Mysigt <3

Sitter och kollar lite bilder som jag har på datorn, hittade denna som är tagen kvällen då jag och mina flickvänner var på kräftskiva hemma hos Ellinor. En kanonkväll! :)


Poolinvigning

Ikväll har det varit grillkväll och lite poolinvigning här hemma hos oss. Alexander och Maria har varit här också. Jag trodde inte att jag skulle komma i vattnet kan jag säga, men jag vill ju inte vara sämre än nån annan! Är det poolinvigning så är det ju! Här kommer lite bilder på vår nybyggda pool:








Snutti

Det är inte bara jag som är morgontrött i den här familjen..:)


Ett år, 12 månader, eller 365 dagar...

...tillsammans med dig! Världens bästa du! Jag älskar dig min fina prins. <3

Fest, fest...

...och lite mera fest!

Muppar i januari :D

Årets första grillning <3

:)

En av alla gånger på IKEA. :)

Nakna kocken på sportlovet :)


Hej! :)

Kom nyss hem, har varit i skolan och på Maxi tillsammans med Maria. Nu ska jag ta det lugnt lite, plugga, och sedan bär det av med flickvännerna till donken, enligt tradition. Ha det bra! :)

 


Happy girl

Hej, jag ville bara säga att jag har tagit körkort! Det känns så sjukt skönt att veta att jag aldrig mer kommer behöva sitta och nöta teori på körskolan! Det är väl det bästa kan jag tycka. Sedan att jag aldrig mer kommer behöva CYKLA i snöstorm eller ordentliga regnskurar känns ju även det som ett plus! Idag är en BRA dag!

Nu ska jag vila och sedan ta bilen till skolan, hihi. ;)



-

Har ni sett något finare?


Nåt fint


.

Igår fick jag en ring av min kära svärmor som har varit på Mallis. Fin va?

Hahah, jag skrattar varje gång jag ser denna bild. Jag ville bara visa upp ringen på ett "chict" vis. Försök strunta i tuffsen som sticker upp från håret, haha!


Vi har fått valpar

Inatt föddes det tre små valpar i vårt hem. En naken och två pälsade små valpar. Sjuuukt söta, jag tror jag vill pussa sönder dem!


Hej kompisar!

Hej!

Idag har röda veckan knackat på min dörr. Det har resulterat i att jag har kollat på film, slappat och ätit godis idag. Och pluggat teori. Ibland är det skönt att bara falla in i självömkan och tycka synd om sig själv. Så när det är röda veckan har man äntligen en anledning till att tycka synd om sig själv; magont, vresigt humör, hormoner som spökar och the-never-ending-craving-for-sweeeeets! Men jag måste säga att denna gång har varit relativt snäll, vilket är skönt. Jag har bara haft lite ont i magen och sötsug, och den kan ju vem som helst stå ut med.

Jag har varit snäll och lovat göra middag ikväll, vi får se vad det blir. Det är alltid kul att gå och titta i skåpen för att komma på någon maträtt som man ska laga. Men det som är ännu roligare är att duka, göra fint och tända ljus och så. Då känner man sig som en duktig, liten husfru, och ibland är det kul att känna sig lite pysslig.

Nä nu är det slutpratat, dags att sätta slag i verket! :)


Thursdag

Denna dag har känts som fredag hela dan. Konstig känsla. Hur som helst, idag har det varit information om Projektarbete på morgonen, och resten av dagen har vi fått tid till att skriva en Projektplan. Jag har kommit på helt vad jag vill jobba med, och det känns så bra. Jag är även glad att jag inte kommer jobba med några personer som jag känner tar energi från mig, man måste vara snäll mot sig själv. Vill inte umgås med personer som egentligen inte bryr sig ifall jag är deras vän eller inte. Menlöshet är det värsta jag vet.

Nåväl, nu när jag har skrivit klart Projektplanen så känns det skönt, men jag vet att körskolan ligger några hundra meter bort och väntar på just mig. Hehe, när man har avklarat ett arbete så påbörjas det andra. Skönt att hålla igång ändå. Framåt fem, halv sex kommer älsklingsfredrik och hämtar mig. Vi ska äta tårta och fira Adrian, som ju fyller år idag. Min stora lillebror. v

Jaha, annars kommer det nog inte hända så mycket. Eller jo, ska förbi bibblan och låna den svenska klassikern från 1900-talet nu, snart. När jag var där häromdagen fanns den inte på stadsbiblioteket, så de var tvungna att beställa den. Så nu står den där i den reserverade hyllan och väntar på mig. Väntar på att läsas. Ska inte göra den besviken, ska dra nu!

Bye :)


Tja

Sitter nyduschad och insvept i mitt mjuka täcke här i sängen. Lyssnar på musik och känner att jag börjar bli allt tröttare. Jag vet inte om det är på grund av det faktum att hösten är här, eller om jag bara har mycket i huvudet just nu. Jag tror mer på det sistnämnda alternativet, har sutti på körskolan i fem timmar idag.

Jag lyckades komma ihåg körlektionen också (duktigt av mig), och den gick bra. Det känns som att det mesta är settled, det enda som jag känner är lite oklart för tillfället är om jag skulle få belysning på säkerhetskontrollen. Det andra kan jag, fick motorhuven idag och det gick bra. Jag vet att jag tjatar mycket om körkortet just nu, haha, men det är bara så det är. Det är ju körkortet som jag tänker på för tillfället. Men förhoppningsvis kommer ni slippa tjatet alldeles strax.. :) Längtar eller vad?

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Varken träffat eller pratat med någon människa känns det som. Eller jo, jag har pratat med älskling i telefonen, och med mamma och lillebror. Apropå min lillebror, han fyller TRETTON hela år imorgon! Helt stört sjukt!(!) Galet! Det var ju inte längesen han var bebis? Han har nu börjat sjuan, fått sina första finnar och jag har börjat ana några få toner av målbrottet. Häromdagen blev jag dessutom väldigt chockad då han frågade om jag hade sett "hans" rollon. Hans rollon? Den har stått där i badrumsskåpet och dammat i ungefär ett år? Vad är det här? Nu förstår jag hur föräldrar känner sig när deras barn börjar växa upp och ska slita sig från den trygga familjen. Vart tog alla år vägen?

Nehe, nu har jag inte mycket mer att skriva denna kväll. Ska gå och sminka av mig och borsta tänderna, för att sedan hoppa ner i sängen och läsa lite "Egoboost". Den är väldigt bra måste jag säga, har redan hunnit halvvägs.

God natt!


´

Här kommer bilder på det jag shoppade i Malmö:

 

 

 


Jag tankar tankar

Idag är det onsdag, vilket innebär ledig dag för min del. Jag skulle egentligen vart iväg och förtidsröstat idag, men jag har dragit på mig en stor förkylning, så jag vet inte om det känns så lockande. Jag missade dessutom min körlektion igår (hur kunde jag glömma?!) så jag ska ta den idag istället.

Körkortet känns läskigt tycker jag, det kommer allt närmre och närmre, och varje morgon när jag vaknar så får jag en känsla som säger att jag borde varit uppe hela natten och pluggat ungefär.. Och det går ju inte, för om jag hade varit det så hade jag ju varit galeeeet trött dagen efter. Man måste ju sova. Herregud.

Jag tror jag har rätt kloka tankar men jag har aldrig blivit klok på dem. (Hur nu det hänger ihop.) De har liksom alltid etsat sig fast på mig som blodiglar, och vägrat släppa taget tills det som jag tänker på verkligen har försvunnit. Det innebär att jag just nu har rätt så många blodiglar som suger sig fast på mig för tillfället, och det suger. (Hehe.) Men jag måste erkänna att jag trivs med mina tankar, de får ju mig att inse att det alltid går att se saker utifrån olika perspektiv, och ibland är det nödvändigt.

Men inte när det handlar om körkortet, för då går mina tankegångar ungefär såhär: "Jag måste plugga mer", "Jag kommer ta körkortet." "Jag klarar aldrig det här (oftast när jag kommer till avsnittet "bilens egenskaper")" "Fan vad glad jag kommer vara när det är över", och så går det runt, dessa tankar kretsar runt i min hjärna och tar upp i princip hela tankeverksamheten hos mig, vilket gör att jag verkar lite frånvarande när jag håller på med någonting annat. Men jag antar att det är så det är, jag är lite utav en filosof. Hellre det än naturvetare!

RSS 2.0